27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 15 januari, 2024

Een bezoek aan Eastern Highlands in Zimbabwe staat garant voor een off-the-beaten-track Afrika experience. De verschillende bergketens hier zijn ongerept en onherbergzaam en bieden een geweldige natuurervaring.

Eastern Highlands

De Eastern Highlands zijn gelegen in het oosten van Zimbabwe, dichtbij de grens met buurland Mozambique.. De Highlands bestaan uit drie bergketens, namelijk de Chimanimani Mountains in het zuiden, de Bvumba Mountains in het midden en het Nyanga National park in het noorden. Deze regio is redelijk onherbergzaam en lastig bereikbaar, waardoor dit gedeelte van Zimbabwe in verhouding weinig inwoners heeft.

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699 Cheaptickets.nl

Overnachten in Zimbabwe

Vergelijk alle hotels in Zimbabwe
Bekijk hotels Booking.com

De natuur in de Eastern Highlands

Een bezoek aan de Zimbabwaanse Eastern Highlands staat garant voor mooie en overweldigende landschappen. Groene heuvels worden afgewisseld met kale rotsformaties en hoge bergtoppen. Her en der liggen meertjes, rivieren of watervallen die zorgen voor mooie plaatjes, en tijdens de warme zomerperiode ook voor wat afkoeling kunnen zorgen. Soms wordt de natuur onderbroken door stukken land dat door plaatselijke boeren als akkerland wordt gebruikt om okra, bananen of tabaksplanten te groeien. In de Eastern Highland kun je ook wildlife spotten, zoals kudu’s, impala’s en antilopen. Het kleinere wild is hier tevens goed vertegenwoordigt met de aanwezigheid van onder meer slangen, hagedissen en honderden vogelsoorten.

Chimanimani Mountains

Chimanimani Mountains

Van de drie berggebieden in de Eastern Highlands is de regio Chimanimani het meest verlaten en ongerept. Het berggebied rondom het dorpje Chimanimani wordt ook wel ‘hikers paradise’ genoemd, vanwege de honderden kilometers aan wandelpaden in combinatie met het afwisselende landschap bestaande uit groen, bergen en water. Een bekende trekpleister zijn de Bridal Veil Falls, waar het kolkende water 50 meter de diepte instort. Lees hier meer Chimanimani informatie en tips.

Bvumba Mountains

bvumba mountains

Omdat de Bvumba-bergketen begint op ongeveer 30 kilometer van het stadje Mutare is dit middelste deel van de Eastern Highlands ook het drukbezochtste deel. Loop door de glooiend groene heuvels waar her en der kleine boerderijen zijn gevestigd en waar men drukdoende is met de landbouw. Iets dieper de bergen in beginnen de echte rotsformaties en kan flink geklommen worden tot één van de hoogste toppen van de regio. Trekpleister in de Bvumba regio is de botanische tuin met zijn bijzondere bloemen en planten die je in het wild niet vaak meer tegenkomt.

Nyanga National Park

Mount Nyanga is met zijn 2.592 meter de hoogste berg van Zimbabwe. Een beklimming van deze berg is meteen de voornaamste reden om het Nyanga National Park te bezoeken. De route naar de bergtop is een geleidelijke klim, waardoor deze ook te maken is door minder-ervaren bergbeklimmers. De uitzichten vanaf de top zijn magnifiek. In dit gedeelte van de Eastern Highlands is de kans tevens het grootst om groter wild tegen te komen, zoals elanden, impala’s en antilopen.

Hiken in de Eastern Highlands

De meeste bezoekers aan deze regio komen voor het maken van een hike of het beklimmen van één van de hoge bergtoppen. In alle drie de gebieden liggen vele wandelpaden. De wandelroutes variëren van eendaagse wandelingen tot hikes van ongeveer een week waarbij overnacht wordt in kleine basic berghutjes of in een eigen tent. Houdt er rekening mee dat het grootste gedeelte van deze gebieden enkel te voet, te paard of met een mountainbike bezocht kan worden, waardoor hulp in geval van nood ver weg kan zijn. Het inhuren van een gids kan daarom zeker de overweging waard zijn.

Wat is er nog meer te doen in de Eastern Highlands?

Wie niet zo’n wandelaar is, kan ook te paard of met een mountainbike de bergen in. Voordeel hiervan is ook dat je je sneller kunt verplaatsten, waardoor je in dezelfde tijd meer van het gebied kunt bekijken. In de Eastern Highlands kom je meerdere kleine authentieke dorpjes tegen die maar weinig toeristen zien. Koop bij een straatstalletje een gegrilde kip, doe inkopen op de plaatselijke markt of ga een biertje drinken in een lokale bar om zo het echte lokale leven te ervaring. De mensen zijn over het algemeen erg vriendelijk en zullen je zeker verwelkomen!

Reizen naar de Eastern Highlands – hoe kom je er?

De Eastern Highlands liggen in het oosten van Zimbabwe en zijn daarom goed te bereiken vanuit hoofdstad in Harare (270 kilometer) aan de noordkant en de stad Masvingo (250 kilometer) aan de zuidkant. Iedere bergketen heeft zijn eigen uitvalsbasis in een vorm van een dichtbij liggend dorpje. De Chimanimani Mountains kunnen het best bezocht worden vanuit het dorpje Chimanimani. Mutare is de uitvalsbasis voor de Bvumba Mountains en het Nyanga National Park kan het beste bereikt worden vanuit het plaatsje Nyanga. Deze regio is het best en het makkelijkst te bereiken met een eigen auto. Reizen met het openbaar vervoer kan ook, al is dit in deze streek niet altijd goed geregeld waardoor je als reiziger hier niet van op aan kunt.

Georganiseerde Zimbabwe-rondreizen die de Eastern Highlands aandoen zijn o.a. die van Sawadee en Koning Aap.

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

100% Zimbabwe groepsreis en combinatiereizen met Botswana andere landen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Verschillende groepsrondreizen, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Beste reistijd Eastern Highlands

Tijdens de Afrikaanse zomer van november tot en met april kan het hier erg heet worden met temperaturen van boven de 30 graden. Het beste weer om te gaan hiken vind je dan ook in de wintermaanden van mei tot en met oktober. Het is dan over het algemeen droog en de temperatuur ligt rond de 20 graden. Wel kan het in de wintermaanden ’s nachts erg koud zijn met temperaturen rond het vriespunt.

Deel jouw Eastern Highlands reiservaring en tips!

Ben jij in Eastern Highlands geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Meer Zimbabwe reisorganisaties

Koning Aap
Koning Aap

O.a. combireis Zimbabwe-Zambia!.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Zuidelijk Afrika: privé of in groep.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Individueel en op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zimbabwe

Alle bezienswaardigheden in Zimbabwe

Vliegtickets naar Zimbabwe


Hotels in Zimbabwe zoeken

Hotels in Zimbabwe zoeken

Boek je rondreis naar Zimbabwe

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groepsreis en combinatiereizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk 0 Zimbabwe rondreizen
Vanaf €0 incl. vliegticket

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699

Volg ons op Facebook