27 Vakantiedagen

Zimbabwe is een prachtig reisland om het echte Afrika te ontdekken. Helaas is het land onder het bewind van president Robert Mugabe – na een legercoupe in 2017 vervangen door partijgenoot Emmerson Mnangagwa – in een neerwaartse spiraal terechtgekomen. De werkloosheid en inflatie is groot, en Zimbabwe kreeg te maken met een hongersnood en een cholera-epidemie, waardoor toeristen wegbleven. Maar Zimbabwe heeft veel te bieden wat betreft safari’s, wildlife en natuur: de beroemde Victoria watervallen, wandelhemel de Chimanimani Mountains, de indrukwekkende rotsformaties van de Matobo Hills, de waterwildernis van Matusadona, de off-the-beaten-track Eastern Highlands en Zimbabwe’s eigen ‘rivièra’: Lake Kariba. Het land is goed te combineren met andere landen in zuidelijk Afrika, zoals Zuid-Afrika, Namibië en Botswana.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

De meeste reizigers bezoeken Zimbabwe alleen voor de machtige Victoria Falls, maar het land heeft nog zoveel meer te bieden aan spectaculaire natuur, wildleven én interessante geschiedenis.

 • Antelope Park

  Antelope Park

  Wandelen met leeuwen
  0 reviews

  Antelope Park is een privaat gerund wildpark dat bekend is om zijn unieke conservatie-programma voor leeuwen. Een kleinschalige en unieke wildlife-ervaring. Hoogtepunt: wandelen met leeuwen!

  Lees meer >

 • Chimanimani Mountains

  Chimanimani Mountains

  Paradijs voor wandelaars
  0 reviews

  Het Chimanimani District staat bekend als het wandelparadijs van Zimbabwe. Dit komt onder andere door de vele hoge bergen, kleine riviertjes, watervalletjes en prachtige uitzichten. Te voet, te paard of per mountainbike kun je dit gebied ontdekken!

  Lees meer >

 • Eastern Highlands

  Eastern Highlands

  Ongerepte bergketens
  0 reviews

  Een bezoek aan Eastern Highlands in Zimbabwe staat garant voor een off-the-beaten-track Afrika experience. De verschillende bergketens hier zijn ongerept en onherbergzaam en bieden een geweldige natuurervaring.

  Lees meer >

 • Great Zimbabwe Ruins

  Great Zimbabwe Ruins

  Historisch UNESCO Werelderfgoed
  1 reviews

  Great Zimbabwe is een gebied dat bezaaid ligt met een aantal oude ruïnes die ooit samen één van de belangrijkste steden van de regio vormden. Tegenwoordig zijn de Great Zimbabwe Ruins uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

  Lees meer >

 • Harare

  Harare

  Moderne hoofdstad
  0 reviews

  Harare is met ongeveer 1,5 miljoen inwoners de grootste stad en ook de hoofdstad van Zimbabwe. Het ruime opgezette centrum met zijn brede straten herbergt veel kleine en hippe restaurans, bars en koffiehuizen.

  Lees meer >

 • Top
  Hwange National Park

  Hwange National Park

  De ‘Big Five’
  3 review

  Hwange National Park is het grootste wildpark van Zimbabwe en dé plek in het land om de bekende Big Five te zien. De natuur is er erg divers met savannevlaktes, droge woestijnen en de voor Afrika typische acaciabomen.

  Lees meer >

 • Top
  Lake Kariba

  Lake Kariba

  De Zimbabwaanse Riviera
  1 reviews

  Lake Kariba wordt ook wel de ‘Rivièra van Zimbabwe’ genoemd en is dé plek om te zonnen of te ontspannen op en aan het water. Maar het gebied staat ook bekend om de diverse wilde dieren die in en om het meer dichtbij de lokale bevolking leven.

  Lees meer >

 • Top
  Victoria Falls

  Victoria Falls

  Afrika’s grootste watervallen
  18 reviews

  De Victoria Falls zijn de grootste en bekendste watervallen van Afrika. Het naar beneden denderende water behoort tot de zeven natuur wereldwonderen en is een van de spectaculairste dingen die je ooit zult zien.

  Lees meer >

Rondreizen naar Zimbabwe

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website


Meer Zimbabwe reisorganisaties

Koning Aap
ANWB Vakanties
Jambo Safari Club
SRC Reizen
Mooi Vakanties
Hotels Zimbabwe

Hotels in Zimbabwe

Vergelijk hier alle hotels in Zimbabwe

Bekijk hotels

Meer over hotels in Zimbabwe

Reisaanbiedingen Zimbabwe

Zimbabwe reisaanbiedingen

Bekijk alle Zimbabwe rondreizen