Onder Nederlanders is Turkije al jaren een geliefde zonbestemming. Zijn uitgestrekte kustlijn vol toeristische badplaatsen en betaalbare all inclusive vakanties blijft onverminderd populair. Maar er is ook een heel ander Turkije. Dat van ruige gebergten en slaperige dorpjes verdwaald in de tijd, dat van het maanlandschap van Cappadocië met zijn grotwoningen en rotskerken en dat van eeuwenoude historische schatten en ruïnes op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Hieronder vind je een uitgebreid overzicht van alle belangrijkste regio’s, badplaatsen en bezienswaardigheden van Turkije.

De belangrijkste toeristische regio’s

De populairste strandresorts liggen aan de zonnige west- en zuidkust van het land, achtereenvolgens de Noord-Egeïsche Kust, de centrale Egeïsche Kust, de Zuid-Egeïsche (Lycische) Kust en de Turkse Rivièra.

 • Egeïsche Kust

  Egeïsche Kust

  Méér dan Bodrum alleen
  1 reviews

  De centrale Egeïsche Kust is een van de populairste vakantieregios’s van Turkije: een lange kuststrook vol prachtige baaien, bloeiende natuur en oude cultuur. En ja: ook drukke toeristenplaatsen vol all inclusiveresorts…

  Lees meer >

 • Noord-Egeïsche Kust

  Noord-Egeïsche Kust

  Groene kustlijn vol historische schatten
  0 reviews

  De moderne metropool Izmir, de bruisende kustplaats Kusadasi en meerdere kleinschaliger kustplaatsen in een fraaie omgeving vol groen en blauwe baaitjes: welkom aan Turkije’s Noord-Egeïsche Kust.

  Lees meer >

 • Turkse Rivièra

  Turkse Rivièra

  Zon, zee, strand (en Side!)
  8 reviews

  De Turkse Rivièra staat bekend om zijn kilometers lange stranden, luxe hotels en betaalbare all-inclusive vakanties. Het is een klassieke vakantiebestemming aan de Middellandse Zee. Houd echter wel rekening met massatoerisme.

  Lees meer >

 • Top
  Zuid-Egeïsche Kust

  Zuid-Egeïsche Kust

  Mooiste kuststrook van Turkije
  2 review

  Het vele groen, de rijke historie en de leuke (bad)(plaatsen en vissersdorpjes maken de Zuid-Egeïsche Kust – ook wel de Lycische Kust genoemd – tot misschien wel de mooiste vakantieregio van Turkije.

  Lees meer >

Vakanties naar Turkije

Top-10 Turkije reisorganisaties

Top 3 Turkije specialisten

TUI

TUI

TUI biedt zowel pakketvakanties naar zo’n beetje iedere Turkse kustplaats als ook Turkije rondreizen en cruises.
Bezoek website


Prijsvrij

Prijsvrij

Prijsvrij is een uitstekende ‘internet only’-aanbieder met daarbij horende strakke prijzen. Ze hebben altijd érg voordelige deals voor o.a. Alanya, Lara, Antalya, Marmaris, Kusadasi en Bodrum!
Bezoek website


Kras

Kras

Ook Kras combineert een uitgebreid aanbod Turkije zonvakanties (o.a. all inclusive) met diverse rondreizen (o.a. singlereizen), flydrives en cruises.
Bezoek website


Meer Turkije reisorganisaties

Corendon
D-reizen
Sunweb
De Vakantiediscounter
Djoser
SNP Natuurreizen
Stip Reizen
Tjingo

De populairste badplaatsen & stranden

Alhoewel Turkije ook meerdere kleinschalige kust- en havenstadjes biedt met een rustiger vakantiesfeer (tips: Side, Dalyan, Kas), speelt het overgrote deel van het toerisme zich af in déze geliefde badplaatsen.

 • Alanya

  Alanya

  Massaal maar mooie stranden
  12 reviews

  Alanya is een van de populairste toeristensteden van Turkije. Met een bruisende haven, mooie stranden en veel horeca. Maar ook: opdringerige verkopers en eindeloos pingelen in de winkeltjes.

  Lees meer >

 • Antalya

  Antalya

  Grote kuststad vol cultuur
  10 reviews

  Antalya staat bekend als strandbestemming, maar heeft veel meer te bieden. Het is een grote stad vol cultuur en Turkse levendigheid, met veel groen en een fraai oud centrum.

  Lees meer >

 • Top
  Bodrum

  Bodrum

  Mondain, hip & happening
  14 reviews

  Smalle straten met witte, vierkante huisjes en een eeuwenoud kasteel in de haven. Maar ook: grote resorts, dikke boten en jetsetdisco’s. Bodrum is één van Turkije’s bekendste toeristenoorden.

  Lees meer >

 • Kusadasi

  Kusadasi

  Cruisehaven & toeristenplaats
  5 reviews

  Een toeristische badplaats aan de Egeïsche Zee met beroemde historische schatten in de nabije omgeving: het zowel geliefde als gehate Kusadasi heeft een vrij divers karakter.

  Lees meer >

 • Marmaris

  Marmaris

  Feest & jongeren
  15 reviews

  Zijn mooie ligging, wilde uitgaansleven en lange strand hebben Marmaris op de kaart gezet. Je kunt er bovendien aardig duiken. Maar: je moet wel van massatoerisme houden…

  Lees meer >

Hotels Turkije

Hotels in Turkije

Vergelijk hier alle hotels in Turkije

Bekijk hotels

Meer over hotels in Turkije

Historische, culturele & natuurlijke highlights

Turkije is zóveel meer dan alleen zon, zee en strand. Het land barst van de culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden, waarvan er diverse op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan.

 • Cappadocië

  Cappadocië

  Sprookjesachtig rotslandschap
  7 reviews

  Cappadocië: het sprookjesachtige landschap in het hart van Centraal-Anatolië. Eén van ‘s werelds grootste natuurwonderen en een absoluut paradijs voor wandelaars!

  Lees meer >

 • Efeze

  Efeze

  Overblijfselen uit de Oudheid
  2 reviews

  De oude Ionische haven- en handelsstad Efeze is één van de best bewaarde overblijfselen uit de Oudheid. Je vindt de poorten, tombes, muren, tempels en het amfitheater van Efeze in de provincie Izmir, in het westen van Turkije.

  Lees meer >

 • Top
  Istanbul

  Istanbul

  Bruisende metropool
  41 reviews

  Istanbul is dé metropool van Turkije. Een stad met duizend-en-één mogelijkheden waar twee werelddelen samensmelten. Een stad zó prachtig, zó vitaal en zó overrompelend dat iedere reisliefhebber er ooit geweest moet zijn.

  Lees meer >

 • Nemrut Dağı

  Nemrut Dağı

  Graftombe met indrukwekkende sculpturen
  0 reviews

  Nemrut Dağı is een religieus complex op de top van de 2100 meter hoge Nemrut berg in het zuidoosten van Turkije. Het complex bestaat uit tientallen enorme stenen sculpturen en een kolossale graftombe.

  Lees meer >

 • Pamukkale

  Pamukkale

  Reusachtige kalkterrassen
  7 reviews

  ‘Het kasteel van katoen’, zo luidt de betekenis van Pamukkale. Het bijzondere natuurfenomeen is met recht één van de grootste toeristische trekpleisters van Turkije.

  Lees meer >