In Victoria Falls geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 14 Victoria Falls reiservaringen

Victoria Falls

De Victoria Falls liggen gedeeltelijk in Zimbabwe en gedeeltelijk in Zambia. Ze zijn miljoenen jaren geleden ontstaan door verschuivingen van de aardplateaus als gevolg van een vulkaanuitbarsting. Tegenwoordig staan de Victoria Falls op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het vele water dat omlaag stort komt vanuit de rivier de Zambezi. De ‘Vic Falls’ zijn 1.708 meter breed en 100 meter hoog. Dit betekent dat er per minuut 500 miljoen liter water over de rotsen naar beneden stort. Het was de Britse ontdekkingsreiziger David Livingstone die deze watervallen ontdekte en op de kaart zette. Hij vernoemde de watervallen naar de vroegere koningin van Engeland, Queen Victoria.

Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699 Meer over vliegen naar Zimbabwe

Overnachten bij de Victoria Falls

Vergelijk alle hotels bij de Victoria Falls
Bekijk hotels

Kletsnat de watervallen bekijken

Victoria Falls

Voor iedereen die door Zimbabwe reist is een bezoek aan de Victoria Falls een absolute must-do. Vanuit het dorpje, dat tevens Victoria Falls heet, is het ongeveer 15 minuten lopen naar de ingang van de watervallen. Start bij bordje 1 en volg de nummers om alle kanten van de falls te zien. Je kunt hier zo uren rondlopen om de naar beneden stortende watermassa te bekijken. Houd er rekening mee dat de watervallen op sommige plekken erg veel nevel verspreiden waardoor bezoekers kletsnat kunnen worden. Tip: zorg er daarom voor dat je kostbare spullen zoals een horloge in je accommodatie laat en neem een waterdicht zakje mee voor je camera, telefoon en paspoort.

Victoria Falls
Victoria Falls

Het gezellige dorpje Victoria Falls

Het dorpje dat gelegen is nabij de watervallen aan Zimbabwaanse zijde heet ook Victoria Falls. Het dorp bestaat voornamelijk vanwege het toerisme in deze regio. Het barst daardoor van de restaurantjes, souvenirwinkels en overnachtingsmogelijkheden. Het aanbod varieert namelijk van campings en goedkope ketenrestaurants tot 5-sterren hotels en luxe gourmet eetgelegenheden. Souvenir shoppen kan goed bij de souvenir-stalletjes die tegenover de ingang van de watervallen gelegen zijn. Tip: wil je de luxe van een 5-sterrenhotel ervaren zonder veel geld neer te tellen voor een overnachting? Ga dan tussen 15.00 en 17.00 uur naar het luxe Victoria Falls hotel voor een heerlijke Engelse high tea! Kijk hier voor een uitgebreid overzicht accommodaties bij de Victoria Falls.

Victoria Falls

Activiteiten bij de Victoria Falls

De Victoria Falls barsten van de mogelijke activiteiten, en het gelijknamige dorpje van de aanbieders daarvan. Wil je de watervallen en zijn opstijgende nevelwolken vanuit de lucht bekijken? Boek dan een helikoptervlucht of ga deltavliegen boven de watervallen (o.a. een excursie-optie bij déze reis van Shoestring of déze reis van Koning Aap). Niet goedkoop, maar dit vergeet je je leven lang niet meer. De bekendste en meest ijzingwekkende activiteit bij de Victoria Falls is het maken van een bungeejump van de brug die de grens vormt tussen Zimbabwe en Zambia. Maar er zijn meerdere adrenaline-boosts, zoals de gorge-swing of de kabelbaan over de kloof. Trotseer de kolkende watermassa tijdens het raften of maak een rustige cruise over de Zambezi tijdens de zonsondergang. Het Devils Pool is een klein, door rotsen natuurlijk gevormd zwembad gelegen nét voor de watermassa over de rand de diepte in stort. De echte durfal kan hier een baantje trekken en de Victoria Falls bekijken vanaf de plek waar het water de rand over gaat. Tip: bij een bezoek aan de brug tussen Zambia en Zimbabwe is het belangrijk om niet je paspoort uit Zimbabwe te laten stempelen. Haal bij de douane een zogenoemde ‘bridge pass’.

Victoria Falls en de Zambezi rivier

De Victoria Falls en de Zambezi rivier.

Reizen naar de Victoria Falls – hoe kom je er?

De Victoria Falls liggen in het noordwesten van Zimbabwe, vlakbij Zambia en Botswana. Het is dan ook mogelijk om de watervallen vanuit de buurlanden te bezoeken. Vanuit Zambia kun je dit te voet doen en vanuit Botswana kun je de watervallen met een taxi of lokaal busje bereiken. Vanuit veel grote steden in Zimbabwe vertrekken geregeld bussen naar Victoria Falls. Tip: wil je een echte Afrikaanse belevenis mee maken? Neem dan de nachttrein van Bulawayo naar Victoria Falls!

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

100% Zimbabwe groepsreis en combinatiereizen met Botswana andere landen.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Verschillende groepsrondreizen, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Beste reistijd Victoria Falls

Tussen september en januari kent deze regio het droge seizoen waardoor de watervallen niet op zijn grootst zijn. Tijdens deze maanden is het vanwege de mindere waterkracht wel mogelijk om Devils Pool te bezoeken. De beste reistijd is echter in de maanden februari tot en met augustus wanneer de watervallen zeer krachtig en daarom spectaculairder zijn.

Reisinspiratie

Alle Zimbabwe artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Zimbabwe

Bekijk de top 10 Zimbabwe rondreizen

14 Victoria Falls reiservaringen en tips



  • 25 landen bezocht
    29 reviews
    5 waarderingen

    “Indrukwekkend!”

    Geplaatst 28-11-2017

    De Victoria Falls zijn werkelijk de meest indrukwekkende watervallen die ik ooit heb gezien.
    Ongelooflijk hoeveel water er daar naar beneden stort en dat gaat onophoudelijk door....
    Ik vond het heerlijk om hier een paar uur rond te dwalen en te genieten van het uitzicht wat bij elke hoek weer anders is.
    Ik heb ook een helikopter vlucht gemaakt boven de watervallen. Dit is best prijzig, maar het is het geld ontzettend waard.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 47 landen bezocht
    27 reviews
    6 waarderingen

    “De indrukwekkende Victoria Falls”

    Geplaatst 21-11-2017

    In de loop van de jaren hebben we de Victoria Falls diverse malen bezocht. Drie keer van de Zimbabwaanse kant en twee keer van de Zambiaanse kant. De Zimbabwaanse kant is mooier. De laatste keer hebben we ook een helikoptervlucht over de waterval gemaakt. Duur, maar wel heel mooi. Zelfs al was de waterval vrij droog.
    Het is heel bijzonder om in zo'n lang smal regenwoudje te lopen. De aapjes zijn helaas gewend aan mensen en soms wat brutaal.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 17 landen bezocht
    26 reviews
    6 waarderingen

    “Indrukwekkende waterval! (ook in droogsiezoen)”

    Geplaatst 14-11-2017

    Wij zijn vanuit Kasane (Botswana) naar de Victoria Falls in Zimbabwe gereden. Het is even een omslachtig gedoe bij de grensovergang (maar niet anders dan andere grensovergangingen in Afrika, ze zijn allemaal omslachtig). Als je met eigen vervoer de grens overgaat, zorg er dan voor dat je genoeg veiligheidshesjes en gevarendriehoeken hebt (ik geloof minimaal 2 verplicht), dit is verplicht als je in Zimbabwe bent. Vlak na de grensovergang kom je langs een politiepost waar je gecontroleerd wordt of je dit in je auto hebt. Er stiekem langs rijden zou ik niet doen want de beste politiemannen riepen gewoon met een AK47 rond.
    Het was maar een uurtje rijden vanaf Kasane voordat we bij de Victoria Falls kwamen. Wij waren er in september, de falls zijn dan niet op hun krachtigst omdat dan het einde van het droge seizoen is, maar de watervallen zijn nog steeds het bezoeken waard. Er zijn heel veel uitkijkpunten waar je allemaal te voet langs kunt lopen. Mijn creditcard is hier geskimt toen ik de entree kaartjes bij de kassa kocht, je kunt hier misschien dus beter contant betalen (in US dollars).

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 19 landen bezocht
    13 reviews
    1 waardering

    “Victoria Falls”

    Geplaatst 12-11-2017

    In november 2014 ben ik met een groep vrienden door o.a. Zimbabwe wezen reizen. Een bezoekje aan de Victoria Falls kon dan ook niet ontbreken. We verbleven in het Shoestrings Backpackers hostel dat zich vlakbij de watervallen bevond. Er zijn meerdere hostels, hotels, b&b's die zich in de omgeving van de watervallen bevinden. Genoeg keuze dus. Wij waren in een periode van droogte bij de Victoria Falls wat dus betekende dat er weinig water bij de watervallen was. Desondanks was het een spectaculair aanzicht. Plus een voordeel van deze periode is dat je niet helemaal doorweekt weg ging bij de Falls. Het was zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze immense watervallen.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 32 landen bezocht
    73 reviews
    11 waarderingen

    “machtig natuurgeeld”

    Geplaatst 10-11-2017

    De Victoria watervallen zijn na de Iguazu watervallen op de grens van Brazillie en Argentinie de grootste ter wereld. Ze zijn 1710 meter breed en 100 meter hoog met een maximale valhoogte van zelfs 128 meter. David Livingstone ontdekte de watervallen in 1855 en was meteen onder de indruk. Hij gaf de watervallen dan ook de naam van zijn toenmalige koningin, de koningin van Engeland Queen Victoria. De immense watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het water van de beroemde Zambezi-rivier stort zich hier met veel geweld naar beneden met daarom heen grote stukken natuur vol dieren. Het is een werkelijk fenomenaal schouwspel, een immense massa water die over de rand valt, een bewegend gordijn van water en het geraas hoor je al van heel ver. De mist die het vallende water vormt zorgt ervoor dat je hier, wanneer de zon schijnt, verschillende regenbogen kan zien tegelijkertijd. Reken er wel op dat je doornat word want je komt echt heel dicht bij de watervallen. De bovenloop is relatief rustig en biedt talloze mogelijkheden voor relaxte waterrecreatie als kanoën en riviercruises. De benedenloop is woest en wild, waardoor hier sporten als wildwater raften mogelijk zijn. Al met al biedt de rivier een brede mix van watersporten. Op de Zambezi river bridge kan je de waaghalzen een duizelingwekkende bungee sprong zien maken terwijl je aan de overkant nog steeds een stuk van de watervallen ziet. Wie in stijl en met klasse hier wil overnachten kan een kamer boeken in het Victoria Falls hotel. Een imposant hotel met grote tuin vanwaar je de watervallen in de verte naar beneden ziet storten. Het oud koloniale Engelse hotel straalt nog steeds een zekere grandeur uit. Je kan na een bezoek aan de watervallen hier ook terecht voor een zogenaamde "afternoon tea" in de grote en mooi aangelegde tuin of op het stijlvolle terras.


    • 5 landen bezocht
      0 reviews
      0 waarderingen
      Geplaatst op 17 februari 2018 20:59

      Mijn vader stuurde mij een zwart-wit foto in 1962 van de Victoria watervallen. Nu kan ik het in het "echt" zien. Bedankt

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 24 landen bezocht
    26 reviews
    3 waarderingen

    “Neem je regenjas mee en geniet!!”

    Geplaatst 05-11-2017

    De Victoria Falls zijn prachtig! Het pad naast de falls kun je heel goed bewandelen en van daaruit heb je prachtig uitzicht op de falls. Vergeet je regenjas niet, want je zult niet droog blijven. Wat ook heel erg leuk is om te doen is een helikoptervlucht over de falls, het duurt nog geen kwartier maar het voelt alsof je een eeuwigheid door de lucht vliegt. Echt een super ervaring. Het dorpje waar je kunt overnachten heeft veel leuke backpackers hostels en restaurants. Kijk wel uit met de mannen die dollars willen wisselen voor Zimbabweese briefjes want deze zijn niets meer waard ;-)

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 33 landen bezocht
    13 reviews
    7 waarderingen

    “Tropische regenbui in de zon”

    Geplaatst 02-11-2017

    Voor de ingang van het park bij de Victoria Falls kom je langs een overload aan kraampjes waar ze naast souvenirs ook poncho's hebben. De poncho's hebben alle kleuren van de regenboog en je kunt ze voor een schappelijk prijsje huren. Wij hadden gehoord dat je in het natte seizoen (mei) behoorlijk nat kunt worden bij de waterval, dus een poncho leek ons een mooi plan. Gekleed in een zuurstok roze en een banaan gele poncho betraden we het kleinste tropische regenwoud van de wereld. Het regenwoud is ongeveer 2 km lang en een paar honderd meter breed en door het opspattende water van de waterval regent het hier continue.

    De Victoria waterval ligt in de Zambezi rivier op de grens van Zambia en Zimbabwe. Het is niet de breedste of de hoogste , maar wordt wel genoemd als de grootste waterval van de wereld. Door de combinatie van breedte (1708m) en hoogte (108m) vormt de Victoria waterval het grootste watergordijn van de wereld.

    Wij bezochten de Victoria Falls in mei, het moment dat de waterval op haar grootst is. Dat was te merken! Wat een water! Via een pad door het tropisch regenwoud loop je naar de westkant van de waterval. Onderweg begint het te miezeren. Het eerste uitzichtpunt is meteen spectaculair! Vanaf de zijkant kijk je dwars door de kloof van de waterval (voor zover dat mogelijk is met al het water). Via een pad in oostelijke richting loop je steeds verder naar het midden van de waterval en begint het daarmee ook steeds harder te 'regenen'. De poncho blijkt voor de sier te zijn, het water komt werkelijk alle kanten! Achter me hoor ik mijn vriend schreeuwen dat zijn lenzen uitspoelen terwijl ik mijn camera met regenjasje van de verdrinkingsdood probeer te redden. In de tussentijd schijnt de zon vrolijk door. Het ene moment sta je nog in de stortbui en een paar meter verderop loop je er zo weer uit. Wat een waanzinnig indrukwekkende waterval is dit!

    Wij bezochten de waterval vanuit Botswana. We lieten onze huurauto daar achter, omdat het een behoorlijk gedoe is om je auto voor een dag mee de grens over te nemen. Er worden voldoende dagtochten aangeboden. Let wel op dat de dagtochten altijd een paar verplichte stops maken. Zo stopten wij bij het helikopterplatform, een gigantische Baobabboom en een gigantisch hotel, maar wat was die waterval fantastisch!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 27 landen bezocht
    13 reviews
    0 waarderingen

    “Een natte ervaring tijdens een zonnige dag”

    Geplaatst 02-11-2017

    Ons uitstapje naar de Victoria Falls was bijzonder. Er was ons helaas niet verteld dat we tijdens ons uurtje rijden naar de Falls wel 5 x moesten stoppen om op verschillende plaatsen geld te betalen ( de grensovergangen / douane / Victoria falls dorp in rijden ) en dat we daarna ook nog moesten betalen om de Falls te zien. Maar al met al hebben we een geweldige dag gehad. Wel vonden we het raar dat er geen wolkje aan de lucht was en iedereen in regenjassen rond liep. Toen ze ons vroegen of we een regenjas wide kopen zeiden wij dus ook dat dat niet nodig was, we zijn tenslotte hollanders en gewend aan wat regen. Uiteindelijk ontzettend veel lol gehad en tot op ons ondergoed natgeregend door de opkomende nevel van de watervallen. Het uitzicht was perfect en het is zeker een aanrader ( als je een paar euro uit wil geven ). Ook hebben we bij het look-out-cafe de tandemswing gedaan. Een flinke vrije val met z'n 2e waarna we schommelend tussen de kliffen bungelde en weer omhoog gehesen werden. Zeker de moeite waard als je van een beetje spanning houd.

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 31 landen bezocht
    30 reviews
    4 waarderingen

    “Onvoorstelbaar”

    Geplaatst 25-10-2017

    Een meer dan indrukwekkende ervaring!! In de goed tijd van het jaar de Falls bezocht aan de kant van Zimbabwe, een werkelijke overvloed aan water en watervallen. Drijfnat waren we op het einde maar wat een spectakel!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren



  • 18 landen bezocht
    26 reviews
    7 waarderingen

    “Nog mooier dan verwacht!”

    Geplaatst 24-10-2017

    In mei 2015 bezocht ik Victoria Falls na een rondreis door Namibië en Botswana. Na veel mooie wildlife en natuur in de andere landen was dit weer iets heel anders. Zo indrukwekkend hoe veel water er in 1 keer naar beneden komt. De maand Mei is niet het goede seizoen wordt er gezegd maar ik kan het toch zeker aanraden. Loop ook naar Zambia om vanaf daar de watervallen te bekijken, vanaf die kant ziet het er weer heel anders uit!

    Reageren

    Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

    Annuleren


Deel jouw Victoria Falls reiservaring en tips!

Ben jij in Victoria Falls geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Zimbabwe specialisten

Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing Travel vind je het ruimste aanbod individuele Zimbabwe reizen: van avontuurlijk ‘off the beaten track’ tot Best Of reizen.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Met o.a. een nieuwe 100% Zimbabwe groepsreis, plus combinatiereizen met Botswana en rondreizen door heel zuidelijk Afrika.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt verschillende groepsrondreizen naar Zimbabwe aan, die je kunt combineren met Botswana, Namibië, Mozambique en Zuid-Afrika.
Bezoek website

Meer Zimbabwe reisorganisaties

NRV
NRV

Privérondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

O.a. combireis Zimbabwe-Zambia!.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Zuidelijk Afrika: privé of in groep.
Bezoek website

Kras
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

SRC Reizen
SRC Reizen

Cultuurvakanties.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Individueel en op maat.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Zimbabwe

Vliegtickets naar Zimbabwe


Meer over vliegen naar Zimbabwe

Hotels in Zimbabwe zoeken

Hotels in Zimbabwe zoeken

Boek je rondreis naar Zimbabwe

Tenzing Travel
1. Tenzing Travel

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Groepsreis en combinatiereizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Zimbabwe rondreizen


Vliegtickets Zimbabwe

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Zimbabwe
V.a. 699 Meer over vliegen naar Zimbabwe