27 Vakantiedagen

Vliegen naar Zimbabwe

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Zimbabwe via:

Het grootste deel van de internationale vluchten naar Zimbabwe landen op het vliegveld van hoofdstad Harare. Naast Harare zijn er in Zimbabwe nog twee vliegvelden (Bulawayo en vooral Victoria Falls) waar geregeld binnenlandse vluchten en vluchten vanuit de buurlanden aankomen en vertrekken. Vanwege de weinige vliegvelden in Zimbabwe moet er vaak vele kilometers over land gereisd te worden om bepaalde bestemmingen te kunnen bereiken. Veel reizigers combineren Zimbabwe met andere landen in Zuidelijk Afrika en komen over land de grens over.

Vliegroutes

Sinds KLM in 2014 stopte met zijn rechtstreekse verbinding tussen Schiphol en Harare gaan er vanuit Nederland geen directe vluchten meer naar Zimbabwe. Je vliegt altijd met minimaal één overstap. De minimale vliegduur inclusief tussenstop is 14 uur, maar de goedkopere vluchten hebben vaak een langere overstaptijd of zelfs twee tussenstops. De goedkoopste tickets zijn te krijgen vanaf zo’n €700, bijvoorbeeld met Emirates via Dubai (ca. 20 uur reistijd). Reken op minimaal €900 voor een meer gunstige vliegduur, zoals met KLM (i.s.m. Kenya Airways) via Nairobi. Vliegen vanaf Brussel of Dusseldorf kan qua prijs gunstiger zijn, maar ook hier vandaan zijn geen rechtstreekse vluchten.

Vliegen vanuit zuidelijk Afrika

Zuidelijk Afrika is een typische bestemming om over land van het ene naar het andere land te reizen. Vliegen tussen de nabijgelegen landen kan ook, maar is vaak vrij prijzig. Van Johannesburg (Zuid-Afrika) of Windhoek (Namibië) naar Victoria Falls zijn populaire routes bij reizigers. Voor een enkeltje Johannesburg – Victoria Falls betaal je echter met gemak €300. Enkele voorbeelden van luchtvaartmaatschappijen die regionale vluchten uitvoeren zijn: Air Namibia, Air Botswana, Air Zimbabwe en South African Airways.

Binnenlandse vluchten in Zimbabwe

Het boeken van een binnenlandse vlucht in Zimbabwe is mogelijk, echter is er niet veel keuze uit vluchten. De steden Harare, Bulawayo en Victoria Falls zijn onderling gelinkt met bijna dagelijkse vluchten. Deze vluchten worden uitgevoerd door de nationale luchtvaartmaatschappij Air Zimbabwe. Vanwege het lage aantal vluchten in Zimbabwe en de weinige concurrentie op het gebied van luchtvaartmaatschappijen zijn de prijzen erg hoog vergeleken bij andere transportmiddelen. Voor een enkeltje Harare – Victoria Falls betaal je ongeveer €200, terwijl hetzelfde stuk met de bus ongeveer € 30 kost. Binnen Zimbabwe wordt veel gevlogen met privé-vliegtuigen. Deze vliegtuigjes kunnen ook door reizigers worden afgehuurd en ze worden vaak gebruikt om gasten naar luxe lodges en privé parken te vervoeren. Het afhuren van een vliegtuig met piloot is echter een dure onderneming en kan in de duizenden euro’s lopen.

Vliegvelden in Zimbabwe

Zimbabwe heeft tientallen vliegvelden. Er zijn echter maar drie luchthavens die gebruikt worden voor commerciële lijndiensten. Alle andere vliegvelden worden enkel gebruikt voor privévluchten. Sommige kleine luchthavens zijn zelfs eigendom van een bepaald privé safaripark.

Harare International Airport, Harare

Dit is, met ruim 600.000 passagiers per jaar, het grootste en het belangrijkste internationale vliegveld van Zimbabwe. Deze luchthaven is bekend onder piloten omdat hij één van de langste start- en landingsbanen van Afrika bezit. Vanwege de hoge ligging van Harare en de hete lucht hebben vliegtuigen gemiddeld langer nodig om hier op te stijgen. Naast passagiersvluchten wordt dit vliegveld ook gebruikt voor militaire doeleinden.

Joshua Mqabuko Nkomo International Airport, Bulawayo

Vanuit Bulawayo vertrekken vluchten naar de hoofdstad Harare en naar de Victoria Falls. Het betreft een zeer kleine luchthaven met weinig tot geen voorzieningen voor reizigers.

Victoria Falls Airport, Victoria Falls

Binnenlandse vluchten van en naar Harare en Bulawayo staan geregeld gepland vanaf dit vliegveld. Ook vanuit Johannesburg in buurland Zuid-Afrika landen regelmatig vliegtuigen op deze luchthaven. Het vliegveld is erg kleinschalig met weinig voorzieningen.

Vliegtickets naar Zimbabwe boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Zimbabwe boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar zimbabwe niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Zimbabwe vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Zimbabwe via:

Bezienswaardigheden Zimbabwe

Alle bezienswaardigheden in Zimbabwe

Vliegtickets naar Zimbabwe


Hotels in Zimbabwe zoeken

Hotels in Zimbabwe zoeken

Boek je rondreis naar Zimbabwe

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groepsreis en combinatiereizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Zimbabwe rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699

Volg ons op Facebook