27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 24 december, 2019

Harare is met ongeveer 1,5 miljoen inwoners de grootste stad en ook de hoofdstad van Zimbabwe. Het ruime opgezette centrum met zijn brede straten herbergt veel kleine en hippe restaurans, bars en koffiehuizen.

Harare

De stad Harare werd gesticht door de Britten aan het einde van de 19e eeuw, tijdens de hoogtijdagen van het land Rhodesië, het voormalige Zimbabwe. De stad werd toentertijd Salisbury genoemd, naar de toenmalige premier van Engeland. Een eeuw later kwam de huidige president Robert Mugabe aan de macht die de naam van de stad veranderde naar Harare. Mugabe wordt door westerse media vaak als dictator geschetst en is daardoor geregeld negatief in het nieuws.

Vliegtickets Harare

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Harare
V.a. 699 Cheaptickets.nl

Overnachten in Harare

Vergelijk alle hotels in Harare
Bekijk hotels Booking.com

Bezienswaardigheden in Harare

Harare

Het centrum van Harare is prettig ruim opgezet met meerdere wijken en grote brede straten en boulevard. Het Cecil Square, tegenwoordig ook wel African Square genoemd, is het bekendste plein van de stad. Het plein wordt gedomineerd door de grote fontein en is vernoemd naar de stichter van Rhodesië. Her en der verspreid over Harare liggen meerdere souvenir marktjes waar lokale houtsnijwerken en stoffen met Afrikaanse print aangeboden worden.

Harare - Zimbabwe

In de hoofdstad zijn diverse musea gevestigd, zoals het Queen Victoria Museum waar de geschiedenis van de traditionele Zimbabwaanse bevolking tentoon wordt gesteld. Tevens ligt hier de National Gallery die bekend staat vanwege zijn kunsttentoonstelling uit zuidelijk Afrika. Loop ook eens binnen bij de Anglicaanse St. Mary Kathedraal met zijn Afrikaanse kunst en bijzondere Jezusbeeld.

De moderne en internationale kant van Harare

Harare

Harare staat bekend om de vele buitenlanders en expats die hier wonen vanwege hun werk voor vrijwilligersorganisaties, de Europese Unie of de Verenigde Naties. Door de aanwezigheid van vele nationaliteiten barst Harare van de moderne koffiebars, eet- en uitgaansgelegenheid. De sfeer is er vrij laidback. Vraag bij jouw accommodatie naar goede adresjes aangezien deze vaak verscholen liggen in tuinen van woonhuizen of achter muren in buitenwijken.

Het nachtleven

Harare staat bekend om zijn goede en uitgebreide nachtleven. De stad heeft vele cafés en clubs waar tot in de late uurtjes gefeest en gedanst wordt. In veel gelegenheden staat iedere avond live muziek gepland van lokale artiesten. Optredens variëren van traditionele Afrikaanse muziek en lokale DJ’s tot reggae optredens of rockbands. Uitgaan in Harare hoeft zeker niet onveilig te zijn; de lokale bevolking ontvangt reizigers doorgaans met open armen in de kroeg. Uitgaanstip: het bekende Book Café met zijn huisgemaakte pizza’s, live muziek, vele locals en gezellige binnentuin!

Veiligheid in Harare

Over straat lopen in het stadscentrum en in de buitenwijken van Harare is overdag doorgaans erg veilig. Voor langere afstanden kun je het beste een taxi te nemen. Vraag bij je accommodatie om het telefoonnummer van een betrouwbare taxichauffeur. Vele taxi’s zijn namelijk gewone personenauto’s waardoor ze niet zichtbaar zijn als taxi in het verkeer. Een taxi op straat aanhouden kan daarom lastig en onveilig zijn. ’s Avonds lange stukken over straat lopen in Harara is af te raden vanwege criminaliteit en de weinige straatverlichting. Verblijven in een buitenwijk is over het algemeen veiliger dan een accommodatie middenin de drukke stad.

Reizen naar Harare – hoe kom je er?

Het Harare International Airport ligt ongeveer 15 km buiten de stad en hier landen dagelijks vluchten vanuit Europa en andere Afrikaanse landen. Lees hier meer over vliegen naar Zimbabwe. Vanaf het vliegveld is het mogelijk een taxi te huren om naar het stadscentrum te gaan. Veel hotels en accommodaties bieden tevens een pick-up service vanaf het vliegveld aan. Vanuit alle grote steden in Zimbabwe is het mogelijk om Harare per bus te bereiken. Vanuit Bulawayo (5,5 uur), Kariba (5,5 uur), Masvingo (3,5 uur), Mutare (4 uur) en Victoria Falls (12 uur) rijden meerdere bussen per dag naar de hoofdstad.

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

100% Zimbabwe groepsreis en combinatiereizen met Botswana andere landen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Verschillende groepsrondreizen, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Beste reistijd Harare

Van mei tot en met september kent de regio van Harare de minste neerslag, maar ook de laagste temperaturen van rond de 20 graden. Tijdens de overige maanden regent het geregeld en is het gemiddeld 25 tot 30 graden. De beste reistijd voor Harare betreft de Afrikaanse winterperiode van juni tot en met augustus wanneer de kans op regen kleiner is.

Deel jouw Harare reiservaring en tips!

Ben jij in Harare geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Meer Zimbabwe reisorganisaties

Koning Aap
Koning Aap

O.a. combireis Zimbabwe-Zambia!.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Zuidelijk Afrika: privé of in groep.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Individueel en op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zimbabwe

Alle bezienswaardigheden in Zimbabwe

Vliegtickets naar Zimbabwe


Hotels in Zimbabwe zoeken

Hotels in Zimbabwe zoeken

Boek je rondreis naar Zimbabwe

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groepsreis en combinatiereizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk 0 Zimbabwe rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699

Volg ons op Facebook