27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 2 januari, 2020

Antelope Park is een privaat gerund wildpark dat bekend is om zijn unieke conservatie-programma voor leeuwen. Een kleinschalige en unieke wildlife-ervaring. Hoogtepunt: wandelen met leeuwen!

Antelope Park

De leeuwenpopulatie in zuidelijk Afrika is de afgelopen 20 jaar schrikbarend afgenomen. Antelope Park is opgericht met als doel het aantal wilde leeuwen weer te laten groeien. Het park bestaat uit ongeveer 3.000 hectare grasland, savanne en bossen. In Antelope Park worden leeuwen gefokt en vervolgens getraind op overleven in het wild. Een leeuw moet zelf kunnen jagen, eten kunnen vinden en leren leven tussen ander wild zoals olifanten, zebra’s en giraffen. De eerste 12 maanden worden de leeuwen door mensen groot gebracht, daarna moeten zij langzaamaan zelf zien te overleven. Op het moment dat ze er klaar voor zijn is het doel dat de leeuwen worden losgelaten in het wild.

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699 Cheaptickets.nl

Overnachten in Zimbabwe

Vergelijk alle hotels in Zimbabwe
Bekijk hotels Booking.com

Wandel met leeuwen in Antelope Park

Antelope Park

Om bovenstaand programma te kunnen bekostigen biedt Antelope Park de mogelijkheid voor reizigers om van heel dichtbij kennis te maken met de leeuwen. De meest bekende activiteit hier is het maken van een wandeling met echte leeuwen. Na een uitgebreide briefing over hoe leeuwen zich gedragen, welke kleding je wel of juist niet aan moet doen en wat je moet doen wanneer een leeuw je aanvalt, vertrek je onder begeleiding van enkele gidsen richting het leeuwenverblijf. Hier worden de leeuwen losgelaten en na een beetje kijken en snuffelen aan de bezoekers lopen ze voorop door de savanne op zoek naar een prooi, of om gewoon samen te spelen. Onderweg wordt er geregeld gestopt om foto’s van de leeuwen te maken en om zelfs te poseren met de leeuwen.

Antelope Park
Antelope Park

Het conversatie area

Bij Antelope Park draait alles om de leeuwen. Naast een wandeling met deze dieren kun je ook het dagelijkse voeruurtje bijwonen waarbij de leeuwen razendsnel op het neergegooide karkas afrennen en dit vervolgens aan stukken scheuren. Breng een bezoek aan de leeuwen conservatie area waar de iets oudere leeuwen worden klaar gestoomd voor een leven in het wild en ga bij het vallen van de avond met een jeep en gids samen met de leeuwen op jacht. Volg de leeuwen in het pikdonker, waarbij het enige dat je ziet hun oplichtende ogen. Wanneer er jonge leeuwtjes zijn is het tevens mogelijk deze te bezoeken, met ze te knuffelen en te spelen en te zien hoe zij met de fles worden gevoed.

Antelope Park
Antelope Park

Andere activiteiten in Antelope Park

Naast het wandelen met leeuwen zijn er in Antelope Park diverse andere activiteiten met de dieren die de Afrikaanse bush bevolken. In het slangenterrarium leer je meer over hoe slangen leven en mag je, als je durft, de slangen zelf vasthouden. Ook kun je met olifanten spelen en ze voeren. Of ga met de olifanten wandelen en kijk hoe ze van boom naar boom trekken om te eten, terwijl jij maar op één meter afstand staat. Ben je klaar met de wildlife activiteiten, dan kun je een middagje gaan kanoën op de naastgelegen rivier of gaan wandelen over de savanne.

Faciliteiten in Antelope Park

Antelope Park is goed uitgerust met diverse faciliteiten voor de reiziger. Er bestaat de mogelijkheid om te kamperen met eigen tent of camper, te verblijven in een basic kamer of om een luxe privé-lodge af te huren. Het park heeft een buffetrestaurant waar drie uitgebreide maaltijden per dag worden geserveerd en een klein authentiek café waar verse cakes en kleine gerechtjes worden gemaakt. Verder is er een souvenirshop, een receptie, een bar met uitzicht over de naastgelegen rivier en een wasserette. Drink op het terras een kopje koffie terwijl de olifanten voor je neus langs over het gras lopen!

Antelope Park – hoe kom je er?

Antelope Park ligt ongeveer 10 km van het stadje Gweru dat in het midden van Zimbabwe is gelegen. Vanuit veel omliggende steden rijden lokale bussen naar Gweru. De receptie van Antelope Park kan je helpen met het boeken van nationale bustickets. Vanuit de hoofdstad Harare is het ongeveer 5 uur rijden. Vanaf het busstation in Gweru is het mogelijk een taxi te nemen naar het park.

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

100% Zimbabwe groepsreis en combinatiereizen met Botswana andere landen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Verschillende groepsrondreizen, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Beste reistijd Antelope Park

De maanden november tot en met maart zijn het heetste van het jaar met temperaturen die boven de 30 graden kunnen komen. Tevens is de kans op regen groter in deze warme periode. Tijdens de overige maanden is het over het algemeen iets koeler en kan de temperatuur dalen tot onder de 20 graden. De beste reistijd voor de regio van Gweru loopt daarom van april tot en met oktober.

Deel jouw Antelope Park reiservaring en tips!

Ben jij in Antelope Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Meer Zimbabwe reisorganisaties

Koning Aap
Koning Aap

O.a. combireis Zimbabwe-Zambia!.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Zuidelijk Afrika: privé of in groep.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Individueel en op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zimbabwe

Alle bezienswaardigheden in Zimbabwe

Vliegtickets naar Zimbabwe


Hotels in Zimbabwe zoeken

Hotels in Zimbabwe zoeken

Boek je rondreis naar Zimbabwe

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groepsreis en combinatiereizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk 0 Zimbabwe rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699

Volg ons op Facebook