Reizen binnen Kroatië – openbaar vervoer & transport

Kroatië is een uitgestrekt land. Het autowegennet wordt voortdurend vernieuwd en uitgebreid. De bus is eveneens een populair vervoermiddel.

Auto

Het autosnelwegennet in Kroatië is in de voorbije tien jaar sterk uitgebreid en verbeterd. Sommige gedeelten zijn nog niet voltooid. Voor het gebruik van de autosnelwegen moet je tol betalen. De belangrijkste autosnelwegen voor vakantiegangers zijn de A1 (vanaf Zagreb naar de zuidelijke kuststeden), en de A8 en A9 in Istrië, die de ‘Istrische Y’ vormen en slechts gedeeltelijk als autosnelwegen zijn uitgevoerd.

Bussen

Reizen met de bus is voor veel onafhankelijke reizigers (en locals) een favoriete manier om door Kroatië te reizen. Het busvervoer wordt verzorgd door particuliere bedrijven, die met Express-bussen of Intercity-bussen tussen de grote steden rijden. Vanuit de grote steden vertrekken er ook bussen naar het platteland. Vrijwel elke plaats in Kroatië is met de bus bereikbaar. In de grote steden vertrekken de bussen vanaf een centraal busstation, waar je je kaartjes kunt kopen. De prijzen van buskaartjes zijn relatief laag.

Treinen

Met de trein reizen is nog goedkoper in Kroatië, maar helaas zijn sommige delen van het land niet met de trein bereikbaar. Ten zuiden van Split rijden er zelfs geen treinen. Tussen de grote steden, met uitzondering van Dubrovnik, is er wel een treinverbinding. De meest gebruikte routes zijn Zagreb – Zadar – Split en Zadar – Osijek.

Vliegen

De nationale luchtvaartmaatschappij van Kroatië is Croatia Airlines. Deze luchtvaartmaatschappij heeft haar thuisbasis op de internationale luchthaven van Zagreb. Croatia Airlines voert vluchten uit tussen de belangrijkste Kroatische steden. Je kunt een binnenlandse vlucht nemen naar Zagreb, Pula, Osijek, Dubrovnik, Rijeka, Split en Zadar.

Veerboten

De bewoonde Kroatische eilanden zijn allen bereikbaar met een veerboot vanaf het vasteland of een ander eiland. De nationale rederij Jadrolinija verzorgt veerdiensten naar deze eilanden. Toeristenbureaus bieden vaak excursies aan naar de kleinere, onbewoonde eilanden.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Kroatië specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Kroatië aanbieder, met meer dan 150 complete vliegvakanties en vele los te boeken hotels, appartementen en campings.
Bezoek website


Roan Campingvakanties

Roan Campingvakanties

Campingspecialist Roan biedt in Kroatië meer dan 15 luxe campings aan, waar je kunt verblijven in ruime stacaravans, mobile homes en/of lodgetenten. Met veranda, loungebanken & meer comfort!
Bezoek website


Dé Vakantiediscounter

Dé Vakantiediscounter

Het populairste online-reisbureau van dit moment, met altijd een actuele database met zeer voordelige deals voor vliegvakanties én losse accommodaties.
Bezoek website

Meer Kroatië reisorganisaties

Sunweb
Sunweb

Voordelige vliegvakanties.
Bezoek website

ANWB Campings
ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Go4Camp
Go4Camp

Campings met luxe-accommodaties.
Bezoek website

Happy Home
Happy Home

Meer dan 4500 vakantiehuizen.
Bezoek website

Natuurhuisje
Natuurhuisje

Vakantiehuizen en appartementen.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet-only prijzen.
Bezoek website

Pharos Reizen
Pharos Reizen

Autovakanties voor het gezin.
Bezoek website

Booking.com
Booking.com

Hotels, b&b’s & appartementen.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Kroatië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Kroatië aanbieder.
Bezoek website

Roan Campingvakanties
2. Roan

Campingspecialist.
Bezoek websiteBekijk Kroatië aanbiedingen
Vanaf €100 incl. vliegticket

Vliegtickets Kroatië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kroatië
V.a. 72