Van oudsher is het eten in Mongolië heel basic. De nomadische herders leven vooral van hun vee. Schapenvlees, Byaslag (kaas van geiten- of schapenmelk), Aaruul (gedroogde kwark), Tarag (yoghurt) en Boodog (gevuld karkas) zijn traditionele Mongoolse maaltijden. Tegenwoordig zijn de maaltijden voor toeristen echter wat meer divers en wordt er ook in de winter groente en fruit geïmporteerd uit China. In Ulaanbaatar vind je een aantal goede restaurants met traditionele maaltijden.
Al eeuwenlang is wodka dé nationale drank van Mongolië. De wodka wordt door de inwoners zelf gedestilleerd uit koeienmelk. Het recept wordt van generatie op generatie doorgegeven. Een andere traditionele drank is Airag, gefermenteerde paardenmelk. Deze drank wordt in een leren zak bewaard en met festiviteiten gedronken. Als je als toerist airag krijgt aangeboden, drink het dan op en doe in ieder geval alsof je het lekker vindt, afslaan wordt als een belediging ervaren.
Lees verder: Geld & kosten >
Sawadee biedt o.a. een actieve 21-daagse rondreis door Mongolië, inclusief de Transmongolië Express van Ulaan Baatar naar Beijing.
Bezoek website
Djoser biedt 3 groepsrondreizen naar Mongolië met o.a. de Transsiberië Express en overnachting in een traditionele Mongoolse ger.
Bezoek website
Bij ANWB Vakanties vind je zowel privé- en groepsrondreizen naar Mongolië, incl. de treinreis van Moskou naar Beijing.
Bezoek website