In Monteverde geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 26 Monteverde reiservaringen

Monteverde

Monteverde ligt in het noordwesten van Costa Rica. Het is een prachtig en vruchtbaar gebied vol nevelwouden dat duizenden jaren voor Christus door de bevolking al gebruikt werd voor agricultuur. Vanwege de hoogte (1400m) en de koelte daardoor is de grond geschikt voor veel verschillende soorten producten. In de jaren ’50 van de vorige eeuw hebben Amerikanen een groot stuk land laten conserveren, dit is de huidige nationale park genaamd Monteverde Cloud Forest Reserve, of het ‘Biologisch reservaat Bosque Nuboso Monteverde’.

Vliegtickets San José

Vind de goedkoopste vliegtickets naar San José
V.a. 512 Meer over vliegen naar Costa Rica

Overnachten in Monteverde

Vergelijk alle hotels in Monteverde
Bekijk hotels

Monteverde Cloud Forest Reserve bezoeken

Monteverde Cloud Forest Reserve

Het Monteverde nevelwoud.

Een bezoek aan het Monteverde nevelwoud (en ook het kleinere zusterreservaat Santa Elena Cloud Forest!) is absoluut de moeite waard. Je vindt er een wirwar aan planten die met ruim duizend soorten allemaal langs en naast elkaar groeien. Voor vogelliefhebbers is het park een ware droom: er zijn vele honderden unieke soorten vogels te spotten waaronder de prachtige Costa Ricaanse Quetzal. De beste tijd om het park te bezoeken is ‘s ochtends vroeg of ’s avonds, dan is de kans het grootst om de meeste dieren te zien. Het wordt aangeraden om met een gids te gaan; om je zowel de route als de dieren (aan) te wijzen. Er bestaat 24km aan aangelegde paden.

Costa Ricaanse Quetzal

De unieke Costa Ricaanse Quetzal in het Monteverde Cloud Forest Reserve.

Activiteiten Monteverde: canopytours en meer

Behalve het park an sich, zijn er in het gebied rond Monteverde sowieso veel natuurgerelateerde bezigheden en bezienswaardigheden. Er is een serpentium, een insectentuin en een vlindertuin om te bezoeken. Verder kun je er geweldig paardrijden, mountainbiken en prachtige wandelingen maken. Ook de zogenaamde canopytours zijn erg populair in dit gebied. Aan een kabel zweef je hoog boven de grond, dwars door de natuur van de ene naar de andere boom. Een werkelijk spectaculaire ervaring. Er zijn ook kabelbanen en ‘spanningsbruggen’ in het gebied te vinden. Dit zijn bruggen die bewegen tijdens het lopen, midden in de natuur en vaak boven een hoge afgrond.

Hangbrug in Monteverde

Hangbrug in Monteverde.

Overnachten bij Monteverde

Voor een bezoek de Monteverde Cloud Forest Reserve overnachten veel mensen in Santa Elena, aan de rand van het park. Hier zijn verschillende hostels, hotels, restaurants en bars te vinden. Het dorpje Monteverde zelf is minder blij met de vele toeristen die elk jaar het park komen bezoeken. Bij het conserveren van het park hadden zij juist rust en leven in de natuur in gedachten.

Reizen naar Monteverde – hoe kom je er?

Vanaf hoofdstad San José kun je met de bus naar Monteverde reizen, dit duurt ongeveer 4,5 uur. De tickets zijn goedkoop, zo’n 7,50 euro. Ook vanaf Arenal kun je makkelijk naar Monteverde reizen. Een leuke manier om dit te doen is per boot over het Arenalmeer. Deze boottocht duurt zo’n 3 uur.

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Riksja Costa Rica
Riksja Costa Rica

Stel je eigen rondreis naar Costa Rica samen met de bouwstenen van Riksja.
Bezoek website

Beste reistijd Monteverde

Monteverde is het hele jaar door goed te bezoeken. Hoewel het nooit echt regent, valt er jaarlijks vier keer zo veel neerslag als in Nederland. Door de hoge ligging hangen de wolken al op ooghoogte op het midden van de berg en loop je bij een bezoek aan de berg en het park ‘met het hoofd in de wolken’. Het is er altijd erg vochtig waardoor het aanvoelt als een klamme douw.

Reisinspiratie

Alle Costa Rica artikelen

Costa Rica rondreis aanbiedingen

26 Monteverde reiservaringen en tips • 29 landen bezocht
  29 reviews
  15 waarderingen

  “Puur natuur!”

  Geplaatst 27-04-2019

  Van de nationale parken die we bezocht hebben in Costa Rica (Manuel Antonio, Carara, Santa Elena, Monteverde, Cabo Blanco, Tenorio en El Arenal) steekt Monteverde er met kop en schouders bovenuit. Het is de combinatie van wildlife, jungle en nevelwoud waar wij erg van onder de indruk waren. We hadden verwacht dat dit heel toeristisch zou zijn, maar dat bleek niet het geval! Veel plekken hadden we voor onszelf en konden we prachtig fotograferen.
  De weg naar Monteverde toe is wel even doorbijten, dus een 4x4 is wel aan te raden. Het dorpje zelf is erg gezellig. Tip: parkeer gratis bij de bank, dat gaat makkelijker dan aan de weg. Het Tree House restaurant is ook een leuk plekje om te lunchen of dineren.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  13 reviews
  7 waarderingen

  “Regenwoud”

  Geplaatst 22-04-2019

  Voor natuurliefhebber is deze plek een aanrader. Houd er wel rekening mee dat het hier gaat om regenwouden hoog in de bergen. Dit betekent kans op koud weer en veel regen! Tevens is de plek moeilijk te bereiken door de ligging. Tip is om een gids te huren en je te laten leiden in de nationale parken!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  26 reviews
  1 waardering

  “Regenwoud in Monte Verde”

  Geplaatst 12-04-2019

  Voor een bezoekje aan het regenwoud ben je in Monteverde aan het goede adres. Een bizarre ervaring dat het weer verandert bij binnengaan van het regenwoud, op slechts een korte afstand van daarbuiten. Monteverde zelf is een gezellig dorpje met een leuke sfeer. Absolute aanraders: ziplinen en een nachtwandeling (vogelspinnen, slangen, schorpioenen etc).

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  25 reviews
  4 waarderingen

  “Hangbruggen en nachtwandeling”

  Geplaatst 08-04-2019

  Na al een wandeling over handbruggen te hebben gemaakt was deze wel van een ander niveau. De bruggen hangen hoog en de kleuren groen zijn weer anders als elders. Met enige hoogtevrees moet je je hier wel even over heen zetten, maar de uitzichten zijn zo de moeite waard! 's avonds een Night walk gemaakt om op zoek te gaan naar dieren. We hebben diverse dieren gezien (vogelspin, slangen, vogels en schorpioenen), maar het was relatief gezien best wel een saaie wandeling omdat je zelf geen dieren kan spotten, je bent in die zin echt afhankelijk van de gids.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  28 reviews
  1 waardering

  “Extreem ziplinen!”

  Geplaatst 08-04-2019

  In Monteverde was met name het ziplinen een hoogtepuntje! Je maakt hier veel verschillende ziplinens door de jungle. Naast de gewone ziplines deden we hier ook de superman zipline, de tarzan swing en gingen we abseilen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  13 reviews
  4 waarderingen

  “Vliegen door de nevelwouden”

  Geplaatst 06-04-2019

  In Monteverde kun je prachtig ZIPlinen door de nevel wouden van Costa Rica. Wij hebben overnacht op een camping in St. Helena, een leuk plaatsje bij Monteverde. Daar werden we door een bus opgehaald naar de nevelwouden. Dit was de grootste zip line experience van latin America. Het was even spannend maar zeker een aanrader. Vooral de Tarzan sprong op het eind was geweldig!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 35 landen bezocht
  39 reviews
  15 waarderingen

  “Druk, drukker en nog iets drukker, allerdrukst...pfffff”

  Geplaatst 30-11-2017

  Half zeven op, zei de gids! Dan ben je net de massa voor. Helaas, net mijn eerste broodje naar binnen en daar ging de ene naar de andere bus al op weg. Op weg naar die ene Quetzal die achter het kaartjesverkoop loket broedt. Achter elkaar aan alle beesten opjagen zodat je niets ziet.
  Dus.. broodjes gesmeerd en naar het "bos van de kinderen" geweest aan de andere kant van dezelfde berg. Niemand daar behalve wij en de beesten uit Manuel Antonio. We hebben met zijn allen van onze broodjes genoten!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  26 reviews
  12 waarderingen

  “Bezoek het cloud forest in Monteverde”

  Geplaatst 29-11-2017

  Tijdens mijn bezoek aan Monteverde ben ik naar de vlindertuin gegaan en een bezoek gebracht aan het cloud forest. De vlindertuin is dagelijks te bezoeken en de Amerikaanse eigenaren geven met veel passie rondleidingen aan toeristen. Het is bijzonder om zo dichtbij vlinders te komen. De meest diverse en mooi gekleurde vlinders kom je daar tegen. Het cloud forest is makkelijk per bus te bereiken. Er is niet echt een bushalte maar als je voor cafe Beso Espresso wacht, dan komt de bus vanzelf voorrijden. Bij aankomst komen er direct lokale mensen naar je toe met de vraag of je een gids wilt. Ik heb het op eigen houtje gedaan en dat is zeer goed te doen. Bij de kassa kun je aangeven hoeveel km je wilt lopen en aan de hand daarvan krijg je een route mee. Entree is 20 euro voor volwassenen en studenten krijgen 50% korting. Vergeet dus je studentenkaart niet. Monteverde, het dorp is erg klein. Toch is het de moeite waard om 1 a 2 nachten te verblijven in Monteverde! Vergeet geen muggenspray en als je een verrekijker hebt, die ook niet!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 41 landen bezocht
  26 reviews
  30 waarderingen

  “Net een sprookje”

  Geplaatst 27-11-2017

  Monteverde is zo mooi! Costa Rica staat sowieso bekend om de natuur en dit wordt in monteverde maar weer eens duidelijk. Door over de hangbruggen te wandelen heb je een mooi uitzicht van bovenaf. Ik hoorde dat het bijna altijd mistig is daar, wat het een mystiek gevoel geeft. Tussen de nevel door zie je mooie kleurrijke vogels vliegen, en als je goed oplet nog wat luiaarden en apen! Een bezoek aan monteverde hoort bij een tripje naar Costa Rica. Ik zou aanraden om een gids mee te nemen, die kan je het beste vertellen waar je moet kijken en hoe je het beste kunt lopen om alles optimaal te zien!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  26 reviews
  18 waarderingen

  “Canopytour”

  Geplaatst 23-11-2017

  Wij hebben een Canopytour gedaan met 100% Aventura en die tour was echt supergaaf! We werden netjes bij het hotel opgehaald en weer teruggebracht. Het leuke was dat er afwisseling zat in de tour. In het begin heb je wat korte lijnen, zodat je ook even kunt wennen aan het idee van ziplinen, maar daarna heb je een soort van brandweerpaal, waardoor je naar beneden gaat. Op een gegeven moment moet je met een autootje een stukje naar boven en dan heb je een korte wandeling. Dan heb je een twee keer een superman zipline (van 1,5 kilometer lang) waarbij je op je buik door het nevelwoud vliegt, heel cool! De tarzanswing op het einde is echt te gek. Dat was echt een kick!! Vergeet je GoPro niet, want daar kun je gave filmpjes mee maken! 100% Aventura is een dikke aanrader!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Monteverde reiservaring en tips!

Ben jij in Monteverde geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website


Riksja Costa Rica

Riksja Costa Rica

Stel je eigen rondreis naar Costa Rica samen met de bouwstenen van Riksja.
Bezoek website

Meer Costa Rica reisorganisaties

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Costa Rica reizen op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk rondreizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Ook gezinsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Costa Rica fietsreis!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

On a budget.
Bezoek website

TUI
TUI

Highlights groepsreis.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurspecialist.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Costa Rica

Alle bezienswaardigheden in Costa Rica

Vliegtickets naar Costa Rica


Meer over vliegen naar Costa Rica

Hotels in Costa Rica zoeken

Hotels in Costa Rica zoeken

Boek je rondreis naar Costa Rica

Better Places
1. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
3. Riksja Costa Rica

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek websiteBekijk 137 Costa Rica rondreizen
Vanaf €1074 incl. vliegticket

Vliegtickets Costa Rica

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Costa Rica
V.a. 512 Meer over vliegen naar Costa Rica