27 Vakantiedagen

Inentingen, hygiëne en ziekenhuizen

Geen enkele inenting is verplicht als je op reis gaat naar Kroatië. Sommige inentingen worden wel aanbevolen, vooral als je voor langere tijd gaat kamperen of trektochten maakt in natuurgebieden. Vaccinaties tegen DTP (difterie, tetanus, polio) en tegen hepatitis A zijn aangeraden. Ook een vaccinatie tegen rabiës (hondsdolheid) kan zinvol zijn. Teken-encefalitis (hersenvliesontsteking, waarvan het virus wordt overgedragen door teken) komt in sommige delen van Kroatië voor. Laat je hiertegen inenten als je op reis gaat naar natuurgebieden in de periode van maart tot november.

De gezondheidszorg in Kroatië is doorgaans van goede kwaliteit. Als je dringend medische zorgen nodig hebt, ga dan naar de dichtstbijzijnde eerstehulppost (hitna pomoć) van een ziekenhuis (bolnica) of een lokale huisartsenpost of gezondheidscentrum. In alle grote steden in Kroatië vind je ziekenhuizen. In de kleinere plaatsen zijn er huisartsenposten, gezondheidscentra en apotheken. In elke stad is er ’s nachts minstens één apotheek geopend. Om een ziekenwagen op te roepen bel je naar het noodnummer 112.

Vraag een Europese zorgkaart (EHIC: European Health Insurance Card) aan bij je zorgverzekeraar vooraleer je naar Kroatië vertrekt. Een reisverzekering wordt eveneens aangeraden.

Het kraanwater van het waterleidingsysteem is drinkbaar. Over het algemeen zijn er geen problemen met de hygiëne in Kroatië.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Kroatië specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Kroatië aanbieder, met meer dan 150 complete vliegvakanties en vele los te boeken hotels, appartementen en campings.
Bezoek website


Roan Campingvakanties

Roan Campingvakanties

Campingspecialist Roan biedt in Kroatië meer dan 15 luxe campings aan, waar je kunt verblijven in ruime stacaravans, mobile homes en/of lodgetenten. Met veranda, loungebanken & meer comfort!
Bezoek website


Dé Vakantiediscounter

Dé Vakantiediscounter

Het populairste online-reisbureau van dit moment, met altijd een actuele database met zeer voordelige deals voor vliegvakanties én losse accommodaties.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Kroatië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Kroatië aanbieder.
Bezoek website

Roan Campingvakanties
2. Roan

Campingspecialist.
Bezoek websiteBekijk Kroatië aanbiedingen
Vanaf €148 incl. vliegticket

Vliegtickets Kroatië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Kroatië
V.a. 72
t>