27 Vakantiedagen

Vliegen naar Costa Rica

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Costa Rica via:

Costa Rica is een prachtig land vol natuurschoon en een van de populairste bestemmingen in Midden-Amerika. Vanuit Nederland gaan er echter geen rechtstreekste vluchten naar Costa Rica. De vluchten hebben allemaal een overstap in bijvoorbeeld Panama of de Verenigde Staten, maar kunnen redelijk goedkoop zijn. De goedkoopste tickets kosten meestal rond de €500 à €600, maar hebben soms twee keer een overstap. De vluchten met maar één overstap doen er meestal minimaal 18 uur over, die met twee overstappen dus nog langer.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Costa Rica

  • Probeer of er verschil in prijs zit met het vertrekken van een andere stad dan Amsterdam, bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Wil je Costa Rica met een ander Midden-Amerikaans land combineren, dan is het aan te raden om een ticket naar het andere land te kopen en vanuit daar naar Costa Rica te reizen. Tickets naar bijvoorbeeld Panama zijn vaak in de aanbieding en KLM vliegt rechtstreeks naar Panama.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren. Doordeweekse dagen zijn over het algemeen goedkoper om te vliegen dan weekenddagen.

Vliegen vanuit andere landen in Midden-Amerika

Vaak wordt een Costa Rica rondreis ook gecombineerd met andere landen in Midden-Amerika, zoals Nicaragua of Panama. Hoewel er bussen tussen de Midden-Amerikaanse landen rijden is het vliegtuig vele malen sneller. De tickets zijn alleen niet goedkoop. Een enkeltje van Panama naar Costa Rica kost zo’n €300 en vanaf Managua in Nicaragua zeker €400. Liberia in het noorden van Costa Rica heeft ook een internationaal airport, maar hier vliegen weinig vluchten op. Over het algemeen gaat het vervoer voor reizigers tussen de landen in Midden-Amerika dus over de weg.

Binnenlandse vluchten Costa Rica

Ondanks dat het land niet enorm groot is, zijn sommige plekken in Costa Rica lastig bereikbaar. Tussen veel bestemmingen vliegen kleine vliegtuigjes, bijna allemaal met Nature Air. Nature Air heeft een eigen website waar je makkelijk vluchten online kan boeken. De meeste vluchten gaan vanaf San José. Alle andere vliegvelden in Costa Rica worden hoofdzakelijk voor binnenlandse vluchten gebruikt.

Juan Santamaria International airport San José

De internationale luchthaven ligt 17km buiten het centrum van San José, bij het plaatsje Alajuela. Deze wordt gebruikt voor internationale en binnenlandse vluchten. Het is een van de drukste vliegvelden in Midden-Amerika.

Daniel Oduber Quiros International Airport Liberia

Het tweede internationale vliegveld van Costa Rica, in het noorden van het land.

Puerto Jimenez Airport

Dit kleine vliegveld ligt vlakbij het populaire Corcovado National Park.

Tortuguero Airport

Binnen 10 minuten ben je vanaf het vliegveld in het centrum van Tortuguero. De taxi’s zijn echter duur!

Quepos La Managua Airport

Dit vliegveld ligt op 5km van het stadje Quepos en wordt gebruikt voor bezoeken aan Manuel Antonio National Park.

Nature Air heeft kleine vliegtuigjes voor zo’n 6 tot 10 man ongeveer. Deze vliegtuigjes vliegen onder andere naar Tamarindo, Manuel Antonio, Corcovado, Tortuguero en La Fortuna. Het is een spectaculaire ervaring in zo’n klein vliegtuig. De meeste vluchten kosten zo’n €100 euro voor een enkeltje.

Vliegtickets naar Costa Rica boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Costa Rica boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Costa Rica niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Costa Rica vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Costa Rica via:

Bezienswaardigheden Costa Rica

Alle bezienswaardigheden in Costa Rica

Vliegtickets naar Costa Rica


Hotels in Costa Rica zoeken

Hotels in Costa Rica zoeken

Boek je rondreis naar Costa Rica

Better Places
1. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website

ANWB Vakanties
2. ANWB Vakanties

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
3. Riksja Costa Rica

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek websiteBekijk Costa Rica rondreizen
Vanaf €1562 incl. vliegticket

Vliegtickets Costa Rica

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Costa Rica
V.a. 462

Volg ons op Facebook