In Tortuguero geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 23 Tortuguero reiservaringen

Tortuguero

Tortuguero (komt van het woord Tortuga, ‘schildpad’ in het Spaans) is een plaatsje in het noordoosten van Costa Rica vooral bekend om zijn nationale park. Het ligt aan de Caribische kust en is beschermd gebied. Toeristen komen er massaal naartoe voor de schildpadden en voor het fraaie regenwoud in Nationaal Park Tortuguero.

Vliegtickets San José

Vind de goedkoopste vliegtickets naar San José
V.a. 512 Meer over vliegen naar Costa Rica

Overnachten in Tortuguero

Vergelijk alle hotels in Tortuguero
Bekijk hotels

Schildpadden

Tortuguero

Groene zeeschildpad op het strand van Tortuguero.

Op het strand van Tortuguero leggen elk jaar drie soort schildpadden hun eieren; alle drie met uitsterven bedreigd. Het gaat om de Leatherback schildpad, de Groene zeeschildpad en de Karet schildpad. Het beste seizoen om de schildpadden te zien is tussen april en oktober. De Leatherback schildpadden zijn er vaker aan het begin van het seizoen. Om de schildpadden en hun eieren te zien worden er excursies georganiseerd. Deze excursies zijn ’s avonds, want alleen dan laten de schildpadden zich zien. In de avond mag niemand zonder gelicenseerde gids het strand op en zaklampen en camera’s zijn verboden. Tijdens de maanden november tot maart kun je de babyschildpadjes hun eerste stappen richting de zee zien zetten.

National Park Tortuguero

National Park Tortuguero

Kaaiman in het National Park Tortuguero.

Het national park van Tortuguero vormt een van de mooiste stukken natuur van Costa Rica en is ook zónder de schildpadden een absolute must see. Het is een prachtig regenwoud waar tientallen tot honderden soorten reptielen, amfibieën, vogels en zoogdieren leven. Er zijn rivieren, kanalen, lagunes en stranden in het gebied en het ene uitzicht is nog mooier dan het andere. Er kunnen excursies geboekt worden waarbij je met een bootje het regenwoud ingaat. Over de kanalen vaar je door de jungle en kun je kaaimannen, apen, leguanen, rivierschildpadden en vogels tegenkomen. Het wordt aangeraden om met een gids te gaan, zij hebben een getraind oog voor het vinden van wildlife.

Tortuguero dorp

Tortuguero

Het kleurrijke dorpje Tortuguero.

Het dorpje Tortuguero is klein en gezellig. Er is veel terug te zien van de Caribische cultuur bij de kleurrijke huizen en locals. In het dorp komen geen auto’s en alles is makkelijk loopbaar. De wegen zijn vaak van zand. Je vindt in Tortuguero meerdere hotelletjes, restaurantjes en toeristenbureautjes. Aan de ene kant van het dorp ligt het strand en aan de andere kant de jungle. Even buiten het dorp ligt de Tortuguero Hill, een heuvel waarvandaan je een prachtig uitzicht over Tortuguero en de omgeving hebt. Het kan glibberig zijn, dus denk aan goede schoenen. Het Schildpadmuseum is ook een bezoek waard!

Reizen naar Tortuguero – hoe kom je er?

Tortuguero is alleen per boot of vliegtuig bereikbaar, want er zijn geen wegen naartoe. Van San José gaan er bussen naar Cariari en vanaf daar naar La Pavona. Vanuit hier moet je per boot verder reizen. Deze reis duurt lang en is wat omslachtig, maar wel goedkoop. De reis per bus en boot kost ongeveer €8. Tortuguero kan ook per vliegtuig bereikt worden. Vanaf Las Pavas, vlakbij San José, is het een half uur vliegen. Een ticket kost ongeveer €100 à €120.

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places
Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website

Riksja Costa Rica
Riksja Costa Rica

Stel je eigen rondreis naar Costa Rica samen met de bouwstenen van Riksja.
Bezoek website

Beste reistijd Tortuguero

Tortuguero is het hele jaar door goed te bezoeken, het is er altijd warm. Vanwege het regenwoud is het ook vaak vochtig en wordt regenkleding aangeraden. Het beste seizoen om de grote schildpadden met hun eieren te zien is april tot en met oktober. In de andere maanden kunnen de babyschildpadden gespot worden.

Reisinspiratie

Alle Costa Rica artikelen

Costa Rica rondreis aanbiedingen

23 Tortuguero reiservaringen en tips • 21 landen bezocht
  13 reviews
  1 waardering

  “Tortuguero”

  Geplaatst 17-04-2019

  In september zijn er een aantal dagen (avonden) waarop alle schildpadden hun eieren komen leggen op het zwarte strand van Tortuguero. Het zijn er misschien wel honderden! Daar kun je bij zijn, uiteraard samen met een gids en strenge regels. (Dat is maar goed ook.) Hele bijzondere ervaring! Ook een nachtwandeling door de jungle daar is heel erg aan te raden samen met een gids. Je ziet zo veel bijzondere dieren, echt geweldig als je van natuur houd! In deze periode is er wel veel regen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 33 landen bezocht
  26 reviews
  1 waardering

  “Hoogtepunt van de reis”

  Geplaatst 12-04-2019

  Je kan de reis naar Costa Rica niet beter afsluiten dan naar Tortuguero te gaan. Ook al ga je buiten het broedseizoen van de schildpadden, er is genoeg wild te spotten: krokodillen, leguanen, luiaards, toekans etc. Er zijn verschillende resorts gelegen in de jungle van Tortuguero, die met een bootje te bereiken zijn. Puur genieten! Een aantal zijn ook via booking.com te boeken, waarbij de reis van en terug naar San Jose inbegrepen zit. Echt een aanrader! 's Ochtends vroeg in een bootje met gids dieren spotten was voor ons hét vakantiegevoel!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  25 reviews
  4 waarderingen

  “Waanzinnig park - absolute must! ”

  Geplaatst 08-04-2019

  Dit is echt een van de hoogtepunten van een reis door costa Rica. Het feit dat je best wel even je best moest doen om er te komen (busreis, boottocht etc), maakt het een bijzondere sfeer. Het feit dat je je alleen met een bootje kunt verplaatsen is bijzonder. De duizenden kleuren groen, de bijzondere vogels, krokodillen en natuurlijk luiaards maken boottochtjes fantastisch. In de avond in donkere kleding het strand op om de schildpadden eieren te zien leggen was een unieke ervaring en een avontuur op zich! Naast de prachtige natuur waren het ook erg gezellige avondjes vertoeven op het resort. Het dorpje zelf is niet echt de moeite waard, leuk om even door heen te wandelen en een ijsje te eten, maar niet echt bijzonder. Door de vele regen die 's ochtends viel konden we niet altijd op pad, maar regen die met pakken uit de hemel komt vallen in deze prachtige natuur is ook iets waard.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Prachtige natuur met vriendelijke locals”

  Geplaatst 06-04-2019

  De boottocht naar Tortugureo is al prachtig op zichzelf. Wij zijn vanaf Moin gegaan. Onderweg hebben we al vele dieren gespot. Op het eiland zelf hangt een relaxte sfeer. De mensen zijn uitermate vriendelijk en laten je graag het eiland zien. Het is wel jammer dat je niet in de zee mag zwemmen (te ruig). Een aanrader is de canotour in de ochtend. Hier vertrokken we om 05.30 uur om allerlei beesten te spotten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  26 reviews
  12 waarderingen

  “Prachtig nationaal park”

  Geplaatst 27-11-2017

  Torteguero is een geweldig nationaal park waar je je enkel met de boot kunt verplaatsen. Jammer hieraan is dus wel dat je niks op eigen houtje kunt doen. De natuur is prachtig en er leven veel dieren, zoals krokodillen, verschillende soorten apen, schildpadden, toekans en luiaarden. In de ochtend werden we wakker van het geluid van een brulaap. Een unieke ervaring. Het hoogtepunt hier was om 's nachts naar het strand te gaan om zeeschildpadden eieren te zien leggen. Dit is een geweldige ervaring. Het is fijn om te zien hoe goed ze hier met de natuur omgaan, maar dat geldt eigenlijk voor heel Costa Rica.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  13 reviews
  7 waarderingen

  “Knus en prettig plaatsje”

  Geplaatst 26-11-2017

  Naar Tortuquero kan je alleen per boot komen. Als je van dieren houdt is het zeker de moeite waard om de lange boottocht over de Tortugero Kanaal te nemen richting het eiland. Je zult een hoop dieren spotten. Tortuguero is een klein stadje, daardoor heel knus en prettig. Er is één straat waar je eigenlijk alles vindt. Aan te raden is de nachttour, waarbij je gegarandeerd wordt op het spotten van de Red Eyed Leaf Frog! De tour is niet alleen leuk voor deze kikker, maar is in het algemeen een ervaring en zeker de moeite waard. Het Tortuquero NP hebben wij op eigen gelegenheid gedaan. Helaas hebben we niet zoveel dieren gespot en wij vonden het ook geen heel bijzonder park. Dit zeker in vergelijking met andere parken van het land. Tip, mocht het heel slecht weer zijn geweest, huur dan echt de laarzen bij de ingang, dit scheelt een hoop!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  26 reviews
  15 waarderingen

  “Hoogtepunt!!”

  Geplaatst 23-11-2017

  De tocht ernaartoe, vanaf Moin, is echt prachtig. Onderweg zagen we heel veel dieren, zoals krokodillen, apen, papegaaien en andere vogels. Tortuguero voelt als een soort woonwijk. Er is eigenlijk één grote straat, waaraan alle restaurantjes en winkels liggen. Verder kun je gemakkelijk zelf het nationale park inlopen. Een klein nadeel daarvan is dat je niet rond kunt, maar heen en terug moet. Overal in Tortuguero zie je papegaaien, apen en luiaards, zo tof. Dit was echt een ultiem moment! Ga zeker vroeg in de ochtend met een bootje door het water, waarbij de gids je gave dieren laat zien. Tortuguero is een plek om tot rust te komen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 30 landen bezocht
  26 reviews
  23 waarderingen

  “Heerlijke, afgelegen plek vol natuur”

  Geplaatst 21-11-2017

  Het plaatsje Tortuguero ligt in Nationaal park Tortuguero en is slechts per boot te bereiken. Deze tocht alleen is al genieten van de mooie jungle om je heen!
  Wij verbleven in La Baula Lodge. Dit zit aan de andere kant van de rivier dan waar het "centrum" is (centrum zet ik tussen haakjes, want groot is het in dit plaatsje niet). Hierdoor was het helaas niet mogelijk om op eigen gelegenheid even rond te struinen of langs het strand te lopen. Daarvoor moest je eerst met een boot naar de overkant. Dat was jammer.

  In Tortuguero draait het voornamelijk om het omliggende natuurgebied en zoals de naam van het plaatsje al doet vermoeden; zeeschildpadden! Er is hier een project waar je als vrijwilliger aan de slag kan om mee te helpen bij het beschermen van de schildpadden. Dit wordt gedaan door middel van educatie (toeristen hebben de mogelijkheid het bezoekerscentrum te bezoeken, informatie te lezen en een video te zien), bescherming van de nesten en bescherming van de volwassen schildpadden gedurende het leggen van de eieren. Een mooi project. Al hoop ik dat het toenemende toerisme niet ten koste gaat van de rust van de schildpadden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 34 landen bezocht
  26 reviews
  8 waarderingen

  “Bijzondere plek”

  Geplaatst 08-11-2017

  Ik vond mijn bezoek aan Tortuguero heel bijzonder. Het dorp is redelijk primitief, wat bijzonder is om te zien. Grootste trekpleisters zijn het nationale park en de mogelijkheid tot het zien van de schildpadden die eieren leggen op het strand 's avonds. Echt een wonder om dit zo te mogen zien! Al voelt het toch ook wel wat dubbel: Moeten we die schildpadden niet gewoon met rust laten? Ik weet het nog niet.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  14 reviews
  1 waardering

  “Bomvol natuur”

  Geplaatst 08-11-2017

  Tortuguero was onze eerste kennismaking met Costa Rica en was perfect. Tortuguero kan je alleen per boot bereiken en dat zorgt ervoor dat je echt even ver weg voelt van alles. Alleen de route naar Tortuguero is al prachtig over de rivier door de jungle. Het voelt als de amazone in het klein. Het dorpje in Tortuguero voelt wat toeristisch aan, maar maakt het zeker niet minder de moeite waard. Wij sliepen in een accommodatie aan het strand waardoor je wakker werd met het geluid van de zee. In Tortuguero ben je echt even één met de natuur. In het nationale park kan je met een bootje door de Jungle met een gids die je op alle bijzondere dieren in het park kan wijzen. Wij zagen gelukkig veel dieren. Als je in Costa Rica bent zou ik deze plek zeker niet overslaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Tortuguero reiservaring en tips!

Ben jij in Tortuguero geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Costa Rica specialisten

Better Places

Better Places

Kom rechtstreeks in contact met Liesbet, de reisspecialist die er al jaren woont. Met haar stel je je individuele rondreis samen, 100% op maat.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX heeft een ruim aanbod aan Costa Rica groepsreizen, individuele rondreizen, singlereizen en strandvakanties.
Bezoek website


Riksja Costa Rica

Riksja Costa Rica

Stel je eigen rondreis naar Costa Rica samen met de bouwstenen van Riksja.
Bezoek website

Meer Costa Rica reisorganisaties

YourWay2Go
YourWay2Go

Costa Rica op maat.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Ook gezinsreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Costa Rica fietsreis!
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

On a budget.
Bezoek website

TUI
TUI

Highlights groepsreis.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurspecialist.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Reizen op maat.
Bezoek website

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Costa Rica

Alle bezienswaardigheden in Costa Rica

Vliegtickets naar Costa Rica


Meer over vliegen naar Costa Rica

Hotels in Costa Rica zoeken

Hotels in Costa Rica zoeken

Boek je rondreis naar Costa Rica

Better Places
1. Better Places

Met lokale reisspecialist.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
2. FOX Verre Reizen

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
3. Riksja Costa Rica

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek websiteBekijk 126 Costa Rica rondreizen
Vanaf €1192 incl. vliegticket

Vliegtickets Costa Rica

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Costa Rica
V.a. 512 Meer over vliegen naar Costa Rica