Laatst bijgewerkt op 13 november 2019

De échte Robinson Crusoe-plekken? Die vind je op de Filipijnen. Maar de archipel bestaat uit 7107 eilanden. Welke zijn de mooiste?

Reizen naar de Filipijnen?

1. Boracay

Het kleine Boracay heeft met zijn drie kilometer lange White Beach het ultieme bountystrand en de mooiste zonsondergang van de Filipijnen. Maar: net als het grote Cebu is het in de loop der jaren een geliefd feestoord geworden, met goedkope cocktailbars en knallende disco’s. Als je het paradijs wil, maar dan wel gedeeld met vele anderen, dan is Boracay je ding.

Boracay
Diniwid Beach, Boracay

2. Malapascua

Met zijn beeldschone witte stranden een populair alternatief voor het veel toeristischer eiland Boracay. Malapascua is nog kleiner dan Boracay: nog geen 2 bij 1 kilometer groot. Waar Boracay zo’n 11.000 inwoners telt, heeft Malapascua er slechts 3.500. Je kunt hier geweldig duiken en de strandbungalowtjes die je kan huren staan midden tussen de huisjes van locals in.

Malapascua strand
Malapascua

3. Palawan

Door zijn ietwat afgelegen ligging amper ontdekt, en misschien wel de mooiste plek op de Filipijnen. Palawan is een ecologisch walhalla. In het binnenland zijn tropische jungles en vulkanische bergen, aan de kust beschutte baaien en magnifieke koraalriffen. Die laatste zijn het mooist rond de Bacuit Archipel bij El Nido, in het noordwesten, waarde gekleurde riffen, rotsen en verstopte strandjes grenzen aan kraakhelder water. De beste plek om in een hangmat helemaal niks te doen, is het slaperige Port Barton.

Palawan
Filippijnen (Palawan)

4. Coron

Ten noorden van het eiland Palawan, maar nog wel onderdeel van de gelijknamige provincie. Coron is nog wat moeilijker te bereiken dan Palawan zelf, maar minstens zo paradijselijk. De steile kalkstenen rotsen zijn er volledig begroeid met oerwouden en bossen, het water is er in alle kleuren blauw en in het binnenland liggen evenzo paradijselijke meren. Je kunt hier fantastisch duiken naar scheepswrakken.

Filippijnen - Coron
Filippijnen Coron

5. Camiguin

Camiguin is een peervorming vulkaaneiland aan de noordkant van de zuidelijkste eilandengroep Mindanao. Het is groot genoeg om minimaal een week te blijven boeien. Duiken is ook hier geweldig, maar ook het binnenland biedt eindeloze attracties. Camiguin telt zeven vulkanen, diverse hotsprings, spectaculaire watervallen, regenwoud en prachtige witte stranden.

Camiguin, Filipijnen
Camiguin

6. Apo Island

Een van de meest bijzondere snorkel- en duikplekken ter wereld: het minuscule Apo Island is maar enkele honderden meters breed en hoog, maar bevindt zich in de nabijheid van de mooiste koraalriffen en meest exotische vissoorten en schildpadden die je ooit zult zien. Te bereiken per motorboot vanaf Malatapay op Negros. Apo kent slechts twee resorts: Apo Island Beach Resort en Liberty’s Lodge, beide met hun eigen duikcentrum. Onder meer Filippijnen-specialist Undiscovered biedt Apo Island in enkele van zijn reizen aan.

Apo Island, Filipijnen
Apo Island

7. Caramoan

Caramoan is eigenlijk niet één, maar een groep eilanden. Hier werden de ‘Survivor’-tv-series opgenomen en ook meerdere seizoen en versies van Expeditie Robinson. Diepblauwe binnenmeren, lijmstenen rotsformaties, fraaie watervallen, indrukwekkende grotten, hagelwitte zandstranden en een turkooizen zee: de Caramoan Islands zijn afgelegen en amper bezocht, maar o zo mooi.

Caramoan, Filipijnen
Caramoan

Reizen naar de Filipijnen?

Meer Filipijnen? Lees ook Filipijnen-reiservaringen en tips van anderen of beoordeel jouw reiservaring met het land.

Meer lezen:


 , , , , , , ,

Gemiddelde beoordeling: 4.7 15973 - reviews totaal

4 reacties

 • isabel Gast
  Geplaatst op 12 Februari 2015, 11:34

  8 july tot 23 july

 • tonny gajadin Gast
  Geplaatst op 24 Augustus 2015, 13:06

  ik vraag ne af of er geen reis programma voor de 7 eilanden groep bestaat?

 • john Gast
  Geplaatst op 11 Juli 2017, 8:06

  hihi lol

 • Steph Gast
  Geplaatst op 19 Augustus 2018, 6:20

  Boracay kun je momenteel niet bezoeken. En Mindanao zou ik ook niet naar toegaan. Palawan is leuk. En alles met Sabang ook. Baler is een mooie plaats om te surfen.

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)