27 Vakantiedagen

Vliegen naar Kaapverdië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Kaapverdië via:

Vanuit Nederland is het een kleine zes uur vliegen naar Kaapverdië. Hoe lang de exacte vliegtijd bedraagt, hangt af van het eiland waar je naartoe vliegt en of je een tussenlanding maakt. Kaapverdië is vooral in onze koude maanden een populaire bestemming bij reizigers uit Nederland. Op een relatief korte vliegafstand ben je toch altijd gegarandeerd van een goede temperatuur en een zonnetje, meer nog dan op bijvoorbeeld Canarische Eilanden als Tenerife of Lanzarote.

Vliegroutes naar Kaapverdië

Vanuit Amsterdam kun je in het hoogseizoen (semi-)rechtstreeks naar Kaapverdië vliegen. TUI fly vliegt vanaf Amsterdam meerdere keren per week naar Sal en Boa Vista en eenmaal wekelijks op São Vicente en retourtickets zijn er vanaf €299. Vaak worden meerdere eilanden gecombineerd in één vlucht. Het vliegtuig landt bijvoorbeeld eerst op Sal en daarna op Boa Vista, of andersom. Op de heenweg maak je dan bijvoorbeeld een tussenlanding, maar op de terugweg vlieg je rechtstreeks. Ook Transavia vliegt in het hoogseizoen enkele malen per week van Amsterdam naar Boa Vista en naar Sal.

Eenmaal per week kun je ook met de Kaapverdische luchtvaartmaatschappij TACV van Amsterdam naar Sao Vicente of naar Santiago vliegen. Vanaf Brussel en Düsseldorf kun je in het hoogseizoen met TUIfly ook direct naar de Kaapverdische Eilanden vliegen, naar zowel Boa Vista als Sal. Vanwege de koloniale banden tussen Kaapverdië en Portugal vliegt de Portugese luchtvaartmaatschappij TAP het gehele jaar door geregeld naar de eilanden van Kaapverdië. Vanuit Nederland of België moet je dan wel een overstap maken in Lissabon.

Soms is het nog goedkoper om een package deal te kopen bij de betreffende touroperators (zoals TUI) waarbij je vlucht, hotel, transfer en soms ook nog eten en drinken (‘all inclusive’) in één koopt.

Vliegen vanuit andere landen in West-Afrika

Mocht je vanuit West-Afrika richting de Kaapverdische Eilanden willen vliegen, dan heb je niet heel veel opties. Vanuit Marokko gaan er geregeld vluchten van Royal Air Maroc naar Kaapverdië. De eigen luchtvaartmaatschappij van de Kaapverdische Eilanden, TACV genaamd, vliegt meerdere malen per week naar Dakar in Senegal en naar Bissau, de hoofdstad van Guinea-Bissau. Een retourtje Dakar – Praia (op het eiland Santiago) kost tussen de € 100 en € 200. De Canarische luchtvaartmaatschappij Binter Canarias verbindt Kaapverdië direct met de Canarische Eilanden.

Vliegen binnen Kaapverdië

Aangezien Kaapverdië uit tien eilanden bestaat, heb je twee opties om van het ene naar het andere eiland te komen: de boot en het vliegtuig. De boot is over het algemeen een stuk goedkoper, maar dit duurt ook veel langer. Vandaar dat vliegen de snelste en de makkelijkste optie is. Binnen Kaapverdië voert de nationale luchtvaartmaatschappij TACV vluchten uit tussen de verschillende eilanden. Er wordt gezegd dat vluchten bij TACV duurder uitvallen wanneer je ze vanuit het buitenland boekt. Je kunt dit dus beter vanuit de Kaapverdische Eilanden zelf doen bij bijvoorbeeld een lokaal reisbureau. Ben je aan een strikt reisschema gebonden, dan kun je de vluchten beter wel ruim van tevoren boeken zodat je verzekerd van een plek in het vliegtuig. Omdat TACV met kleine vliegtuigen vliegt kunnen deze snel volraken waardoor er last minute soms geen plek meer is.

TACV vliegt vanuit Sal naar São Vicente, São Nicolau, Boa Vista en Santiago. Vanaf Boa Vista kun je naar Sal en Santiago vliegen. Vanaf Santiago worden er naast Sal en Boa Vista vluchten aangeboden naar Fogo, Maio en São Vicente. Vanuit São Vicente kun je enkel vliegen naar Sal en Santiago. De eilanden Santo Antão en Santa Lucia beschikken niet over een eigen vliegveld en de luchthaven op het eiland Brava is momenteel gesloten. TACV vliegt dagelijks tussen Sal, Santiago, São Vicente en Boa Vista. De overige vluchten vertrekken niet dagelijks, maar meerdere malen per week. Om sommige eilanden te bereiken moet je een stop over maken op een tussenliggend eiland. Een retourtje van Sal naar Boa Vista kost bijvoorbeeld € 60 tot € 90.

Vliegvelden op de Kaapverdische Eilanden

Zeven van de tien eilanden hebben een eigen vliegveld. Santo Antão en Santa Lucia beschikken niet over een eigen luchthaven en het vliegveld van het eiland Brava is momenteel gesloten. Vooral de luchthavens waar geregeld internationale vluchten landen zijn voorzien van goede faciliteiten. De overige luchthavens zijn erg klein en bieden enkel het hoognodige aan voorzieningen voor de reizigers.

Sal – Amílcar Cabral International Airport

Het Amílcar Cabral International Airport is gelegen op het eiland Sal nabij de stad Espargos. De luchthaven is vernoemd naar de revolutionaire leider Amílcar Cabral. Onder reizigers is het vliegveld ook bekend onder de naam Sal International Airport. Dit is het grootste vliegveld van Kaapverdië en het vliegveld dat het meest gebruikt wordt door internationale luchtvaartmaatschappijen. In de terminal vind je restaurantjes, winkels, geld wisselkantoren en ruimtes om te relaxen.

Santiago – Nelson Mandela International Airport

Nabij de hoofdstad Praia op het eiland Santiago ligt het Nelson Mandela International Airport, ook wel bekend onder de naam Praia Airport. In 2012 is de luchthaven vernoemd naar de voormalige president van Zuid-Afrika Nelson Mandela, aangezien hij veel betekent heeft voor de vrijheid in Afrika. Het is een klein vliegveld met één landingsbaan. Dit vliegveld is de hoofdbasis voor vluchten in de regio en binnen de Kaapverdische Eilanden. De faciliteiten zijn goed; je vind hier een paar winkeltjes en een mogelijkheid om eten en drinken te kopen.

Boa Vista – Aristides Pereira International Airport

Het vliegveld van Boa Vista heet Aristides Pereira International Airport en ligt net buiten de hoofdstad Sal Rei. Dit vliegveld is vernoemd naar de eerste president van Kaapverdië en het is het derde grootste vliegveld van de Kaapverdische Eilanden. Het vliegveld beschikt over één landingsbaan. Een paar jaren geleden is de terminal uitgebreid waardoor er nu meer ruimte is voor winkeltjes en eetmogelijkheden.

Sao Vicente – Cesária Évora Airport

Het Cesária Évora Airport ligt op het eiland São Vicente nabij de stad Mindelo. Ondanks dat dit vliegveld niet het woord ‘international’ in haar naam heeft, landen hier wel internationale vluchten. Het vliegveld heeft één landingsbaan en een terminal. Hier vind je enkele winkeltjes en de mogelijkheid om iets te eten of te drinken te kopen.

Fogo – São Filipe Airport

Het São Filipe Airport op het eiland Fogo is een luchthaven die enkel wordt gebruikt voor binnenlandse vluchten. Het vliegveld ligt nabij de gelijknamige stad São Filipe. Met één landingsbaan en enkele tienduizenden passagiers per jaar is dit een zeer klein vliegveld.

Maio – Maio Airport

Het Maio Airport ligt op het eiland Maio dichtbij de stad Vila do Maio. Met ruim 10.000 passagiers per jaar en één landingsbaan is dit een zeer klein vliegveld.

São Nicolau – Preguiça Airport

Nabij de stad Ribeira Brava op het eiland São Nicolau ligt het vliegveld genaamd Preguiça Airport. Dit vliegveld wordt enkel gebruikt voor binnenlandse vluchten. De luchthaven is zeer klein en beschikt over één landingsbaan.

Brava – Esperadinha Airport

Het Esperadinha Airport op het eiland Brava is tegenwoordig gesloten. Bij een bezoek aan Brava kun je het beste vliegen naar het eiland Fogo en vervolgens de boot nemen naar Brava.

Vliegtickets naar Kaapverdië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Kaapverdië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar gambia niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Kaapverdië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Kaapverdië via:

Bezienswaardigheden Kaapverdië

Alle bezienswaardigheden in Kaapverdië

Vliegtickets naar Kaapverdië


Hotels in Kaapverdië zoeken

Hotels in Kaapverdië zoeken

Boek je rondreis naar Kaapverdië

TUI
1. TUI

Scherp geprijsde zonvakanties.
Bezoek website

Voja Travel
2. Voja Travel

Individuele & authentieke reizen .
Bezoek website

SNP Natuurreizen
3. SNP Natuurreizen

Wandelvakanties.
Bezoek websiteBekijk Kaapverdië rondreizen
Vanaf €554 incl. vliegticket

Vliegtickets Kaapverdië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kaapverdië
V.a. 276

Volg ons op Facebook