27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 31 december, 2019

Hwange National Park is het grootste wildpark van Zimbabwe en dé plek in het land om de bekende Big Five te zien. De natuur is er erg divers met savannevlaktes, droge woestijnen en de voor Afrika typische acaciabomen.

Hwange National Park

Hwange National Park ligt in het westen van Zimbabwe tegen de grens met Botswana aan. Het park is opgericht in 1928 en beslaat ongeveer 14.600 km2. Daarmee is dit het grootste wildpark van Zimbabwe. De omgeving en natuur in het park is zeer divers. In het noorden zie je voornamelijk heuvels, zandsteen, savanne en bossen terwijl het westen veel lege vlaktes en droge rivieren kent. In de regio van Main Camp in het noordoosten ligt een gedeelte van de Kalahari-woestijn, waardoor hier veel zandvlaktes zijn met acaciabomen. In 2015 is Hwange National Park uitgebreid en negatief in het nieuws geweest vanwege de dood van leeuw Cecil die door een jager werd neergeschoten.

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699 Cheaptickets.nl

Overnachten in Zimbabwe

Vergelijk alle hotels in Zimbabwe
Bekijk hotels Booking.com

Wildlife in Hwange National Park

Hwange National Park

In Hwange National Park leven ruim 100 verschillende soorten dieren en meer dan 400 vogelsoorten. Het is mogelijk om in Hwange de complete Big Five – olifanten, leeuwen, neushoorns, buffels en luipaarden – te spotten. De olifantenpopulatie van Hwange National Park is de grootste ter wereld en bestaat uit ongeveer 35.000 olifanten. Daarnaast zijn er naar schatting 750 leeuwen, 15.000 buffels en 2.500 zebra’s. Tevens huist het park giraffen, cheeta’s, bavianen, impala’s, kudu’s en antilopen. Genoeg te zien en ontdekken dus!

Hwange National Park
Hwange National Park
Hwange National Park

Op safari in Hwange National Park

Hwange National Park krijgt jaarlijks veel minder bezoekers dan soortgelijke parken zoals het Kruger National Park in Zuid-Afrika of Etosha National Park in Namibië. Reden hiervoor is het onstabiele politieke klimaat van het land Zimbabwe, waardoor veel reizigers deze regio overslaan. Wanneer je een safari in Hwange maakt, kom je daarom minder andere reizigers tegen en is het een stuk rustiger. Vanwege het grote aantal dieren en de uitgestrekte vlaktes is het wild vaak redelijk makkelijk te spotten. Je kunt een auto huren en zelf rondrijden door het park of je huurt een lokale gids die vaak de beste plekjes weet om dieren te vinden. De wegen in het park zijn voornamelijk onverhard, waardoor rijden met name in de natte periode een hele ervaring kan zijn. Je kunt het park bezoeken met een gewone auto, echter is een 4×4 wel aan te raden. Naast het maken van een safari per auto, worden er in het park ook wandelsafari’s aangeboden. Je loopt dan zo opeens vlak naast een giraffe of een olifant. Vanwege de veiligheid is wandelen enkel mogelijk onder begeleiding van een gids.

Hwange National Park safari

Campsites in het park

Main Camp is, zoals de naam al doet vermoeden, het grootste en bekendste kamp van het Hwange National Park. Het kamp heeft goede faciliteiten zoals een restaurant, bar, supermarkt en diverse overnachtingsmogelijkheden. Main Camp is goed toegankelijk vanaf de hoofdweg die enerzijds naar Victoria Falls en anderzijds naar Bulawayo gaat. Andere kampen zoals Sinatella, Robins en Nantwich zijn eveneens goede overnachtingsopties. Daarnaast zijn er ook diverse zeer luxe safari-lodges in het park, deze zijn herkenbaar aan de naam ‘exclusive camp’. Ook zijn er talloze privé lodges die gesloten zijn voor het algemene publiek.

Reizen naar Hwange National Park – hoe kom je er?

Hwange National Park ligt aan de doorgaande weg van Victoria Falls (180 km) naar Bulawayo (300 km) en is daarom makkelijk te bereiken. Met een huurauto (o.a. te regelen bij Sunny Cars) ben je in enkele uurtjes bij het park. Het is ook mogelijk om het park met het openbaar vervoer te bereiken. De lokale busmaatschappij Pathfinder rijdt iedere dag tussen Victoria Falls en Bulawayo en stopt bij de hoofdingang naar het park. Houd er rekening mee dat er in het park zelf geen openbaar vervoer is en je dus zelf vervoer van de hoofdingang naar het 10 km verderop gelegen Main Camp moet regelen.

Georganiseerde Zimbabwe rondreizen die Hwange National Park aandoen zijn o.a. die van Sawadee, Kras en Koning Aap. Bij Tenzing Travel kun je je eigen Zimbabwe-reis op maat laten samenstellen.

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

100% Zimbabwe groepsreis en combinatiereizen met Botswana andere landen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Verschillende groepsrondreizen, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Beste reistijd Hwange National Park

Tijdens de Afrikaanse winter van mei tot en met november kent men in de omgeving van Hwange de droge periode. Dit is meteen de beste tijd om het park te bezoeken. Vanwege de weinige waterbronnen en de lagere struikgewassen zijn dieren beter te spotten tijdens deze maanden. Tijdens deze periode kan het ’s nachts echter flink afkoelen. Van december tot en met februari valt hier de meeste neerslag en ligt de temperatuur met gemiddeld 30 graden een stuk hoger.

3 Hwange National Park reiservaringen en tips

 • Eri

  “Nat nat nat”

  Geplaatst 28-04-2019

  Als we aan het Hwange National Park denken dan zien we onszelf in regenjassen, in de auto met zwiepende ruitenwissers en omdat we geen 4x4 hadden, vast in de modder. Toch heeft deze ervaring een zeer goede indruk achtergelaten. Want dit is de natuur, zo kan het ook zijn. Weinig dieren gezien, lieve mensen, heerlijke grote veranda met prachtig uitzicht (zelfs in de regen). En het spotten van de honeybadger maakte natuurlijk alles goed.


 • “Avonturische ervaring, alleen al door de slechte wegen!”

  Geplaatst 10-11-2017

  Als uitvalsbasis zaten we in Hwange Park Safari Lodge en vanaf het terras zag je in een grote drinkpoel achter het hotel 's avonds de olifanten, giraffen en herten komen drinken. Tijdens de tochtjes door het park (met beroerd slechte wegen) hebben we ook nog diverse vogels, struisvogels, zebra's, krokodillen, nijlpaarden en buffels gezien. De leeuwen hoorde je 's nachts wel, maar helaas ook niet gezien. Prijs/kwaliteit is goed, het eten en de kamers waren prima. Wel is Zimbabwe voor een Afrikaans land belachelijk duur, en is dit ook een van de redenen waarom het land weinig toerisme kent.

 • Katinka

  “Ga in het droog seizoen ”

  Geplaatst 25-10-2017

  Je ziet aan alles dat het land failliet is en ook aan het park .
  Vooral als je van camp naar camp gaat de wegen zijn echt geen wegen meer het is hier en daar wat afvalt /grit en verder diepe kuilen en zand .
  Desondanks hebben wij helaas geen leeuwen gezien wel gehoord meerdere keren de mannen hebben zelfs over de camp plaats heen gelopen "main camp" maar het was een goed regenseizoen geweest dus er was veel hoog riet waardoor we de leeuwen niet gezien hebben .
  Als je mooi uitzicht wilt moet je echt een nacht boeken op Sinamatella hier sta je op een heuvel en heb je goed uitzicht op wat waterputten.


Deel jouw Hwange National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Hwange National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Meer Zimbabwe reisorganisaties

Koning Aap
Koning Aap

O.a. combireis Zimbabwe-Zambia!.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Zuidelijk Afrika: privé of in groep.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Individueel en op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zimbabwe

Alle bezienswaardigheden in Zimbabwe

Vliegtickets naar Zimbabwe


Hotels in Zimbabwe zoeken

Hotels in Zimbabwe zoeken

Boek je rondreis naar Zimbabwe

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groepsreis en combinatiereizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk 0 Zimbabwe rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699

Volg ons op Facebook