27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Verplichte vaccinaties voor een reis naar Malawi zijn er niet, tenzij je zeven dagen voordat je Malawi inkomt in een gele koorts gebied of land bent geweest. Dit geldt ook als je een overstap hebt gemaakt en langer dan twaalf uur in het betreffende gele koorts land bent geweest. Een cholerastempel is wél verplicht. Vaccinaties die voor Malawi worden aangeraden ongeacht verblijfsduur zijn DTP en hepatitis A. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, is het aan te raden om een BMR inenting te halen. Bij een verblijf van langer dan drie maanden is het aan te raden om inentingen te halen tegen hepatitis B, rabiës en tuberculose. Bij een verblijf van zes maanden of langer wordt een vaccinatie tegen meningitis aangeraden.

In sommige delen van Malawi komt malaria voor. Het wordt aangeraden om malariatabletten en anti-muggenspray zoals DEET te gebruiken. Bedekkende kleding en/of een klamboe kunnen muggensteken voorkomen. De hygiëne wat betreft het bereiden van eten en drinken is in Malawi anders dan in Nederland. De kans dat je reizigersdiarree oploopt, is groot. Het is aan te raden om diarreeremmers en ORS mee te nemen.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Malawi specialisten

Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt een 24-daagse groepsrondreis door Zambia, Malawi en Tanzania.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Tenzing biedt diverse individuele Malawi reizen aan, ook in combinatie met omliggende landen. Of vraag een reisplan op maat!
Bezoek website


Jambo Safari Club

Jambo Safari Club

Jambo Safari Club organiseert luxe vakanties, reizen, safari's en rondreizen naar Afrika inclusief Malawi.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Malawi

Sawadee
1. Sawadee

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Jambo Safari Club
3. Jambo Safari Club

Luxe rondreizen.
Bezoek websiteBekijk Malawi rondreizen
Vanaf €4189 incl. vliegticket

Vliegtickets Malawi

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Malawi
V.a. 748
t>