27 Vakantiedagen

Waar ligt Kroatië precies?

Kroatië is een land in Zuidoost-Europa. De Kroatische republiek is pas ontstaan op 25 juni 1991. Tijdens en na de Joegoslavische burgeroorlog (1991 – 1999) viel de voormalige federale republiek Joegoslavië uiteen in zeven onafhankelijke staten: Slovenië, Kroatië, Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro, Macedonië en Kosovo.

Kroatië grenst in het noorden aan Slovenië en Hongarije. Ten oosten van Kroatië ligt Servië, terwijl Bosnië-Herzegovina en Montenegro zich ten zuiden van Kroatië bevinden. In het westen grenst Kroatië aan de Adriatische Zee. Het gebied rond Dubrovnik vormt een Kroatische exclave: dit stukje Kroatië hangt ‘los’ van de rest van het land. Om via de weg vanuit andere plaatsen in Kroatië de stad Dubrovnik te bereiken, moet je een stukje over Bosnisch grondgebied bij de stad Neum.

Het Kroatische landschap

Kroatië bezit een erg gevarieerd landschap. Je vindt vooral heuvels, graslanden en vlakten terug in Centraal-Kroatië (de streek rond Zagreb) en Oost-Kroatië (de regio Slavonië). De Dinarische Alpen vormen een bergketen van noord naar zuid evenwijdig met de kustlijn. Erg bosrijke gebieden komen voor in de regio’s Gorski Kotar en Lika. De kustlijn aan de Adriatische Zee, vanaf het schiereiland Istrië tot in de regio Dalmatië, is erg rotsachtig. Voor de kust bevinden er zich honderden grotere en kleinere eilanden.

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Kroatië specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Kroatië aanbieder, met meer dan 150 complete vliegvakanties en vele los te boeken hotels, appartementen en campings.
Bezoek website


Roan Campingvakanties

Roan Campingvakanties

Campingspecialist Roan biedt in Kroatië meer dan 15 luxe campings aan, waar je kunt verblijven in ruime stacaravans, mobile homes en/of lodgetenten. Met veranda, loungebanken & meer comfort!
Bezoek website


Dé Vakantiediscounter

Dé Vakantiediscounter

Het populairste online-reisbureau van dit moment, met altijd een actuele database met zeer voordelige deals voor vliegvakanties én losse accommodaties.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Kroatië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Kroatië aanbieder.
Bezoek website

Roan Campingvakanties
2. Roan

Campingspecialist.
Bezoek websiteBekijk Kroatië aanbiedingen
Vanaf €148 incl. vliegticket

Vliegtickets Kroatië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kroatië
V.a. 72