Inentingen voor Mongolië zijn niet verplicht maar wel aan te raden. Voordat je naar Mongolië reist is het raadzaam om advies in te winnen bij de GGD of je huisarts over welke inentingen je voor welk gebied nodig hebt.
Het is daarnaast goed om je eigen EHBO setje mee te nemen, steriele naalden en injectiespuiten. Als je medicijnen gebruikt, neem dan de bijsluiter of een arts verklaring mee zodat deze niet verward kunnen worden met drugs.
Over het algemeen is het eten en drinken in Mongolië veilig, maar de hygiënestandaard is een stuk lager, zeker bij de nomaden die vaak met veel dieren samenleven. Kook water voordat je het drinkt of gebruik een waterzuiveraar. Drink verder vooral uit afgesloten flesjes en blikjes om diarree te voorkomen en ben voorzichtig met zuivel. Mongolië importeert steeds meer voedsel uit China waardoor er vaker ook in de winter groente en fruit beschikbaar is.
In Ulaanbaatar liggen een aantal goede privéklinieken. Zorg voor een goede reisverzekering zodat je, mocht er iets gebeuren, niet achteraf met hoge kosten geconfronteerd wordt.
De zonnestraling is sterk in Mongolië en het kan er in de zomer behoorlijk heet worden. Zorg dat je voldoende water drinkt en zoek regelmatig verkoeling op om een zonnesteek te voorkomen.
Wanneer je tijdens of na je reis last krijgt van koorts, darmklachten of andere onduidelijke klachten, neem dan meteen contact op met je huisarts.
Lees verder: Geografie >
Sawadee biedt o.a. een actieve 21-daagse rondreis door Mongolië, inclusief de Transmongolië Express van Ulaan Baatar naar Beijing.
Bezoek website
Djoser biedt 3 groepsrondreizen naar Mongolië met o.a. de Transsiberië Express en overnachting in een traditionele Mongoolse ger.
Bezoek website
Bij ANWB Vakanties vind je zowel privé- en groepsrondreizen naar Mongolië, incl. de treinreis van Moskou naar Beijing.
Bezoek website