Rondreis Egypte

Een reis naar Egypte maken? Vergelijk hieronder alle actuele Egypte rondreizen & aanbiedingen van verschillende reisorganisaties. Filter op prijs, reisduur, reissoort of reisorganisatie en vergelijk de prijzen! Lees meer.

Filter op:

Prijs
tot

Aantal dagen

Reissoort

Reisorganisatie

101 Egypte rondreizen gevonden

 • Best Deal Egypte's tempels en piramides

  7-daagse individuele rondreis

  Combineer de Piramides en Sfinx van Gizeh, de tempels van Karnak en Luxor met een heerlijke strandvakantie.

  €991

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Egypte: Cultuur & Strand; Mummies, piramides en Rode Zee

  9-daagse groepsrondreis

  Wil je de mooiste bezienswaardigheden van Egypte zien, maar daarnaast lekker ontspannen aan het strand? Dan is dit voor jou de ideale Egypte rondreis. In een dikke week bezoek je de piramides van Gizeh en Saqqara, evenals de middeleeuwse marktjes van Caïro en de grote tempels van Luxor en Karnak. Ga in Luxor op zoek naar het graf van Toetanchamon. De inhoud kun je terugvinden in het schitterende Nationaal Museum in Cairo. Aan het eind van je Egypte groepsreis verblijf je aan het strand in een dorpje aan de Rode Zee. Je kunt hier heerlijk snorkelen of duiken want de onderwaterwereld van de Rode Zee is ongeevenaard. Met een hoofd vol exotische herinneringen vlieg je terug naar huis.

  €999

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Egypte, woestijnen, Nijlvallei en Rode Zee, 20 dagen

  20-daagse groepsrondreis

  Maak kennis met het oude Egypte Bezoek aan de bijzondere piramides van Dashour en Meidum Een prachtige feluccatocht over de Nijl Ontspannen verblijf aan de Rodee Zee

  €1795

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Prachtig Egypte

  8-daagse groepsrondreis

  Ontdek alle beroemde highlights van Egypte zoals de piramides van Gizeh, de eeuwige sfinx, de tempels van Karnak en Luxor tijdens een cruise over de Nijl met de reisleiders van SRC Reizen

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsreis Egypte; Van Noord naar Zuid

  15-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze bijzondere reis verken je al het moois dat Egypte te bieden heeft. In het uiterste noorden van het land bezoek je Alexandrië, de meest Europese stad van Egypte. In Caïro rijdt naast de ingang van de eerste metro van Afrika een kar, volgeladen met enorme meloenen, getrokken door een ezeltje. Een stad vol tegenstellingen! Even buiten Caïro wachten je de machtige piramides. Vanuit Aswan, in het diepe zuiden, breng je een bezoek aan de beroemde Abu Simbel tempel. Met een traditionele Egyptische zeilboot, een feloeka, maak je een tocht over de Nijl van Aswan richting Luxor en vaar je langs verstilde Nubische dorpjes. Ook bezoek je de oudheidkundige schatten van Luxor, de stad die met recht een openluchtmuseum genoemd mag worden. Je eindigt deze reis aan de kust van de Rode Zee, waar je lekker kunt duiken en snorkelen.

  €1399

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis EGYPTE - 15 dagen; Van Alexandrië naar de Rode Zee

  15-daagse groepsrondreis

  Al duizenden jaren is de rivier de Nijl de levensader van Egypte. Tijdens onze tweeweekse reis door Egypte volg je deze rivier vanuit het aan de Middellandse Zee gelegen Alexandrië tot aan Abu Simbel in het uiterste zuiden van het land. Meer dan 5000 jaar geschiedenis en verrassend goed bewaarde monumenten komen aan bod, waarbij het oude Egypte een voorname plaats inneemt, maar ook de koptische en islamitische monumenten en bouwkunst menig reiziger verbaasd doen staan. Je sluit je Egypte groepsreis af aan de Rode Zee, waar je overdag de onderwaterwereld kunt verkennen en ’s avonds in een van de vele restaurantjes van de Egyptische keuken kunt genieten.

  €1925

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Egypte, Nijlvallei & Rode Zee, 14 dagen

  14-daagse groepsrondreis

  Reis naar het boeiende midden en zuiden van Egypte Maak in Aswan kennis met oudheidkundige bezienswaardigheden Bezoek aan de mooie tempels van Esna & Edfu Overnachtenn in comfortabele couchettes van Caïro naar Aswan

  €1595

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Familiereis EGYPTE KORT - 9 dagen; Speurtocht naar de Oudheid

  9-daagse groepsrondreis

  Dit is een familiereis voor gezinnen met kinderen tot 19 jaar. De mooiste bezienswaardigheden van Egypte en daarnaast lekker ontspannen aan het strand? Dat kan in een dikke week tijdens deze Egypte rondreis. Je bezoekt de enorme piramides van Gizeh en Saqqara, middeleeuwse marktjes en schitterende musea in Caïro, de grote tempels van Luxor en Karnak en de mysterieuze dodenstad Thebe. Ter afsluiting reis je naar de badplaats Hurghada, aan de Rode Zee, waar je lekker kunt duiken en snorkelen!

  €1545

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Groepsrondreis Egypte Hoogtepunten

  groepsrondreis

  Een vakantie naar Egypte met alle hoogtepunten van de cultuur, maar ook met voldoende tijd om van het dagelijkse Egyptische leven te genieten. Deze reis brengt je langs mysterieuze geschiedenis, gastvrije bevolking en indrukwekkende bouwwerken en kunstschatten van Egypte. Ook maken we een mooie cruise over de Nijl. Aan het eind van de reis kun je heerlijk aan de kust genieten van het aangename klimaat.

  €1599

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Egypte & Jordanië

  19-daagse individuele rondreis

  Steek na de mooiste cultuurschatten bij Caïro en Luxor de Rode Zee over naar Jordanië, waar Wadi Rum, Petra en het Romeinse Jerash op je wachten.- Je kunt onze rondreizen naar wens aanpassen door op reisduur, hotels en excursies te klikken.Begin met de piramides in bruisend Caïro en reis per trein naar Luxor, waar tempels en koningsgraven op je wachten.Een binnenlandse vlucht - via Caïro - brengt je naar ontspannen Dahab aan een zijarm van de Rode Zee, waar je op je gemak kunt snorkelen.Eenmaal aan wal in Jordanië rijd je met je huurauto naar de prachtige woestijn Wadi Rum en de uit de rotsen gehouwen stad Petra.De Koningsweg brengt je via Kerak en Madaba naar Amman, waar vandaan je de Romeinse stad Jerash kunt bezoeken.

  €2568

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis EGYPTE 'KORT'; In de voetsporen van de farao's

  9-daagse groepsrondreis

  In ruim een week tijd krijg je een goed beeld van wat Egypte te bieden heeft. Natuurlijk staan tijdens deze Egypte rondreis bekende bezienswaardigheden als de faraograven en tempels van Luxor op het programma. Ook de piramides van Gizeh en Saqqara mag je niet missen. Net als de schitterende musea en de oude wijken van Caïro. Optioneel kun je ook nog een bezoek brengen aan het woestijngebied en de meren van El Fayoum. Na alle indrukken breng je de laatste dagen van de reis door aan de Rode Zee waarna je goed uitgerust en vol mooie herinneringen weer huiswaarts keert.

  €1395

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Familiereis EGYPTE - 15 dagen; Mummies en farao's

  15-daagse groepsrondreis

  Tijdens deze familiereis maak je kennis met de rijke historie van Egypte en de pracht van de beroemde Rode Zee. Je begint je reis in de miljoenenstad Caïro. Dwaal door de oude islamitische wijk met zijn vele leuke winkeltjes, zie hoe ezelkarren en dure auto’s de weg delen en verbaas je over de piramides. Dat Egypte voor een groot deel uit woestijn bestaat, ervaar je tijdens je bezoek aan El Fayoum. Met de nachttrein reis je door naar Luxor waar je oog in oog komt te staan met het Oude Egypte. De stad lijkt wel een openluchtmuseum! Snorkelend boven ontelbare kleurrijke visjes of lekker luierend aan het strand breng je de laatste dagen van de reis door voordat je weer naar huis vliegt.

  €1895

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Piramides en strandplezier

  7-daagse individuele rondreis

  Deze korte familiereis is ideaal voor de herst- of voorjaarsvakantie en combineert de piramides met een heerlijke strandvakantie.

  €1214

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Egypte & Soedan, 20 dagen

  20-daagse groepsrondreis

  Bezoek aan de piramides van Gizeh, Sakkara & Vallei der Koningen Doorkruis de woestijnen van Soedan per terreinwagen Verken Nubië, Napata, Kerma, Nuri en piramides vann Meroë Slaap onder de sterren en waan je een ontdekkingsreiziger

  €3195

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Rondreis Egypte, Nijlvallei en zeilcruise, 11 dagen

  11-daagse groepsrondreis

  Complete reis langs alle culturele hoogtepunten van Egypte Zeil over de Nijl met een luxe en historische Dahabiya Zie het plattelandsleven aan je voorbij glijden Excursiee naar de Vallei der Koningen

  €1795

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Verborgen plekjes van Egypte

  14-daagse individuele rondreis

  De verborgen plekjes van Egypte

  €2490

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • De Schat van de Farao Deluxe

  9-daagse individuele rondreis

  De Schat van de Farao Deluxe inclusief strandverlenging en vluchten.

  €1719

  incl. vliegticket

  Bekijken
 • Klassiek Egypte

  11-daagse bouwsteen

  Egypte is een land om naar terug te keren. Reis langs de machtige Nijl en leer in Caïro, Aswan en Luxor een van de oudste en grootste wereldrijken beter kennen.- Je kunt onze rondreizen naar wens aanpassen door op hotels, vervoer en excursies te klikken.Caïro verdient al een paar dagen voor de piramides van Gizeh, de oude binnenstad, het wereldberoemde masker van Toetanchamon en de citadel.De comfortabele nachttrein brengt je naar Aswan in het diepe zuiden, waarvandaan je het wonderlijke Abu Simbelbezoekt.In een felukka, een traditionele zeilboot, vaar je naar Kom Ombo, waarna je via Edfu naar Luxor reist.In Luxor bezoek je natuurlijk Karnak, de tempel van Hatsjepsoet en de Vallei der Koningen, om er maar een paar te noemen.

  €1002

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Meer Egypte

  17-daagse bouwsteen

  Reis van Mediterraan Alexandrië naar bijzonder Siwa in de Libische woestijn. Verken daarna de schatten van Caïro en het diepe zuiden van Egypte. Sluit af met een duik naar het koraal van de Rode Zee.- Je kunt onze rondreizen naar wens aanpassen door op hotels, vervoer en excursies te klikken.In Alexandrië bezoek je natuurlijk de beroemde bibliotheek en de plek waar een van de oude zeven wereldwonderen stond: fort Qautbay. Ook kun je naar Rosetta, het stadje waar de beroemde steen is gevonden.Via El Alamein en Marsa Matruh reis je naar de bijzondere oasestad Siwa, waar natuurlijke bronnen en adobe bouwwerken je opwachten. Een lange rit brengt je vervolgens naar Caïro, waar je een enorme to-do-list wacht.De nachttrein brengt je naar Zuid-Egypte. Daar bezoek je het Nubische Aswan, de tempels van Abu Simbel, Kom Ombo en Karnak en de koningsgraven van Luxor - en dat is nog maar het begin.Een auto met chauffeur brengen je via de prachtige tempel van Dendera naar Safaga, waar je kunt ontspannen. Heerlijk eten en prachtig koraal maken je reis compleet.

  €2267

  excl. vliegticket

  Bekijken
 • Highlights van het Oude Egypte

  9-daagse individuele rondreis

  Complete rondreis Egypte. Reis langs o.a. de piramides, tempels van Luxor en Karnak en geniet van een mooie nijlcruise en strandvakantie

  €1653

  incl. vliegticket

  Bekijken

Rondreizen door Egypte

Van plan een rondreis Egypte te maken? Wat een goed idee! Egypte combineert prachtige stranden in de populaire badplaatsen Hurghada, Sharm el Sheikh en Marsa Alam met culturele hoogtepunten als Caïro en Luxor. In Alexandrië komen strand en historie in één stad samen en de Nijlvallei stroomt over van de culturele schatten. En de kers op de taart? Dat is de Rode Zee met haar koraalriffen, duikplekken vol geheimen en ellenlange stranden.

Reizen door het land van de farao’s

Tempels, mastaba’s en piramides. De sporen van het Oude Egypte liggen over het hele land verspreid. Van het noordelijke Caïro tot het aan het in het binnenland gelegen Luxor. Wat ze met elkaar gemeen hebben, naast tal van prachtige bezienswaardigheden? Hun ligging aan de Nijl. Het maken van een Nijlcruise is dan ook een uitstekende manier om Egypte te ontdekken.

 • Veel van Egypte’s bekendste bezienswaardigheden liggen ook in de Nijlvallei. Bekende hoogtepunten zijn de Vallei der Koningen, de tempels van Karnak en de tempel van Horus.
 • De meeste korte rondreizen naar Egypte (van een week) varen tussen Aswan en Luxor. In eenzelfde rondreis ook naar Alexandrië en Caïro toe? Dan is een reis van 2 of zelfs 3 weken aan te raden.

Duiken in Egypte: de mooiste badplaatsen

Egypte is de ideale bestemming voor een rondreis en een vakantie in één. Veel organisaties sluiten hun rondreis of Nijlcruise dan ook af met enkele dagen of een week aan het strand. Dit kan in Hurghada zijn, maar ook in Sharm el Sheikh of Marsa Alam. Elk van deze badplaatsen heeft weer iets anders te bieden.

Zo heeft Hurghada een oud centrum (genaamd Dahar) en kent Marsa Alam een aantal van de mooiste duikspots ter wereld. Sharm el Sheikh – dat ligt in het zuidelijkste puntje van schiereiland Sinaï – heeft weer z’n eigen charme en biedt meerdere excursiemogelijkheden naar onder meer Petra in Jordanië. Duiken in Egypte kan trouwens in alle badplaatsen.

Het klimaat van Egypte

Verreweg het grootste deel van Egypte bestaat uit woestijn. Het land kent – logischerwijs – dan ook een woestijnklimaat. Dit is te merken aan de weinige hoeveelheid neerslag, de hete zomers en de milde winters. ‘s Nachts kan het in de woestijn flink afkoelen. De minimum- en maximumtemperatuur kan binnen 24 uur met 20 °C verschillen. In de badplaatsen is dit verschil kleiner en zorgt het zeebriesje in de zomer voor enige verkoeling.

Egypte heeft eigenlijk maar twee seizoenen: zomer en winter. Gedurende de periode april -oktober stijgen de temperaturen in bijna heel Egypte overdag naar 30 °C en hoger. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond de 20 à 30 °C. Egypte is daarmee de ideale bestemming voor een rondreis in onze winter. In de zomermaanden schijnt de zon rustig twaalf uur per dag en in de winter ligt dit alsnog rond de negen uur per dag.

Egypte rondreis boeken

De meeste rondreizen naar Egypte duren tussen de 8 en 15 dagen. Dit maakt Egypte een ideale bestemming voor wie wel een geheel andere wereld wil ervaren, maar weinig vakantiedagen heeft.

 • De bekendste aanbieders van groepsrondreizen door Egypte zijn Djoser, ANWB en Koning Aap.
 • Liever een individuele rondreis Egypte maken? Neus dan tussen de verschillende opties van 333 Travel. Zelf samenstellen behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Verder biedt Sawadee nog een familiereis Egypte aan en kun je bij Corendon nijlcruises boeken, eventueel in combinatie met een all inclusive strandvakantie.

Veelgestelde vragen

Het voor- en najaar zijn de meest geschikte periodes voor het maken van een rondreis. Overdag is het aangenaam warm, maar niet te heet. Met name de maanden tussen oktober en april zijn geschikt voor het verkennen van Egypte.

Groepsreizen Egypte zijn onder meer te boeken bij Djoser, ANWB en Koning Aap. Ook organisaties als Shoestring en Sawadee bieden rondreizen aan. Liever een nijlcruise maken? Kijk dan tussen het aanbod van Corendon.

De veiligheidssituatie in Egypte is de afgelopen jaren verbeterd. Toch blijft politieke onrust en geweld een risico. Het is daarom aan te raden alleen de gebieden met een geel reisadvies te bezoeken. Raadpleeg voor vertrek altijd het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Directe vluchten naar badplaatsen als Sharm el Sheikh en Hurghada doen er gemiddeld zo’n 5 uur over. Maak je onderweg een tussenstop? Dan ben je iets langer onderweg.

De meeste rondreizen door Egypte duren tussen de 8 en 15 dagen. Welke reisduur het best bij jou past, is afhankelijk van hoeveel plaatsen je wilt zien en of je er nog stranddagen aan vast wilt plakken.

Gemiddelde beoordeling:
4.7 16144 - reviews totaal

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief