Reizen binnen Amerika – openbaar vervoer & transport

Het wegennetwerk in de VS is goed en het land is makkelijk bereisbaar. Vanwege de grote afstanden zijn binnenlandse vluchten aan te raden. Andere mogelijkheden zijn vervoer per bus of trein.

Bussen

De bussen in de Verenigde Staten zijn over het algemeen goedkoop, comfortabel, schoon en betrouwbaar. Er is altijd airco aanwezig en op lange afstanden een toilet. Reizen per bus is een ervaring op zich, je ontmoet de meest uiteenlopende soorten mensen. De bekendste busmaatschappij is Greyhound, en andere grote maatschappij is Trailways. De bus doet alle grote steden aan, maar het is ook mogelijk om op meer afgelegen gebieden te komen. Een rit van Los Angeles naar San Francisco kost rond de €25, maar je kunt per bus bijvoorbeeld ook helemaal van New York naar Los Angeles komen (voor ca. €150).

Vliegen

Er zijn nergens meer binnenlandse vluchten dan in de VS. Elke grote stad heeft meerdere vliegvelden maar ook veel middelgrote en kleine steden hebben een eigen luchthaven. Een aantal grote airlines die binnen Amerika vliegen zijn Virgin Atlantic, United Airlines, American Eagle Airlines en Delta Airlines. Vlieg je van New York naar Los Angeles dan betaal je gemiddeld €160 voor een enkeltje, van San Francisco naar Hawaii rond de €300.

Treinen

Reizen per trein door de Verenigde Staten is een luxe, vaak heb je een eigen cabine met privé douche en toilet. De treinen van de Amerikaanse spoorwegen Amtrak doorkruisen het hele land. Kaartjes kun je vooraf boeken of op het station bij het loket. Populaire routes zijn bijvoorbeeld Chicago-Washington D.C., te boeken vanaf €68, of New Orleans-Los Angeles vanaf €210.

Amtrak trein

De Southwest Chief trein van Chicago naar Los Angeles.

Auto & motor

De Verenigde Staten zijn goed te bereizen per auto of motor, roadtrips door het land zijn dan ook de populairste en meest flexibele manier van reizen. De afstanden zijn echter groot, houd hier rekening mee met het plannen van je reis.

Lokaal vervoer

Het lokale vervoer binnen de steden bestaat voornamelijk uit taxi’s en bussen en metro’s. Let op; in Los Angeles is er vrijwel geen openbaar vervoer, een huurauto is dus aan te raden. Openbaar vervoer is over het algemeen goedkoop, vaak kun je ook week- of weekendkaarten krijgen waarmee je onbeperkt kunt reizen.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

Vliegwinkel.nl
Vliegwinkel.nl

Goedkope flydrives.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Tenzing Travel
3. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek websiteBekijk Amerika rondreizen
Vanaf €120 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250