Antelope Canyon (Verenigde Staten): bezienswaardigheden & tips voor Upper & Lower Antelope Canyon

Antelope Canyon (Verenigde Staten): bezienswaardigheden & tips voor Upper & Lower Antelope Canyon

In de staat Arizona nabij het plaatsje Page ligt de wonderschone Antelope Canyon. De uitgeslepen spleet van deze zogenaamde slot canyon is een waar natuurlijk fenomeen.

Door , laatst bijgewerkt op 30 december 2022
6 minuten lezen

Hoe is Antelope Canyon ontstaan?

In het zuidwesten van Amerika zijn veel van deze slot canyons te vinden. De kloven met verticale wanden zijn gevormd in droge gebieden. Heftige overstromingen leidden er toe dat water met steen en ander puin zich door zachtere rotslagen schuurt. Smalle kloven ontstonden door dit natuurgeweld, en zo ook de Antelope Canyon.

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
 1. TUI – flydrives & rondreizenBekijk aanbiedingen
 2. Tenzing Travel – advies op maat!Bekijk aanbiedingen
 3. De Jong Intra – individuele rondreizenBekijk aanbiedingen
 4. Riksja Travel – zelf samenstellenBekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- en kampeerreizenBekijk aanbiedingen

Antelope Canyon bezoeken: Upper en Lower Antelope Canyon

Vanuit het plaatsje Page rijd je binnen een kwartiertje naar de Antelope Canyon. De slot canyon is onderverdeeld in de Upper en Lower Antelope Canyon. Voor beide canyons betaal je apart toegang. De Upper Antelope Canyon is eenvoudig binnen te wandelen, terwijl je de Lower Antelope Canyon via trappen betreedt.

Antelope Canyon

Beide canyons zijn goed begaanbaar, ook voor kinderen. De Lower Antelope Canyon vereist iets meer klimwerk en heeft nauwere doorgangen. De muren zijn een stuk gevarieerder dan in de Upper Antelope Canyon. Hier vind je meer die unieke fotogenieke zonnestralen.

Antelope Canyon Antelope Slot Canyon

Voor het bezoek aan een van de Canyons is het huren van een gids verplicht. Ter plekke kun je de kaartjes kopen, maar het is verstandig om een rondleiding vooraf te reserveren op één van de reserveringsites.

Wandelen in de canyons

Wanneer er regenval rond Page wordt verwacht is de kans aanwezig dat beide Canyons worden gesloten. Vroeger zijn de slot canyons ontstaan door woeste stormvloeden en ook in deze tijd kunnen deze nog voorkomen. Neem altijd het advies van de gids ter harte in verband met het plotseling sluiten van de canyons.

Wandelen in de Antelope Canyon Antelope Canyon

Tijdens de wandeltocht is het belangrijk dat je voorzien bent van voldoende eten en drinken. Daarnaast is het belangrijk om:

 • Stevige wandelschoenen mee te nemen vanwege het losse zand.
 • Lichte kleding te vermijden vanwege de rode zandkleur.
 • Laagjes te dragen om in te spelen op de wisselende temperaturen.

Ook kan het prettig zijn om een zonnebril mee te nemen. De mooie lichtinval fotograferen is toch net wat makkelijker als deze je niet verblindt.

Upper Antelope Canyon

Deze canyon is de meest makkelijk begaanbare van de twee, maar is eveneens de drukstbezochte. De Upper Antelope Canyon wandel je zo naar binnen zonder te hoeven klimmen. In deze canyon vind je bijzondere zonnestralen, waarvan je mooie plaatjes kunt schieten.

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon.

De schitterende zonnestralen zijn te zien tussen eind maart en begin oktober, waarbij het middaguur het beste tijdstip van de dag is om dit unieke moment vast te leggen. Wil je rustig een foto kunnen maken? Boek dan een rondleiding met een gids in de ochtend of namiddag. Geef aan het einde van je rondleiding altijd een kleine fooi, hier wordt op gerekend.

Lower Antelope Canyon

Om de Lower Antelope Canyon te betreden is enig klimwerk vereist. Stalen trappen aan het begin en einde zorgen ervoor dat het stijgen en dalen makkelijker wordt. Een rondleiding met een gids duurt meestal zo’n uur en een kwartier. Wanneer je een passie hebt voor fotografie is er een speciale 2 uur durende fotografietour.

Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon.

De doorgangen in de Lower Antelope Canyon zijn op sommige plaatsen wat smaller. De muren staan hier dichter op elkaar, het zorgt voor meer variatie in de structuur. De Lower Antelope Canyon kun je het beste bezoeken in de vroege ochtend wanneer het zonlicht het mooiste effect geeft binnenin de canyon.

Overige canyons

In de buurt van de Antelope Canyon zijn nog meer Canyons waarin je kunt wandelen. Doe van tevoren wel enige research, want reserveren of vergunningen aanvragen is in veel gevallen verplicht. Dit heeft ermee te maken dat veel canyons liggen in het grondgebied van de Navajo’s.

 • East Waterhole Canyon, gelegen ten zuiden van Page (reservering nodig)
 • Upper East Waterholes. Het boeken van een Hummer Tour is hier verplicht.
 • Lower East Waterholes. Een wandelvergunning is nodig.

Overnachten bij Antelope Canyon

Wil je de Antelope Canyon bezoeken? Dan kun je het beste overnachten in Page. Zelf kunnen wij deze accommodaties van harte aanbevelen.

 • Best Western Plus At Lake Powell. Hier betaal je €80 voor een grote luxe vierpersoonskamer inclusief uitgebreid ontbijt. Het hotel heeft een gunstige ligging voor excursies en uitstapjes.
 • Best Western View of Lake Powell Hotel. Hotel met buitenbad, hot tub en zowel tweepersoonskamers als familiekamers met een prachtig uitzicht op de bergen van de Glem Canyon Rim.
 • Page Boy en Knight Inn. Voor goedkopere overnachtingsplekken kies je voor een van deze motels. Hier betaal je nog geen €40 per nacht.

Waar ligt de Antelope Canyon?

De Antelope Canyon ligt nabij het plaatsje Page in de staat Arizona. Op enkele minuten rijafstand van Page vind je naast het Navajo Tribal Park de Antelope Canyon. Rijdend vanaf Page is de Lower Antelope Canyon aan de linkerkant van de weg gelegen en de Upper Antelope Canyon aan de rechterkant. Het dichtstbijzijnde grote vliegveld is dat van Las Vegas. Met een huurauto is het zo’n 4 uur en een kwartier rijden naar Page. Vanaf Page is het slechts 15 minuten rijden naar de Antelope Canyon.

Camperreizen naar West-Amerika vind je bij Tenzing Travel en 333TRAVEL kun je je eigen rondreis naar West-Amerika samenstellen met bouwstenen. Ideaal voor als je ook een bezoek wilt brengen aan bijvoorbeeld de Grand Canyon of Death Valley. Wil je een groepsrondreis naar West-Amerika boeken? Kijk dan bij Djoser of Sawadee.

Beste reistijd Antelope Canyon

De Antelope Canyon is het hele jaar door te bezoeken. De periode tussen eind maart en begin oktober is het meest geschikt vanwege de lichtinval in de canyons. In de wintermaanden is de lichtinval er niet en is een bezoek minder bijzonder.

Amerika reis boeken – onze tips!

Top 5 Amerika reisaanbieders
 1. TUI – flydrives & rondreizenBekijk aanbiedingen
 2. Tenzing Travel – advies op maat!Bekijk aanbiedingen
 3. De Jong Intra – individuele rondreizenBekijk aanbiedingen
 4. Riksja Travel – zelf samenstellenBekijk aanbiedingen
 5. Djoser – groeps- en kampeerreizenBekijk aanbiedingen

Opmerkingen? Aanvullingen?

Al onze teksten worden geschreven door échte vakantie-experts, die uitgebreid research doen en hun eigen ervaringen gebruiken. We doen ons best om de informatie op 27vakantiedagen.nl zo volledig, accuraat en actueel mogelijk te houden. Toch kan er een foutje ingeslopen zijn, of kan bepaalde informatie ingehaald zijn door de actualiteit. Mocht je fouten zien, tips en/of aanvullingen hebben: neem contact met ons op via ons contactformulier of mail naar info@27vakantiedagen.nl!

35 Antelope Canyon reiservaringen en tips

 • Annette op 15-09-2019

  “Nog nooit zoiets gezien”

  Deze excursie hebben we geboekt bij Ken's tours en ze geven je een rondleiding door de Lower Canyon. Alhoewel mensen ons hadden gewaarschuwd dat de excursie dagen tot weken van tevoren volgeboekt zouden zijn, namen we toch de gok. We hadden geluk en zagen 2 kaartjes voor 2 dagen later. Je moest er ruim van tevoren aanwezig zijn als het tijd is ga je per groepje door de Canyon heen. Er gaat een gids mee die veel vertelt over het ontstaan van de Canyon en geeft tips over foto's maken en waar je moet kijken. Ze maakt zelfs foto's van je. Sommige delen waren vrij smal om doorheen te lopen, maar heb nooit het idee gehad claustrofobisch te worden. Een minpuntje is dat het erg toeristisch is. Ik heb aardig wat gezien van de wereld, maar heb nog nooit zoiets gezien als dit. Hier moet je gewoon een keer geweest zijn.

 • Ewout Vrolijk op 24-05-2019

  “Misschien wel mooiste plek van mijn reis”

  Antilope canyon, bij het plaatsje Page heb je antilope canyon liggen. Wanneer je zo het gebied zo ziet liggen is het niet voor te stellen wat voor mooie kloof net onder het het aardoppervlak daar bevind. Het is een zeer smalle kloof waar je door heen loopt. Het lijnen spel op de wanden is mooi op te zien. Helemaal top is wanneer de zon nog een beetje help en daardoor zonnestraal mooi door de Canyon schijnt.

 • Marc op 07-05-2019

  “Prachtige grot die zeker het bezoeken waard is.”

  Antilope Canyon is een bezienswaardigheid die je zeker niet moet overslaan. Je kunt het tripje het beste van tevoren reserveren want het is een drukbezochte attractie en het aantal bezoekers is beperkt. Je gaat er naartoe achterin een pickuptruck die door het losse zand crost richting de Canyon. Eenmaal daar aangekomen duik je een kloof in die je vervolgens brengt in 1 van de mooiste Canyons waar ik ooit geweest ben. De gids vertelt je wat mooie verhalen en helpt je met het maken van mooie foto's. Als je geluk hebt speelt hij ook nog een stukje traditionele muziek op zijn blokfluit :)

 • Gonneke Karel op 30-04-2019

  “Mooiste wat ik ook heb gezien”

  De Antelope Canyon kun je op meerder plekken bezoeken. Waar je ook gaat, een toer is verplicht en die zitten al snel vol. Daarna moet je verplicht in een lange rij door de canyon lopen, wat natuurlijk niet zo leuk is, maar als je daar doorheen prikt dan beleef je wel wat. De kleuren zijn magisch. Wij werden er helemaal stil van. De gids hielp ons met de mooiste foto’s maken en vertelde zoveel leuke dingen. Als we er weer zijn zouden we zo nog een keer gaan.

 • Laura Oude Vrielink op 26-04-2019

  “Mooi maar wel vrij druk”

  Wij zijn in de Upper Canyon geweest. Het is een smalle spleet in de grond uitgeslepen door de het water, welke alleen onder begeleiding van de Navajo indianen bezocht kan worden. Er kan gekozen worden voor een Upper en Lower Canyon. De Upper bestaat uit prachtige oranje zandlagen die golvend over de wand lopen. Bij de tour van 12.00 uur schijnt de zon prachtig naar binnen wat het nog extra magisch maakt. Nadeel van de Upper Canyon is dat het vrij druk is, je loopt in file door de kloof heen. Dat haalt de magie ook zeker wel weg. Lower Canyon schijnt de zon niet naar binnen maar schijnt wel minder druk te zijn.

 • Inge Van Zoggel op 25-04-2019

  “Prachtig, maar toeristisch”

  Antelope Canyon is een absolute aanrader. Het was prachtig om te zien. Een nadeel was dat je in de file liep met alle andere toeristen. Bij elke plek waar een mooie foto genomen kon worden stond een rij. Je werd zelfs geïnstrueerd hoe en waar de mooiste foto’s te maken. Ondanks dit, toch zeker gaan!

 • Marjolein Versteeg op 15-04-2019

  “De moeite waard!”

  Je bent korte maar mooie ervaring rijker na het bezoeken van Antelope Canyon! Je wordt meegenomen door een gids die je de canyon laat zien. De route door de canyon is 1-1.5km, dus het is geen dagactiviteit, maar niettemin de moeite waard. De gidsen maken mooie foto’s. Wel toeristisch, dus je hebt helaas geen mogelijkheid om de Canyon voor jezelf te hebben.

 • Annie Buster op 12-04-2019

  “Antelope Canyon: niet aan voorbij rijden!”

  wij hebben de upper Antelope Canyon bezocht onder leiding van een Navajo gids die tevens een muzikant bleek te zijn. Hij had een fluit meegenomen en speelde in de Antelope canyon prachtige deuntjes. We hadden de dag van tevoren geboekt bij de receptie van onze camping in Page en hadden nog plek (wij waren in de maand september daar). Het staat bekend als een drukke plek vol toeristen, maar eenmaal in de canyon merkten we daar niet zo veel van, want de gidsen hielden rekening met elkaar en hielden de groepen perfect gescheiden. Het was dus net of we als groepje alleen in de canyon waren. We hadden ook volop tijd om foto's te maken en die zijn schitterend gelukt. Het was indrukwekkend. De gids wees alles goed aan. Dat er om de hoek een andere groep stond te wachten, daar merkten we niets van. De Lower Antelope Canyon was overigens gesloten vanwege te veel water. Maar de upper Antelope Canyon heeft dat meer dan goed gemaakt. Niet te missen!

 • Sebastiaan Berswerda op 30-11-2017

  “Verbluffend!”

  Dit was toch wel de highlight van onze trip door de Verenigde Staten. Mogelijk ken je de foto's van de Windows Screensavers maar het is dus ook daadwerkelijk mogelijk om deze foto's zelf te maken. We hadden een klein groepje van slechts zes mensen waardoor er genoeg tijd was om foto's te (laten) nemen en de unieke fotolocaties te weten te komen. Het is de moeite om hiervoor om te rijden want het maakt absoluut een onvergetelijke indruk.

 • ivonne op 27-11-2017

  “Antelope Canyon is erg mooi maar ook prijzig”

  We zijn alleen in de upper canyon geweest. Er zitten best veel minpunten aan een bezoek, maar neemt niet weg dat de Antelope Canyon zeer indrukwekkend is. De vormingen in het zand, het licht wat er door heen valt, heel bijzonder.
  Maar als je kijkt hoe het georganiseerd is... Je moet perse met indianen mee op een tour, anders kan je er niet in of uberhaupt bij komen. Omdat ze een soort monopoly hebben, rekenen ze ook echt een hoge prijs, volgens mij was het tussen de 40 en 60 dollar per persoon. Daarnaast is het in de Canyon ook nog druk, en dat terwijl het smal is en je liever niet tegen de muren aan gaat staan om de mooie vormen te behouden (deze zijn kwetsbaar daarom mag je ook geen tassen mee nemen).
  Daarnaast "rukt" de gids ook vaak de camera uit je hand om de foto mooi te maken, eerlijk, een amateur zal niet snel lukken om dit mooi op de foto te leggen maar toch. Het was dus heel commercieel opgezet.
  Maar jeetje, wat is het een prachtig fenomeen.

Lees alle uitgebreide ervaringen

Deel jouw Antelope Canyon reiservaring en tips!

Ben jij in Antelope Canyon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?

27Vakantiedagen nieuwsbrief