27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 18 augustus 2022

Onze favoriete start of einde van een vakantie in Azië is Bangkok. Hoe vaker we er komen, hoe meer we er naar terug verlangen. En daar hebben we wel 101 redenen voor. We noemen er 9, in willekeurige volgorde.

Rondreis Thailand boeken?

1. Eten

Streetfood in Bangkok

Op elke straathoek, in elke wijk: culinaire walhalla’s. Van fornuizen op wielen tot shabby eetkantines, van pad thai tot noedelsoepen, van gebakken rijst en curries tot ontelbaar veel ‘dingen-op-een-stokje’: óveral is álles lekker in Bangkok. En goedkoop. Voor een dikke euro kun je al vol zitten.

2. Massages

Thailand massage

Zo’n kranige Thaise dame van ergens in de vijftig die je voor 5 euro het uur hélemaal uit elkaar trekt. Die je verrekt, vernield en vertrapt tot je geen pap meer kunt zeggen. En dan achteraf – als je op dat matje ligt uit te puffen, compleet koekkoek – met zacht stemmetje vraag: ‘everything okééééé?’. Heerlijk. Dagelijks doen!

3. Skybars

Bangkok groeit al jarenlang compleet uit zijn voegen, en steeds vaker ook de lucht in. Nieuwe skyscrapers openen wekelijks hun deuren en op de daken ervan worden de mooiste bars geplant. Met zo’n mai thai in je handen, ergens 61-hoog, slecht loungedeuntje in de oren, wasabi-nootje in de mond, de neergaande zon aanschouwend boven die snoeihete wereldstad vol lichtjes en krioelend verkeer: je voelt je Tony Soprano en Don Johnson ineen. De mooiste: Moon Bar (bij het Banyan Tree Hotel) en Sirocco (bij de Lebua State Tower, te zien in The Hangover 2).

4. Chinatown

Yaowarat Road, Chinatown

Bangkoks Chinatown is zoals een Chinatown moet zijn: chaotisch, met overal exotische markten, handelaars, goudsmeden, uithangborden in ’t Mandarijn en neonlichten tot zover het oog rijkt. Kun je zo een dag rondstruinen. Moet je ook doen!

5. Khao San Road

Het altijd gezellige Khao San Road

Het epicentrum en tegelijk sodom-en-gomorra van de backpackindustrie, waar dreadlocked hippies en riekende zweverds stomdronken worden met Cherso-esque-tieners-op-eerste-wereldreis en kalende grijsaards met ladyboys aan de arm. Cocktails drink je per emmer en bier per ‘toren’. “We do not check ID” en “Very strong cocktails” moeten aanbevelingsbordjes vormen. Peuters met rozen, Indiërs met pakken of H’mong-dames met kikkergeluid-stokjes: iedereen wil je geld. De muziek pompt 24 uur per dag door en slapen kon toch al niet door de kakkerlakken in dat 2-euro-hostel. Khao San Road is bizar. Een freakshow. Een toeristenfuik van epische proporties. Maar wij zijn er dol op. Écht!

6. Fruitshakes

Thailand Fruitshake

Mango-kiwi-sinaasappel. Of banaan-aardbei. Anders misschien watermeloen-appel-ananas. Begin elke dag in Bangkok met een koude, verse fruitshake. Standjes staan op elke hoek. Voor 35 baht (85 cent) ben je de koning te rijk.

7. 7-Eleven

Bangkok, 7-eleven

Bangkok is heet. Héél heet. Het hele jaar door. Met een enorme luchtvochtigheid ook. Zet 3 stappen buiten je hotel en je rug drupt zich het ongans. De koelcel-meets-minimarkt die 7-Eleven heet is je vriend. In de koeling zesentachtig soorten ijskoude frisdrank. Hemels!

8. Taxi’s…

Taxi's in Bangkok

Die heerlijke felgroene, paarse of gele Toyota’s met hun airconditioning op standje 100. En dat je dan na een dik half uur rijden (én stilstaan – de eeuwige traffic jams) 2 euro afrekent.

9. …en tuk tuks!

Tuktuks in Bangkok

Kneurend door de bocht tijdens een zwoele Bangkokavond, haren in de wind, handjes aan de reling, benzinegeurtje in de neus: iconisch.

Naar Thailand?

Meer lezen:


 ,

2 reacties

 • avatar
  DeniseM @eventjes op 07-02-2015
  Gast

  Ja, ik hou er ook zo van! Ik heb er gewoond, droom er (echt ’s nachts!) nog vaak over en mis het nog steeds.

 • avatar
  Alma op 16-03-2015
  Gast

  Bangkok. Vervuilde lucht door de uitlaatgassen, het wirwar van het verkeer, de heerlijkste geuren uit de stalletjes met etenswaar, het fijne van de MRT en de skytrain, de vele markten, shoppingmalls, dineren in de hoogste toren, maar bovenal de vriendelijkheid en gastvrijheid van de mensen. Ja, ik begin en eindig in Bangkok. En dat allemaal dankzij Greenwoodtravel.

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)