27 Vakantiedagen

Reizen binnen Amerika – openbaar vervoer & transport

Het wegennetwerk in de VS is goed en het land is makkelijk bereisbaar. Vanwege de grote afstanden zijn binnenlandse vluchten aan te raden. Andere mogelijkheden zijn vervoer per bus of trein.

Bussen

De bussen in de Verenigde Staten zijn over het algemeen goedkoop, comfortabel, schoon en betrouwbaar. Er is altijd airco aanwezig en op lange afstanden een toilet. Reizen per bus is een ervaring op zich, je ontmoet de meest uiteenlopende soorten mensen. De bekendste busmaatschappij is Greyhound, en andere grote maatschappij is Trailways. De bus doet alle grote steden aan, maar het is ook mogelijk om op meer afgelegen gebieden te komen. Een rit van Los Angeles naar San Francisco kost rond de €25, maar je kunt per bus bijvoorbeeld ook helemaal van New York naar Los Angeles komen (voor ca. €150).

Vliegen

Er zijn nergens meer binnenlandse vluchten dan in de VS. Elke grote stad heeft meerdere vliegvelden maar ook veel middelgrote en kleine steden hebben een eigen luchthaven. Een aantal grote airlines die binnen Amerika vliegen zijn Virgin Atlantic, United Airlines, American Eagle Airlines en Delta Airlines. Vlieg je van New York naar Los Angeles dan betaal je gemiddeld €160 voor een enkeltje, van San Francisco naar Hawaii rond de €300.

Treinen

Reizen per trein door de Verenigde Staten is een luxe, vaak heb je een eigen cabine met privé douche en toilet. De treinen van de Amerikaanse spoorwegen Amtrak doorkruisen het hele land. Kaartjes kun je vooraf boeken of op het station bij het loket. Populaire routes zijn bijvoorbeeld Chicago-Washington D.C., te boeken vanaf €68, of New Orleans-Los Angeles vanaf €210.

Amtrak trein

De Southwest Chief trein van Chicago naar Los Angeles.

Auto & motor

De Verenigde Staten zijn goed te bereizen per auto of motor, roadtrips door het land zijn dan ook de populairste en meest flexibele manier van reizen. De afstanden zijn echter groot, houd hier rekening mee met het plannen van je reis.

Lokaal vervoer

Het lokale vervoer binnen de steden bestaat voornamelijk uit taxi’s en bussen en metro’s. Let op; in Los Angeles is er vrijwel geen openbaar vervoer, een huurauto is dus aan te raden. Openbaar vervoer is over het algemeen goedkoop, vaak kun je ook week- of weekendkaarten krijgen waarmee je onbeperkt kunt reizen.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Amerika specialisten

ANWB Vakanties

TUI

TUI is de grootste en bekendste reisorganisatie van Nederland en biedt diverse flydrives en rondreizen door Amerika aan, zowel individueel als in groepsvorm.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Een échte Amerika-specialist met een breed scala aan vaststaande rondreizen door heel Amerika. Je kunt er ook je privé-rondreis op maat laten maken! Vrijblijvende adviezen & offertes.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Avontuurlijke reizen-specialist Djoser heeft fraaie Amerika groepsrondreizen, zowel met verblijf in hotels als uitgebreide 'kampeerrondreizen'. Met ook Hawaii-eilandhoppen en Alaska reizen!
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Privé rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Amerika

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en groepsreizen.
Bezoek website

Tenzin Travel
2. Tenzin Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Amerika rondreizen
Vanaf €101 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250