In Antelope Canyon geweest?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 27 Antelope Canyon reiservaringen

Antelope Canyon

In het zuidwesten van Amerika zijn veel van deze slot canyons te vinden. De kloven met verticale wanden zijn gevormd in droge gebieden. Heftige overstromingen leidden er toe dat water met steen en ander puin zich door zachtere rotslagen schuurt. Smalle kloven ontstonden door dit natuurgeweld, en zo ook de Antelope Canyon.

Vliegtickets Las Vegas

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Las Vegas
V.a. 470 Meer over vliegen naar Amerika

Overnachten in Page

Vergelijk alle hotels in Page
Bekijk hotels

Antelope Canyon bezoeken: Upper en Lower Antelope Canyon

Antelope Canyon

Vanuit het plaatsje Page rijd je binnen een kwartiertje naar de Antelope Canyon. De slot canyon is onderverdeeld in de Upper en Lower Antelope Canyon. Voor beide canyons betaal je apart toegang. De Upper Antelope Canyon is eenvoudig binnen te wandelen, terwijl je de Lower Antelope Canyon via trappen betreedt.

Beide canyons zijn goed begaanbaar, ook voor kinderen. De Lower Antelope Canyon vereist iets meer klimwerk en heeft nauwere doorgangen. De muren zijn een stuk gevarieerder dan in de Upper Antelope Canyon. Hier vind je meer die unieke fotogenieke zonnestralen.

Antelope Canyon
Antelope Slot Canyon

Voor het bezoek aan een van de Canyons is het huren van een gids verplicht. Ter plekke kun je de kaartjes kopen, maar het is verstandig om een rondleiding vooraf te reserveren op één van de reserveringsites.

Wandelen in de canyons

Wandelen in de Antelope Canyon

Wanneer er regenval rond Page wordt verwacht is de kans aanwezig dat beide Canyons worden gesloten. Vroeger zijn de slot canyons ontstaan door woeste stormvloeden en ook in deze tijd kunnen deze nog voorkomen. Neem altijd het advies van de gids ter harte in verband met het plotseling sluiten van de canyons.

Antelope Canyon

Tijdens de wandeltocht is het belangrijk dat je voorzien bent van voldoende eten en drinken. In het losse zand zijn stevige wandelschoenen een goede keuze. Draag vooral geen witte kleding vanwege de rode zandkleur en houd rekening met een lagere temperatuur.

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon.

Deze canyon is de meest makkelijk begaanbare van de twee, maar is eveneens de drukstbezochte. De Upper Antelope Canyon wandel je zo naar binnen zonder te hoeven klimmen. In deze canyon vind je bijzondere zonnestralen, waarvan je mooie plaatjes kunt schieten.

De schitterende zonnestralen zijn te zien tussen eind maart en begin oktober, waarbij het middaguur het beste tijdstip van de dag is om dit unieke moment vast te leggen. Wil je rustig een foto kunnen maken, boek dan een rondleiding met een gids in de ochtend of namiddag. Geef aan het einde van je rondleiding altijd een kleine fooi, hier wordt op gerekend.

Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon.

Om de Lower Antelope Canyon te betreden is enig klimwerk vereist. Stalen trappen aan het begin en einde zorgen ervoor dat het stijgen en dalen makkelijker wordt. Een rondleiding met een gids duurt meestal zo’n uur en een kwartier. Wanneer je een passie hebt voor fotografie is er een speciale twee uur durende fotografietour.

De doorgangen in de Lower Antelope Canyon zijn op sommige plaatsen wat smaller. De muren staan hier dichter op elkaar, het zorgt voor meer variatie in de structuur. De Lower Antelope Canyon kun je het beste bezoeken in de vroege ochtend wanneer het zonlicht het mooiste effect geeft binnenin de canyon.

Overige canyons

In de buurt van de Antelope Canyon zijn nog meer Caynons waarin je kunt wandelen. Met een reservering kun je in de East Waterhole Canyons, gelegen aan Route 89 ten zuiden van Page. Voor de Upper East Waterholes is het boeken van een Hummer Tour verplicht. In de Lower East Waterholes kom je niet zonder het aanvragen van een wandelvergunning.

Overnachten bij Antelope Canyon

Wil je de Antelope Canyon bezoeken, dan kun je het beste overnachten in Page. Een aanrader is het Best Western Plus At Lake Powell hotel, waar je €60 betaald voor een grote luxe vierpersoonskamer en geniet van een uitgebreid ontbijt. Het hotel heeft een gunstige ligging ten opzichte van bezienswaardigheden. Goede alternatieven zijn er volop, zoals het Best Western View of Lake Powell Hotel, dat een prachtig uitzicht op de bergen biedt. Voor goedkopere overnachtingsplekken kies je voor motels als Page Boy en Knight Inn, hier betaal je nog geen €40 per nacht.

Antelope Canyon – Hoe kom je er?

De Antelope Canyon ligt nabij het plaatsje Page in de staat Arizona. Op enkele minuten rijafstand van Page vind je naast het Navajo Tribal Park de Antelope Canyon. Rijdend vanaf Page is de Lower Antelope Canyon aan de linkerkant van de weg gelegen en de Upper Antelope Canyon aan de rechterkant. Het dichtstbijzijnde grote vliegveld is dat van Las Vegas. Met een huurauto is het zo’n 4 uur en een kwartier rijden naar Page. Vanaf Page is het slechts 15 minuten rijden naar de Antelope Canyon.

Voor flydrives naar West-Amerika en de Antelope Canyon kun je terecht bij TUI, Kras, De Jong Intra Vakanties en FOX Verre Reizen. Camperreizen naar West-Amerika vind je bij World Ticket Center, en bij Tenzing Travel en 333TRAVEL kun je je eigen rondreis naar West-Amerika samenstellen met bouwstenen. Wil je een groepsrondreis naar West-Amerika boeken, kijk dan bij Djoser, Shoestring of Sawadee.

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Groot aanbod van individuele rondreizen en flydrives.
Bezoek website

Beste reistijd Antelope Canyon

De Antelope Canyon is het hele jaar door te bezoeken. De periode tussen eind maart en begin oktober is het meest geschikt vanwege de lichtinval in de canyons. In de wintermaanden is de lichtinval er niet en is een bezoek minder bijzonder.

Reisinspiratie

Alle Amerika artikelen

Rondreis aanbiedingen naar Amerika

Bekijk de top 10 Amerika rondreizen

27 Antelope Canyon reiservaringen en tips • 27 landen bezocht
  15 reviews
  9 waarderingen

  “Verbluffend!”

  Geplaatst 30-11-2017

  Dit was toch wel de highlight van onze trip door de Verenigde Staten. Mogelijk ken je de foto's van de Windows Screensavers maar het is dus ook daadwerkelijk mogelijk om deze foto's zelf te maken. We hadden een klein groepje van slechts zes mensen waardoor er genoeg tijd was om foto's te (laten) nemen en de unieke fotolocaties te weten te komen. Het is de moeite om hiervoor om te rijden want het maakt absoluut een onvergetelijke indruk.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  14 reviews
  51 waarderingen

  “Antelope Canyon is erg mooi maar ook prijzig”

  Geplaatst 27-11-2017

  We zijn alleen in de upper canyon geweest. Er zitten best veel minpunten aan een bezoek, maar neemt niet weg dat de Antelope Canyon zeer indrukwekkend is. De vormingen in het zand, het licht wat er door heen valt, heel bijzonder.
  Maar als je kijkt hoe het georganiseerd is... Je moet perse met indianen mee op een tour, anders kan je er niet in of uberhaupt bij komen. Omdat ze een soort monopoly hebben, rekenen ze ook echt een hoge prijs, volgens mij was het tussen de 40 en 60 dollar per persoon. Daarnaast is het in de Canyon ook nog druk, en dat terwijl het smal is en je liever niet tegen de muren aan gaat staan om de mooie vormen te behouden (deze zijn kwetsbaar daarom mag je ook geen tassen mee nemen).
  Daarnaast "rukt" de gids ook vaak de camera uit je hand om de foto mooi te maken, eerlijk, een amateur zal niet snel lukken om dit mooi op de foto te leggen maar toch. Het was dus heel commercieel opgezet.
  Maar jeetje, wat is het een prachtig fenomeen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  34 reviews
  25 waarderingen

  “Fotografie liefhebber? sla dit niet over!”

  Geplaatst 26-11-2017

  Antelope Canyon , in 1 woord spectaculair. een smalle canyon waar je alleen met een lokaal indianen tripje in mag en kan komen. voor de echte fotograaf een geweldige kans om unieke plaatjes te schieten. Page Arizona is de uitvalsbasis om dit park te bezoeken. in het dorp zijn er een aantal touroperators, waarbij vaak de tickets al uitverkocht zijn voor de eerstkomende dagen. je kunt echter naar het opstappunt van de Tours toerijden en hier aan het loket vragen of er voor de dag nog tickets beschikbaar zijn, zo is het mij elke keer toch weer gelukt om op dezelfde dag de Antelope canyon nog in te gaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 31 landen bezocht
  27 reviews
  13 waarderingen

  “Een mooie maar erg toeristische trekpleister”

  Geplaatst 18-11-2017

  Wanneer je in de buurt bent dan moet je naar Antelope Canyon gaan. Je kunt van te voren, thuis al plaatsen reserveren. Er zijn verschillende tours op verschillende tijden. Bij aankomst op "het parkeerterrein" zie je een klein kantoortje. De medewerkers zitten buiten aan een tafel om de reserveringen na te kijken en de onkosten (cash) te ontvangen. Er is geen mogelijkheid tot digitaal betalen.
  De groep wordt verdeeld over meerdere medewerkers/chauffeurs van trucks. Het is (in het hoogseizoen) erg druk. De route naar de ingang van de Canyon is erg hobbelig en duurt ongeveer een kwartier. Daar aangekomen worden de trucks in een rij, op volgorde van aankomst, geparkeerd. Je vertrekt met de gids naar de Canyon. Daar loop je met de gids doorheen. Het is er smal en zeer druk met groepen die terugkomen en groepen die aankomen. Het is praktisch niet mogelijk om foto's zonder mensen te maken. Je hebt ook niet veel tijd om deze te nemen. Er wordt wat verteld en aangewezen. Wanneer je niet bij de gids blijft dan hoor je deze uitleg niet. Tijd om uitgebreid te fotograferen is er ook niet want de volgende groep zit er al aan te komen en stuurt je naar jouw eigen gids. Maar...... De Antelope Canyon is een mooi natuurverschijnsel. Het is een heel bijzondere ervaring om hier geweest te zijn.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  27 reviews
  11 waarderingen

  “Onwaarschijnlijk mooi”

  Geplaatst 15-11-2017

  Er zijn weinig plaatsen in de wereld zoals deze. Je hebt Upper en Lower Antelope Canyon. Zelf ben ik in de Lower Antelope Canyon geweest. Je gaat via een trappetje naar beneden en loopt in een scheur in de aarde. Maar door erosie zijn hier prachtig glooiende wanden ontstaan waaruit het licht prachtig naar binnen schijnt. Je gaat met een native american naar binnen. Aan het begin wordt je begeleid door een panfluit wat heel bijzonder is. Er schijnen speciale tijden te zijn waarop het licht perfect naar binnen valt voor hen die graag fotograferen. Maar ook op de andere tijden is het weerzinwekkend mooi.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  30 reviews
  8 waarderingen

  “Prachtig”

  Geplaatst 13-11-2017

  Dit is één van de hoogtepunten van mijn Amerika reis geweest. Je gaat met een navajo indiaan de canyon in, hij vertelt over hun manier van leven, laat je precies zien hoe je je camera in kan stellen en welke beelden je allemaal ziet in de canyon. Echt als je er langs kan zeker gaan!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 11 landen bezocht
  13 reviews
  0 waarderingen

  “Antelope Canyon”

  Geplaatst 12-11-2017

  Ik vond de canyon prachtig. Als je hier rond het middaguur bent, zie je de zon door de canyon naar binnen vallen. Wij vonden het een beetje tegenvallen dat je erg werd opgejaagd om snel door te lopen. Door de grote hoeveelheid groepen, was er weinig tijd om rustig om je heen te kijken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 32 landen bezocht
  16 reviews
  3 waarderingen

  “Prachtige Antelope Canyon”

  Geplaatst 11-11-2017

  We bezochten de Upper Canyon. We hadden een gewone tour. je kunt er ook een speciale foto-tour maken, maar die is veel duurder. we reden met een jeep naar de ingang van de Canyon. Onze gids leidde ons rond en hoorde al aan de klik van de camera dat we iets niet goed hadden ingesteld. Zo kwamen we met prachtige foto's thuis.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  26 reviews
  7 waarderingen

  “Fotogeniek”

  Geplaatst 10-11-2017

  Van Antelope Canyon kun je hele mooie foto's maken. De tour door de canyon zelf is vrij eentonig, zonder veel uitleg van de gids, en wel prijzig in vergelijking tot andere parken etc. in de omgeving. Toch is het een must visit voor de mooie plaatjes

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  13 reviews
  0 waarderingen

  “Lower Antelope Canyon, top!”

  Geplaatst 10-11-2017

  Dit is ook echt een van de vele highlights die je gezien moet hebben wanneer je er in de buurt bent. Wij hadden niets geboekt van te voren en konden nog een vroege tour van 8 uur doen (jammer dat het best een grote groep is), wij liepen gelukkig met de familie voorop waardoor wij veel konden vragen en mooie foto’s konden maken. Wij hebben geluk gehad dat wij de vroege tour hadden genomen, want aan het einde van onze tour begon het een beetje te regenen (en als de gidsen ergens bang voor zijn, is het wel voor regen), de reden hierom is, dat er een aantal jaar geleden door hevige regenbuien mensen zijn verdronken omdat de canyons vol liepen. Daarom hebben wij het laatste stukken snel moeten lopen maar gelukkig het meeste wel gezien, wat erg mooi was.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Antelope Canyon reiservaring en tips!

Ben jij in Antelope Canyon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


333TRAVEL

333TRAVEL

333TRAVEL biedt een groot aanbod van individuele rondreizen en flydrives naar zowel de Oost- als Westkust van Amerika.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

NRV
NRV

Privéreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Meer over vliegen naar Amerika

Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

333TRAVEL
3. 333TRAVEL

Individuele rondreizen.
Bezoek website


Bekijk de top 10 Amerika rondreizen


Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 389 Meer over vliegen naar Amerika