In Arches National Park geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 6 Arches National Park reiservaringen

Arches National Park

Op geen andere plek in de wereld zijn er zoveel natuurlijke rotsbogen als in het (relatief kleine) Arches National Park in Utah. 300 miljoen jaar geleden was dit gebied nog een zee, maar de vlakte is door de tijd heen volledig opgedroogd. Het enige wat overbleef was zout, wat bedekt werd door zand. Dit leidde tot het verstenen van de onderste lagen. De zoutlagen konden het gewicht niet dragen en uithollingen begonnen te ontstaan. Het zorgde er uiteindelijk voor dat inmiddels meer dan 2.000 rotsbogen zijn gevormd. Het maakt het Arches National Park tot één van de meest bijzondere parken ter wereld.

Vliegtickets Las Vegas

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Las Vegas
V.a. 470 Meer over vliegen naar Amerika

Overnachten in Maob

Vergelijk alle hotels in Maob
Bekijk hotels

Bezoekerscentrum

Het bezoekerscentrum van het park vind je direct na de ingang. Dit centrum is het hele jaar toegankelijk met uitzondering van 25 december. In de wintermaanden zijn de openingstijden korter en is het centrum geopend van 9.00 tot 16:00 uur. In de andere seizoenen worden de openingstijden verlengd. In het bezoekerscentrum is er elk half uur een kort en oriënterend programma over het park. Meer over de historie van het park vind je terug in het museum en tijdens de tentoonstelling. Eveneens is er de mogelijkheid om boeken en kaarten over het park te kopen.

Delicate Arch Trail

De Delicate Arch is de bekendste boog van het Arches National Park. De boog heeft een breedte van ruim tien meter en gaat veertien meter de lucht in. Een stevige wandeling en klimtocht is nodig om de boog te bereiken. Onderweg overbrug je een flink hoogteverschil en is er ook geen schaduw aanwezig. Voldoende watervoorraad is dan ook geen overbodige luxe op deze tocht. De lastige klim is absoluut de moeite waard. Je wordt hier beloond met fenomenale uitzichten.

Arches National Park
Delicate Arch, Arches National Park

Zonsondergang bij de Delicate Arch.

Double Arch

Een andere bekende plek in het Arches National Park is die bij de Double Arch. De grootste boog heeft hier een opening van 45 meter en de kleinere boog een opening van 37 meter. Vanaf de parkeerplaats is het zo’n 400 meter lopen naar de dubbele bogen. Er zijn hier geen hekken aanwezig, dus je kunt helemaal onder de bogen doorlopen als je wilt. De Double Arch heb je misschien ook voorbij zien komen in de film Indiana Jones and the Last Crusade.

Double Arch, Arches National Park

Landscape Arch

Devils Garden is één van de meeste populaire wandeltochten in het park. Hier vind je één van de grootste bogen ter wereld. De Landscape Arch heeft een breedte van 88 meter en is ruim 32 meter hoog. Het is één van de langste natuurbruggen ter wereld. Andere opvallende bogen in Devils Garden zijn de Tunnel Arch en de Pine Tree Arch.

Landscape Arch, Arches National Park

Courthouse Towers

Het Arches National Park is een walhalla voor actievelingen. Er zijn vele wandelroutes en klimkilometers voor de actieve wandelaar en klimmer. Eén van de routes is Park Avenue Trail. Opmerkelijk op deze route zijn de steile rotswanden, bestaand uit rood zandsteen. Aan het einde van deze route doemen de imposante Courthouse Towers op. Vanaf dit uitkijkpunt heb je zicht op meerdere schitterende rotsformaties.

Courthouse Towers, Arches National Park

Park Avenue met rechts de Courthouse Towers.

Balance Rock Trail

Dit reusachtige rotsblok lijkt elk moment van zijn voetstuk af te gaan vallen. Gelegen op een voetstuk bestaand uit zacht zandsteen balanceert dit imposante rotsblok met een gewicht van drie miljoen kilogram.

Balance Rock, Arches National Park

Fiery Furnace gebied

De zogenaamde Fiery Furnace vormt een doolhof van zandstenen rotswanden die vooral weggelegd voor de meer ervaren klimmers. Een vrij koel gebied, dat met een Ranger bezocht kan worden. Wil je een tocht met een Ranger maken, reserveer dan op tijd: minimaal vier dagen van tevoren. Tijdens een drie uur durende wandeling geeft de Ranger de nodige informatie over het gebied. Nauwe doorgangen, smalle kloven en lastige passages maken dit tot een uitdagende wandeling voor ervaren klimmers.

Fiery Furnace, Arches National Park

Skull Arch in het Fiery Furnace gebied.

Natuurlijke habitat

Er is een overvloed aan wilde dieren in het Arches National Park. Veel inheemse diersoorten kunnen gespot worden tijdens een tocht door het park. De rode vos, poema’s, ratelslangen en hagedissen zijn slechts enkele van deze diersoorten. Niet alleen dieren domineren het landschap, maar ook vele plantensoorten. Cactussen, mossen, pijnbomen en andere planten geven het landschap aanzicht.

Arches National Park

Hagedis in het Arches National Park.

Arches National Park – Hoe kom je er?

Het park heeft één ingang, die gelegen is aan de zuidkant van het park. De ingang is gelegen aan de UT-191. Vanaf de toeristische plaats Moab is het 8 km rijden. In het park loopt een weg 29 km noordwaarts. Hier zijn twee korte zijwegen aan verbonden.

Een vlucht naar Salt Lake City of Las Vegas is de meest logische keuze voor een bezoek aan Arches National Park. Voor tussen de €500 en €900 heb je een vliegticket naar Las Vegas vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Frankfurt, of voor tussen de €600 en €900 een vliegticket naar Salt Lake City.

Voor flydrives naar West-Amerika en Arches National Park kun je terecht bij TUI, Kras en FOX Verre Reizen. Camperreizen naar West-Amerika vind je bij World Ticket Center, en bij Tenzing Travel, SNP Natuurreizen en 333TRAVEL kun je je eigen rondreis naar West-Amerika samenstellen met bouwstenen. Wil je een groepsrondreis naar West-Amerika boeken, kijk dan bij Djoser, Shoestring of Sawadee.

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Arches National Park

Een bezoek aan het Arches National Park is het meest geschikt in het voor- of najaar. In de zomermaanden lopen de temperaturen regelmatig op tot boven de 35 graden Celcius. In de avond is de kans groot op zware stormen. In de winter is er vaak matige tot strenge vorst met kans op sneeuwval. Door gladheid zijn wandelpaden en wegen onbegaanbaar. In de lente en herfst zijn de temperaturen een stuk aangenamer. De temperatuur varieert sterk van 0 tot 25 graden Celcius.

Reisinspiratie

Alle Amerika artikelen

Amerika rondreis aanbiedingen

6 Arches National Park reiservaringen en tips • 31 landen bezocht
  27 reviews
  16 waarderingen

  “De natuur is hier geweldig en groots...”

  Geplaatst 29-11-2017

  Wanneer je een annual parken pass hebt, dan kun je in veel parken van Amerika terecht. Deze pas kost $80 maar dat haal je er gemakkelijk uit wanneer je meerdere nationale parken gaat bezoeken. Ook bij het Arches National Park kun je met deze pas terecht.
  Het park beslaat een groot gebied en heeft meerdere punten waar een rotsformatie is. Iedere formatie heeft een naam. In de beschrijving, die je bij de entree krijgt, staat de route en de naam van de formatie. Ikzelf vond de bogen het mooist en het meest indrukwekkend. Het is ongelooflijk hoe de natuur deze formatie geformeerd heeft door de water- en winderosie.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  34 reviews
  28 waarderingen

  “Uniek Park, perfect voor een dagtrip”

  Geplaatst 26-11-2017

  Arches is een prachtig park met uniek uitgeslepen arches die je nergens anders ter wereld kunt vinden. ook dit park wordt door de national park service uitstekend onderhouden. Ook personen die slecht ter been zijn of niet ver of lang kunnen lopen kunnen in dit park toch genieten van de prachtige Arches. ben je sportief aangelegd kun je ook langere hikes maken om dicht bij de arches te komen. Uit eigen ervaring heb je aan 1 dag genoeg om dit park eens goed te bekijken. verblijf in green river of moab als je dichtbij het park wilt overnachten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  53 reviews
  21 waarderingen

  “Double O arch is prachtig”

  Geplaatst 23-11-2017

  De arches Np is prachtig, het lijkt wel alsof je duizenden jaren terug gaat in de tijd.
  Veel mensen hiken naar het boegbeeld van Utah; delicate arch.
  De route schijnt pittig te zijn doordat je weinig schaduw hebt en daardoor een tijd in de felle zon aan het lopen bent.
  We hebben deze hike overgeslagen omdat we niet met massa's mensen naar deze arch wilde lopen.
  De arch is van een afstand ook te zien op andere plekken, waarvoor je niet 3 uur hoeft te lopen.

  We hebben de hike gedaan naar de Double O arch. Niet te vergissen met de double arch...
  Er zitten op deze route naar de Double O nog een paar andere arches; waaronder de double.
  De route is soms best pittig, je moet een beetje klimmen. Maar het is absoluut goed te doen.
  We waren ongeveer 1.5 uur bezig om er te komen.
  Eenmaal daar heb je een prachtig uitzicht over de vallei en het mooiste, je bent er alleen.
  Geen massa's mensen met statieven en grote camera's wat mooie plaatjes schieten lastig maakt.
  We waren onwijs onder de indruk van hike, al kwam het maar omdat we geen idee hadden waar we naar toe liepen.

  Natuurlijk zie je de delicate arch overal en is hierdoor je interesse wel gewekt om deze arch ook van dichtbij te bekijken, maar de andere arches zijn net zo mooi, al dan niet mooier! Onderschat de rest van het park niet, en ga niet als een schaap in hordes mee op de gebaande paden.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  13 reviews
  1 waardering

  “Delicate arche”

  Geplaatst 12-11-2017

  In het arches national park kun je een lange wandeling maken naar de delicate arche. Mooie glad gesleten, gelaagde gesteentes met een enorme grote vrijstaande boog van gesteente zijn het eindpunt van de wandeling. Het is er prachtig en je loop contant over de gladde stenen waardoor de wandeling goed te doen is. door de hitte is het wel erg zwaar, het kost je ongveer 3 uur om deze wandelin te doen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 landen bezocht
  26 reviews
  5 waarderingen

  “Moab en zijn prachtige omgeving”

  Geplaatst 10-11-2017

  Rondom Moab is veel te zien en te beleven. Een hoogetpunt hierval is het Arches national Park. Je kunt hier zelf mooie wandelingen maken langs Park avenue, de Delicate arch en de double-arch. Je hebt hier telkens prachtig uitzicht met de telkens verschillende invallen van de zon. Een aanrader is een wandeling met een ranger van het park bij Fiery Furnace. Je loopt hier met een kleine groep door de smalle kloven van de gesteentes, een echte beleving.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Rode bogen en rust”

  Geplaatst 05-11-2017

  We campeerden op Devils Garden Campground, het eerste wat te noemen valt. We hadden het laatste plekje geboekt, 5 maanden van tevoren. Aan het eind van de middag reden we het park in, terwijl bijna iedereen het park verliet. De hoofdweg was al prachtig. Helemaal aan het einde van de hoofdweg was de camping. Vanuit de camping liepen we de volgende dag, vroeg, voordat de meutes mensen zouden komen, naar de Devils Garden Trail, om naar Landscape Arch te lopen. Het was rustig terwijl we door het gebied wandelden. Onderweg stopten we bij verschillende Arches, tot we bij Landscape arch waren. Zo bijzonder, zo'n smalle boog. De rest van de dag bekeken we nog the Window Section, met gigantische bogen, en balanced Rock. Gek om zo'n grote rots te zien op een kleinere andere rots. En we bekeken de bekendste boog, Delicate Arch, van een afstandje.

  Conclusie: een prachtig park! Ik zou er zeker nog eens heen willen. Er is een visitor centre bij de ingang voor alle informatie, in het park zijn geen winkels.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Arches National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Arches National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

NRV
NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Meer over vliegen naar Amerika

Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Tenzing Travel
3. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek websiteBekijk 817 Amerika rondreizen
Vanaf €190 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 389 Meer over vliegen naar Amerika