Costa Rica is een waar eco-paradijs. Er zijn weinig landen op aarde waar je op zo’n klein oppervlak zóveel zeldzame of unieke flora en fauna vindt. Veel groener en dier-rijker dan in Costa Rica wordt het niet. De mogelijkheden zijn eindeloos. En dan zijn er nog de vele prachtige stranden, met aan de westkust toeristische hotspots als Playa Tamarindo en aan de Caraïbische oostkust de hippie-backpacker-surfspots Puerto Viejo en Cahuita.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Costa Rica is een vrij compact land, de reisafstanden zijn nooit enorm. Op relatief klein oppervlak vind je een overvloed aan vooral natuurlijke hoogtepunten.

 • Top
  Arenal & La Fortuna

  Arenal & La Fortuna

  Vulkanen en hotsprings
  16 reviews

  Een van de bekendste vulkanen in Costa Rica is de Arenal. Het is een prachtige, actieve vulkaan en de omgeving is geweldig voor wandelingen, maar ook voor luxe wellnessuitstapjes.

  Lees meer >

 • Top
  Corcovado National Park

  Corcovado National Park

  Ongerepte wildernis
  9 reviews

  Spectaculair oerwoud met gifkikkers, apen en veel andere soorten dieren. Het Corcovado National Park is een van de bekendste en meest typerende nationale parken van Costa Rica.

  Lees meer >

 • Manuel Antonio National Park

  Manuel Antonio National Park

  Regenwoud meets strand
  16 reviews

  Een van de mooiste en rijkste nationale parken ter wereld: het Manuel Antonio National Park in Costa Rica. Niet alleen vind je er ongerept regenwoud en een enorme verzameling zeldzame tropische dieren, ook heb je er fantastische stranden.

  Lees meer >

 • Monteverde

  Monteverde

  Zweven door de jungle
  26 reviews

  Monteverde (‘Groene Berg’) is hét actieve ecoparadijs van Costa Rica en de ideale plek om te abseilen, canopytours te doen en te genieten van de geweldige natuur!

  Lees meer >

 • Puerto Viejo

  Puerto Viejo

  Backpackers- en hippiesstrand
  20 review

  Het meest relaxte dorpje aan de funky Caribische kust van Costa Rica is Puerto Viejo. Bob Marley uit de speakers, lekker surfen, een beetje feesten en genieten van het mooie strand en de zee.

  Lees meer >

 • San José

  San José

  Levendige hoofdstad
  20 reviews

  San José is de hoofdstad van Costa Rica. Een levendige plek om te acclimatiseren met een kop Costa Ricaanse koffie. Vanuit hier vertrekken bussen en vliegtuigjes naar álle highlights van prachtig Costa Rica.

  Lees meer >

 • Tamarindo

  Tamarindo

  Surfen en feesten
  4 reviews

  Aan de Stille Oceaan, in het noorden van Costa Rica, ligt de relaxte badplaats Tamarindo. Hier kun je surflessen nemen, van de zon genieten en dansen tot het licht wordt!

  Lees meer >

 • Tortuguero

  Tortuguero

  Zeldzame schildpadden
  23 reviews

  In het noordoosten van het land ligt een van Costa Rica’s populairste ecotoerisme bestemmingen: Tortuguero. Hier leggen drie bedreigde zeeschildpadsoorten elk jaar hun eieren, een absolute must-see in Costa Rica!

  Lees meer >

Rondreizen naar Costa Rica

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website


Riksja Costa Rica

Riksja Costa Rica

Stel je eigen rondreis naar Costa Rica samen met de bouwstenen van Riksja.
Bezoek website


Meer Costa Rica reisorganisaties

Local Hero Travel
YourWay2Go
Koning Aap
Djoser
Sawadee
Shoestring
TUI
SNP Natuurreizen
Van Verre