27 Vakantiedagen

Vliegen naar Egypte

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Egypte via:

Vliegen naar Egypte

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en telt ruim 85 vliegvelden. Vanuit Nederland worden er 11 aangevlogen, waarvan de populairste: Caïro, Sharm El Sheikh, Luxor, Alexandrië, Hurghada en Marsa Alam. Directe vluchten vanaf Nederland naar Egypte worden verzorgd door EgyptAir en Corendon. Zo kun je al binnen 4,5 uur in hoofdstad Caïro staan en met een uurtje extra in Hurghada. Als je een tussenstop hebt, kun je zomaar acht uur onderweg zijn. Ook de prijzen voor vliegtickets naar de verschillende luchthavens verschillen aanzienlijk en is sterk afhankelijk van de reisperiode. Zo kun je al v.a. €150 een retourticket naar Hurghada boeken, maar ben je bijna het dubbele kwijt aan een retourticket in dezelfde periode voor Marsa Alam. Indirecte vluchten naar Egypte worden o.a. verzorgd door KLM, Turkish Airlines, British Airways, TUIfly, Emirates en Etihad Airways.

Tips voor goedkope tickets naar Egypte

  • Als je het niet erg vindt om een keer over te stappen, kun je proberen of er verschil zit in prijs met het vliegen vanuit bijvoorbeeld Eindhoven, Düsseldorf of Brussel.
  • Als je genoeg tijd hebt, en het niet erg vindt om een nachtje door te halen, kun je kijken of er nachtvluchten en/of hele vroege vluchten in de ochtend zijn. Deze vluchten zijn vaak een stuk goedkoper dan vluchten overdag of ’s avonds.
  • Vergelijk vluchten vanuit Amsterdam en vliegvelden in de buurt naar de verschillende luchthavens in Egypte. Soms is de ene bestemming goedkoper dan de ander. Het is handig om hierbij Cheaptickets.nl te gebruiken.
  • Zeker in het laagseizoen kan het lonen om last minute vliegtickets naar Egypte te boeken. Voor vluchten in het hoogseizoen is het juist verstandig om ruim van tevoren te boeken.

Binnenlandse vluchten Egypte

Zoals gezegd heeft Egypte veel luchthavens, dus om jezelf een lange busreis te besparen, kun je het beste een binnenlandse vlucht boeken. Het nadeel is dat de vluchten binnen Egypte niet per se goedkoop zijn en ook snel vol zitten. Boek dus van tevoren je vluchten, zodat je niet te veel betaalt. De luchtvaartmaatschappij EgyptAir verzorgt veel binnenlandse vluchten in Egypte, de kosten liggen voor een enkeltje al gauw rond de €55.

Caïro International Airport (CAI en ICAO)

Caïro Airport is de luchthaven van de hoofdstad van Egypte. Het vliegveld ligt op 25 kilometer afstand van het stadscentrum. Met de auto of de taxi ben je er in ongeveer 45 minuten. Ook is het mogelijk om de bus te nemen. Deze vertrekt vanaf terminal 1 en kost rond de 5 EGP (circa €0,30).

Hurghada International Airport (HRG)

Hurghada is (op Caïro na) het meest drukbezochte vliegveld van Egypte. Nederlandse vliegtuigmaatschappijen die op Hurghada Airport vliegen zijn TUIfly, Corendon en Transavia. Het vliegveld ligt ongeveer 5 kilometer ten zuidwesten van Hurghada. Het is niet mogelijk om het openbaar vervoer te nemen vanaf het vliegveld naar het centrum, maar er rijdt wel geregeld een minibus. Ook is het mogelijk (huur)auto te regelen, dan kun je er binnen twintig minuutjes zijn. Hetzelfde geldt voor de taxi, die je tussen de 40 en 300 Egyptische ponden (ca. €2 – €15) zal kosten. Afhankelijk van de onderhandelingsvaardigheden.

Sharm El Sheikh International Airport (SSH)

Met zo’n 10 miljoen passagiers per jaar is Sharm el Sheikh Airport het op twee na grootste vliegveld in Egypte. TUIfly is de enige Nederlandse maatschappij die actief is op dit vliegveld, dat zo’n 10 kilometer van Na’ama Bay is verwijderd. Er rijdt geen publieke bus van het vliegveld naar het centrum. Wel is het mogelijk een taxi te nemen voor iets minder dan 100 Egyptische pond (ca. €6) of je kunt de blauw met witte minibus pakken voor slechts €0.30!

Luxor El Sheikh International Airport (LXR)

De luchthaven is zo’n twaalf kilometer van het stadscentrum verwijderd. Hier komen binnenlandse vluchten en charters zoals TUIfly en Transavia vanuit Amsterdam en Jetair vanuit Brussel binnen. Er is geen officiële bus richting het centrum en ook geen vaste prijs voor de taxi’s. Spreek dus voor je in de taxi stapt een duidelijke prijs af, rond de 100 EGP (ca. €6).

Borg El Arab – Alexandrië (HBE)

De luchthaven die je in Alexandrië moet hebben, is Borg El Arab. De luchthaven ligt 50 kilometer ten zuidwesten van het stadscentrum van Alexandrië. Er is geen openbare bus, maar je kunt wel gebruikmaken van de service van Egypt Bus. Elk uur rijden zij naar Muharram Bek Bus Station voor 50 EGP (circa €3). Vanaf hier kun je de bus of taxi pakken naar je accommodatie. Of pak op het vliegveld direct een taxi naar je accommodatie.

Marsa Alam International Airport (RMF)

Het relatief kleine vliegveld van Marsa Alam ligt op ongeveer 60 kilometer ten noordwesten van het centrum van de badplaats. De luchthaven onderhoudt via TUIfly, Czech Airlines en Smart Wings verbindingen met Amsterdam Schiphol Airport. Je kunt met de (mini)bus of de taxi in minder dan een uur Marsa Alam bereiken.

Vliegtickets naar Egypte boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Egypte boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Egypte niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Egypte vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Egypte via:

Bezienswaardigheden Egypte

Alle bezienswaardigheden in Egypte

Vliegtickets naar Egypte


Hotels in Egypte zoeken

Hotels in Egypte zoeken

Boek je rondreis naar Egypte

TUI
1. TUI

Zon-, duik-, all inclusive- en familievakanties.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Egypte rondreizen
Vanaf €598 incl. vliegticket

Vliegtickets Egypte

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Egypte
V.a. 212

Volg ons op Facebook