Yosemite National Park is een van de mooiste nationale parken van Amerika en behoort tot de Sierra Nevada bergketen, in het oosten van Californië ter hoogte van San Francisco.

Reizigers over Yosemite National Park

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Yosemite National Park bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 32 Yosemite National Park reiservaringen

Laatst bijgewerkt op 11 maart, 2020

Inhoud:

Yosemite Park

Yosemite National Park was één van de eerste Nationale Parken van Amerika en is opgericht in 1890. Het bekendst is de Yosemite Valley, een dal dat door gletsjers is ontstaan. De natuur in het park is wonderschoon, je vindt hier heldere rivieren, unieke rotsformaties, vele watervallen en een zeldzame diversiteit aan planten en bomen, waaronder de reuzensequoia bomen.

Vliegtickets San Francisco

Vind de goedkoopste vliegtickets naar San Francisco
V.a. 389

Overnachten in Yosemite

Vergelijk alle hotels in het Yosemite National Park
Bekijk hotels

De watervallen van Yosemite National Park

De watervallen van Yosemite trekken jaarlijks vele bezoekers naar het Amerikaanse nationale park. De meeste watervallen liggen in Yosemite Valley en worden gevoed door smeltwater. Ze zijn hierdoor het best te bewonderen van de winter tot midden zomer, in augustus heb je kans dat er watervallen droog staan. Enkele bekende watervallen zijn de Yosemite Falls, Bridalveil Fall en Horsetail Fall.

Upper Yosemite Falls

De Upper Yosemite Falls.

Yosemite Falls

De Yosemite Falls behoort tot de hoogste watervallen ter wereld en bestaat uit 3 delen; in totaal valt deze waterval bijna 740 meter naar beneden. De waterval is te zien vanuit Yosemite village maar het is ook mogelijk om dichterbij te komen. Via de Lower Yosemite Falls trail kun je de basis van de waterval bereiken.

Bridalveil Fall

Deze waterval is de eerste die je ziet als je het park binnenkomt. De vroege pioneers noemden de waterval Bridalveil vanwege de gelijkenis met de sluier van een bruid in de wind. In de lente dondert het water hier naar beneden.

Horsetail Fall

De Horsetail Fall valt op de flanken van de beroemde rots El Capitan. Tijdens een aantal weken in februari verzamelen toeristen en fotografen zich tijdens zonsondergang om een bijzonder verschijnsel te aanschouwen. De stand van de ondergaande zon zorgt voor een bijzondere rode en oranje gloed over de waterval, waardoor deze in vuur en vlam lijkt te staan.

Bezienswaardigheden Yosemite Valley: Kliffen en rotsen

Yosemite Valley staat bekend om zijn bijzondere rotsformaties en kliffen. Half Dome is de bekendste rots van het park, een granietkoepel die 1444 meter boven het park uitsteekt. De noordwestkant van de rots is populair bij alpinisten, het is de steilste rotswand in heel Amerika. Naast Half Dome trekt de grootste monoliet ter wereld, El Capitan, ook vele bergbeklimmers van over de wereld aan. El Capitan is het best te bekijken vanuit het westelijk gedeelte van de Valley. Andere bijzondere rotsformaties in het park zijn onder andere Cathedral Rock, een formatie die doet denken aan een kathedraal, Sentinel Rock en het uitkijkpunt Glacier Point. Vanuit hier heb je een fantastisch uitzicht over de Valley.

Half Dome

Half Dome, aan het oostelijke uiteinde van de Yosemite Valley.

Tunnel View Yosemite

Tunnel View is een uitkijkpunt vlakbij de westelijke toegang tot de Yosemite Valley. Vanaf hier heb je een geweldig uitzicht richting de met naaldbomen begroeide vallei, en de granieten rotsen van El Capitan en Half Dome in de verte. Parkeer hier even om dit mooie beeld in je op te nemen.

Tunnel View

Het uitzicht op de Yosemite Valley vanaf het Tunnel View point.

Glacier Point

Het Glacier Point in Yosemite is een van de allermooiste uitkijkpunten in Yosemite National Park. Vanaf hier is het zicht over de Yosemite Valley adembenemend en kun je onder andere Half Dome en de Yosemite Falls zien liggen. Tussen juni en oktober kun je hier met de auto komen via de Glacier Point Road, en er is ook een 7,7 km lang bergpad genaamd Four Mile Trail dat vanuit de vallei hier naartoe loopt.

Glacier Point

Zonsondergang vanaf Glacier Point.

Flora en Fauna in Yosemite

De flora en fauna in Yosemite National Park is divers en uniek. Op enkele plekken zijn de reuzensequoia bossen behouden gebleven. In Mariposa Grove vind je zo’n 500 van deze gigantische bomen bij elkaar. De oudste Sequoia van het park is de Grizzly Giant. De boom heeft een grondomtrek van 29,5 meter en zijn leeftijd wordt geschat tussen de 1800 en 2400 jaar oud. Naast de diversiteit in planten en bomen heeft Yosemite een rijk dierenleven. Een aantal diersoorten zoals de de gouden adelaar en het dikhoornschaap werden eerder bedreigd, maar gedijen goed in het park. Tijdens een tocht door het park zul je vele eekhoorns, marmotten en herten zien, met een beetje geluk spot je ook de zwarte beer of de poema.

Mariposa Grove

In Mariposa Grove staan honderden reuzensequoia’s.

Yosemite National Park – hoe kom je er?

Het park heeft drie toegangen in het westen, te bereiken via de El Portal Road, de Big Oak Flat Road of de Hetchy Road. Er is ook een toegang in het zuiden, te bereiken via de CA-41 North, en één in het oosten; de Tioga Pass. Met zijn 3031 meter is dit de hoogste pas van Californië.

Het is mogelijk om het park te bezoeken per auto, maar vanwege drukte is het beter om één van de gratis shuttlebussen te nemen. Deze bussen stoppen bij alle belangrijke bezienswaardigheden in Yosemite Valley.

De meest logische steden om op te vliegen voor een bezoek aan Yosemite zijn San Francisco, Los Angeles of Las Vegas. Voor tussen de €500 en €800 heb je een vliegticket naar San Francisco vanuit Amsterdam, Düsseldorf of Frankfurt.

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Yosemite National Park

Yosemite is vooral in de maanden april tot en met juni prachtig om te bezoeken. De natuur laat zich in deze periode van zijn beste kant zien en de watervallen zijn op hun mooist.

Amerika rondreis aanbiedingen

32 Yosemite National Park reiservaringen en tips • 36 landen bezocht
  13 reviews
  9 waarderingen

  “Bijzonder mooie natuur”

  Geplaatst 24-05-2019

  Niet voor niets is Yosemite national park zo populair. Het is heel mooi, maar ook groot, dus neem de tijd om de park te bekijken. Ik zou ook aanraaden om niet heel lang wachten met overnachting te boeken omdat in de zomer en zelfs najaar zit de park snel vol. Met de nationale parkenpas kunnen reizigers die meerdere parken bezoeken entrekosten sparen. Rewdoos en sequioa NP zijn dicht bij en heel indrukwekkend, daarom zou ik ze niet overslaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 16 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Meest afwisselende park in California”

  Geplaatst 07-05-2019

  Als je niet veel tijd zou hebben in je verblijf in California zou ik zeker aanraden om in ieder geval Yosimite NP te bezoeken. Van gigantische sequoia's tot prachtige watervallen en meren, rotsen, bergen en meren. Je vind in dit park bijna alles wat je in de natuur mooi zou kunnen vinden. Ook voor avontuurlijke activiteiten kun je hier zeker terecht. De campings zijn prachtig en wandelen is hier zeker de moeite.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  26 reviews
  2 waarderingen

  “Divers en prachtig National Park ”

  Geplaatst 01-05-2019

  In 2015 geweest en hebben er heerlijk gereden en gewandeld. Er zijn diverse wandelingen mogelijk. Je vind er bergen, rotsen, watervallen, bossen en beren. We sliepen er in een tentje wat ik 's nachts toch een beetje spannend vond met het idee dat beren op eten afkomen. Natuurlijk doe je je eten in een speciale box, maar je moet niets in je auto vergeten.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 32 landen bezocht
  52 reviews
  7 waarderingen

  “Hadden we maar langer gehad”

  Geplaatst 11-04-2019

  Prachtige natuur, de bergen, het groen en de vele meren, beekjes en watervallen. We waren in de avond aangekomen en hadden onze camper op een campingplaats net buiten het park geparkeerd. De volgende ochtend werden we wakker en zagen we pas waar we waren, prachtig! We hebben twee dagen gehad om diverse wandelingen te maken, we hebben een wat mindere toeristische plek uitgekozen voor de eerste dag (meadows en Lemont Dome), de volgende dag zijn we naar de Vernall falls gegaan. We hadden graag langer gebleven en meer tochten gedaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 12 landen bezocht
  1 review
  1 waardering

  “Yosemite National Park”

  Geplaatst 11-03-2018

  We zijn er in 2008 en 2014 geweest en het blijft veruit mijn favoriete National Park. De tweede keer hebben we kunnen kamperen in het park met onze camper en het was echt fantastisch om te ontwaken tussen de torenhoge bomen. Een grote aanrader. Onze kinderen waren toen 4 en 3 jaar en hebben ook meegedaan met het Junior Rangerproject, waarbij ze in elk National Park een badge kunnen verdienen. Dit hielp echt om hen te motiveren voor de wandelingen. Tip: voor een kampeerplaats moet je reserveren en dit gebeurt een jaar op voorhand. Dus er snel bij zijn is de boodschap.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  34 reviews
  32 waarderingen

  “populair maar prachtig park”

  Geplaatst 26-11-2017

  Yosemite Valley is de ultieme highlight, het grote overzicht van al het natuurschoon in het park.
  Yosemite is goed te ervaren via alleen de Sceniv Viewpoints, maar ben je meer van het avontuur zijn er zeker een aantal spectaculaire hikes mogelijk. In Juli/Augustus kan het erg druk zijn, vooral in weekend dagen hou daar rekening mee met de planning van een route.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 18 landen bezocht
  26 reviews
  4 waarderingen

  “mooie natuur”

  Geplaatst 22-11-2017

  Prachtig mooi park, mooie grote watervallen. Beste tijd is nadat er veel regen is gevallen, want toen ik er was waren de watervallen wat minimaal. We begonnen bij de tunnel view, prachtig uitzicht. We hebben het uitzichtpoint voor de half dome bezocht, en de tuolumne groove met enorme bomen. Aanrader, is heel leuk om te zien. Je kan met je armen wijd onder de bomen doorlopen en nog steeds raak je beide kanten van de stam niet. We hebben tioga road gereden, super mooie route. Bovenaan lag nog wat sneeuw. Zoek ook eens naar natural swimming pools, je kan er namelijk heerlijk zwemmen en van de waterval afspringen. Het is een groot park, meerdere dagen is aan te raden, zeker met een overnachting in het park zelf.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  26 reviews
  11 waarderingen

  “Meerdere dagen !”

  Geplaatst 20-11-2017

  Wat ik volgende keer anders zal doen is in het park verblijven! Nu moest ik heen en weer en het is best een tocht richting het park. Als je in het park verblijft scheelt je dat een hoop tijd. Ik vond dit een schitterend park erg indrukwekkend met al zijn gesteentes en watervallen. Ook de bossen eigenlijk de variatie is hier prachtig. Vele hikes op verschillende niveau's. Ook zie je geregeld herten langs de weg en zouden hier puma's lopen. Die laatste heb ik niet gezien, misschien maar beter ook.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 13 reviews
  4 waarderingen

  “Mooie hikes in een mooi park”

  Geplaatst 19-11-2017

  Yosemite is een heel mooi park waar je prachtige hikes kunt maken. Neem genoeg tijd om er op uit te trekken en een trail te lopen. Wij zijn de route naar de top vd waterval gaan lopen. Dit was echt enorm genieten! De natuur is er prachtig. Vergeet niet voldoende water mee te nemen. Bovenop de rots konden we heerlijk onze voeten dompelen in het koude stromende water. Een klein sport handoekje is dan ook handig om mee te nemen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  13 reviews
  8 waarderingen

  “Amazing!”

  Geplaatst 19-11-2017

  Van plan om een rondreis te maken door West-Amerika? Met camper of auto, rijd vooral naar Yosemite! Dit stukje natuur met maar liefst 3000 km2 is ongerept en prachtig om verschillende wandelingen te doen of gewoon genieten van de ruimte en stilte op een campingside. Houdt 's nachts wel je deurtje dicht, want er kan nog wel eens een beer voorbij komen.
  Je kunt er, afhankelijk van de wandelingen die je wilt gaan maken, meerdere dagen blijven. Wij zijn er 2 nachten-3 dagen geweest, maar dit was eigenlijk tijd te kort om meerdere wandelingen te maken.
  Een aanrader is de wandeling naar Glacier Point. Retour ongeveer 6 uur wandelen, maar je kunt er ook voor kiezen om met de bus naar de top te rijden en vanuit daar circa 8 km. naar beneden te lopen (circa 3uur). Ga in ieder geval vroeg weg zodat je de hele dag de tijd hebt! Het uitzicht op de top van Glacier Point over de vallei is geweldig. Tevens heb je goed zicht op de El Capitan en Half Dome. Probeer tevens bij terugkomst, rondom tijdstip van zonsondergang, een foto te maken van Half Dome. Het bovenste gedeelte van Half Dome kleurt dan prachtig oranje door de zon!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Yosemite National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Yosemite National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

Vliegwinkel.nl
Vliegwinkel.nl

Goedkope flydrives.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Tenzing Travel
3. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek websiteBekijk 572 Amerika rondreizen
Vanaf €165 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250

Volg ons op Facebook