In de staat Arizona nabij het plaatsje Page ligt de wonderschone Antelope Canyon. De uitgeslepen spleet van deze zogenaamde slot canyon is een waar natuurlijk fenomeen.

Reizigers over Antelope Canyon

 • “Antelope Canyon is erg mooi maar ook prijzig”

  ivonne

 • “Nog nooit zoiets gezien”

  Annette

 • “Misschien wel mooiste plek van mijn reis”

  Ewout Vrolijk

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Antelope Canyon bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 35 Antelope Canyon reiservaringen

Laatst bijgewerkt op 2 januari, 2020

Antelope Canyon

In het zuidwesten van Amerika zijn veel van deze slot canyons te vinden. De kloven met verticale wanden zijn gevormd in droge gebieden. Heftige overstromingen leidden er toe dat water met steen en ander puin zich door zachtere rotslagen schuurt. Smalle kloven ontstonden door dit natuurgeweld, en zo ook de Antelope Canyon.

Vliegtickets Las Vegas

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Las Vegas
V.a. 366

Overnachten in Page

Vergelijk alle hotels in Page
Bekijk hotels

Antelope Canyon bezoeken: Upper en Lower Antelope Canyon

Antelope Canyon

Vanuit het plaatsje Page rijd je binnen een kwartiertje naar de Antelope Canyon. De slot canyon is onderverdeeld in de Upper en Lower Antelope Canyon. Voor beide canyons betaal je apart toegang. De Upper Antelope Canyon is eenvoudig binnen te wandelen, terwijl je de Lower Antelope Canyon via trappen betreedt.

Beide canyons zijn goed begaanbaar, ook voor kinderen. De Lower Antelope Canyon vereist iets meer klimwerk en heeft nauwere doorgangen. De muren zijn een stuk gevarieerder dan in de Upper Antelope Canyon. Hier vind je meer die unieke fotogenieke zonnestralen.

Antelope Canyon
Antelope Slot Canyon

Voor het bezoek aan een van de Canyons is het huren van een gids verplicht. Ter plekke kun je de kaartjes kopen, maar het is verstandig om een rondleiding vooraf te reserveren op één van de reserveringsites.

Wandelen in de canyons

Wandelen in de Antelope Canyon

Wanneer er regenval rond Page wordt verwacht is de kans aanwezig dat beide Canyons worden gesloten. Vroeger zijn de slot canyons ontstaan door woeste stormvloeden en ook in deze tijd kunnen deze nog voorkomen. Neem altijd het advies van de gids ter harte in verband met het plotseling sluiten van de canyons.

Antelope Canyon

Tijdens de wandeltocht is het belangrijk dat je voorzien bent van voldoende eten en drinken. In het losse zand zijn stevige wandelschoenen een goede keuze. Draag vooral geen witte kleding vanwege de rode zandkleur en houd rekening met een lagere temperatuur.

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon

Upper Antelope Canyon.

Deze canyon is de meest makkelijk begaanbare van de twee, maar is eveneens de drukstbezochte. De Upper Antelope Canyon wandel je zo naar binnen zonder te hoeven klimmen. In deze canyon vind je bijzondere zonnestralen, waarvan je mooie plaatjes kunt schieten.

De schitterende zonnestralen zijn te zien tussen eind maart en begin oktober, waarbij het middaguur het beste tijdstip van de dag is om dit unieke moment vast te leggen. Wil je rustig een foto kunnen maken, boek dan een rondleiding met een gids in de ochtend of namiddag. Geef aan het einde van je rondleiding altijd een kleine fooi, hier wordt op gerekend.

Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon

Lower Antelope Canyon.

Om de Lower Antelope Canyon te betreden is enig klimwerk vereist. Stalen trappen aan het begin en einde zorgen ervoor dat het stijgen en dalen makkelijker wordt. Een rondleiding met een gids duurt meestal zo’n uur en een kwartier. Wanneer je een passie hebt voor fotografie is er een speciale twee uur durende fotografietour.

De doorgangen in de Lower Antelope Canyon zijn op sommige plaatsen wat smaller. De muren staan hier dichter op elkaar, het zorgt voor meer variatie in de structuur. De Lower Antelope Canyon kun je het beste bezoeken in de vroege ochtend wanneer het zonlicht het mooiste effect geeft binnenin de canyon.

Overige canyons

In de buurt van de Antelope Canyon zijn nog meer Caynons waarin je kunt wandelen. Met een reservering kun je in de East Waterhole Canyons, gelegen aan Route 89 ten zuiden van Page. Voor de Upper East Waterholes is het boeken van een Hummer Tour verplicht. In de Lower East Waterholes kom je niet zonder het aanvragen van een wandelvergunning.

Overnachten bij Antelope Canyon

Wil je de Antelope Canyon bezoeken, dan kun je het beste overnachten in Page. Een aanrader is het Best Western Plus At Lake Powell hotel, waar je €60 betaald voor een grote luxe vierpersoonskamer en geniet van een uitgebreid ontbijt. Het hotel heeft een gunstige ligging ten opzichte van bezienswaardigheden. Goede alternatieven zijn er volop, zoals het Best Western View of Lake Powell Hotel, dat een prachtig uitzicht op de bergen biedt. Voor goedkopere overnachtingsplekken kies je voor motels als Page Boy en Knight Inn, hier betaal je nog geen €40 per nacht.

Antelope Canyon – Hoe kom je er?

De Antelope Canyon ligt nabij het plaatsje Page in de staat Arizona. Op enkele minuten rijafstand van Page vind je naast het Navajo Tribal Park de Antelope Canyon. Rijdend vanaf Page is de Lower Antelope Canyon aan de linkerkant van de weg gelegen en de Upper Antelope Canyon aan de rechterkant. Het dichtstbijzijnde grote vliegveld is dat van Las Vegas. Met een huurauto is het zo’n 4 uur en een kwartier rijden naar Page. Vanaf Page is het slechts 15 minuten rijden naar de Antelope Canyon.

Voor flydrives naar West-Amerika en de Antelope Canyon kun je terecht bij TUI, Kras, De Jong Intra Vakanties en FOX Verre Reizen. Camperreizen naar West-Amerika vind je bij Tenzing Travel en 333TRAVEL kun je je eigen rondreis naar West-Amerika samenstellen met bouwstenen. Wil je een groepsrondreis naar West-Amerika boeken, kijk dan bij Djoser, Shoestring of Sawadee.

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website

333TRAVEL
333TRAVEL

Groot aanbod van individuele rondreizen en flydrives.
Bezoek website

Beste reistijd Antelope Canyon

De Antelope Canyon is het hele jaar door te bezoeken. De periode tussen eind maart en begin oktober is het meest geschikt vanwege de lichtinval in de canyons. In de wintermaanden is de lichtinval er niet en is een bezoek minder bijzonder.

Amerika rondreis aanbiedingen

35 Antelope Canyon reiservaringen en tips • 61 landen bezocht
  27 reviews
  8 waarderingen

  “Nog nooit zoiets gezien”

  Geplaatst 15-09-2019

  Deze excursie hebben we geboekt bij Ken's tours en ze geven je een rondleiding door de Lower Canyon. Alhoewel mensen ons hadden gewaarschuwd dat de excursie dagen tot weken van tevoren volgeboekt zouden zijn, namen we toch de gok. We hadden geluk en zagen 2 kaartjes voor 2 dagen later. Je moest er ruim van tevoren aanwezig zijn als het tijd is ga je per groepje door de Canyon heen. Er gaat een gids mee die veel vertelt over het ontstaan van de Canyon en geeft tips over foto's maken en waar je moet kijken. Ze maakt zelfs foto's van je. Sommige delen waren vrij smal om doorheen te lopen, maar heb nooit het idee gehad claustrofobisch te worden. Een minpuntje is dat het erg toeristisch is. Ik heb aardig wat gezien van de wereld, maar heb nog nooit zoiets gezien als dit. Hier moet je gewoon een keer geweest zijn.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  13 reviews
  9 waarderingen

  “Misschien wel mooiste plek van mijn reis”

  Geplaatst 24-05-2019

  Antilope canyon, bij het plaatsje Page heb je antilope canyon liggen. Wanneer je zo het gebied zo ziet liggen is het niet voor te stellen wat voor mooie kloof net onder het het aardoppervlak daar bevind. Het is een zeer smalle kloof waar je door heen loopt. Het lijnen spel op de wanden is mooi op te zien. Helemaal top is wanneer de zon nog een beetje help en daardoor zonnestraal mooi door de Canyon schijnt.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 16 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Prachtige grot die zeker het bezoeken waard is.”

  Geplaatst 07-05-2019

  Antilope Canyon is een bezienswaardigheid die je zeker niet moet overslaan. Je kunt het tripje het beste van tevoren reserveren want het is een drukbezochte attractie en het aantal bezoekers is beperkt. Je gaat er naartoe achterin een pickuptruck die door het losse zand crost richting de Canyon. Eenmaal daar aangekomen duik je een kloof in die je vervolgens brengt in 1 van de mooiste Canyons waar ik ooit geweest ben. De gids vertelt je wat mooie verhalen en helpt je met het maken van mooie foto's. Als je geluk hebt speelt hij ook nog een stukje traditionele muziek op zijn blokfluit :)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  13 reviews
  9 waarderingen

  “Mooiste wat ik ook heb gezien”

  Geplaatst 30-04-2019

  De Antelope Canyon kun je op meerder plekken bezoeken. Waar je ook gaat, een toer is verplicht en die zitten al snel vol. Daarna moet je verplicht in een lange rij door de canyon lopen, wat natuurlijk niet zo leuk is, maar als je daar doorheen prikt dan beleef je wel wat. De kleuren zijn magisch. Wij werden er helemaal stil van. De gids hielp ons met de mooiste foto’s maken en vertelde zoveel leuke dingen. Als we er weer zijn zouden we zo nog een keer gaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  28 reviews
  7 waarderingen

  “Mooi maar wel vrij druk”

  Geplaatst 26-04-2019

  Wij zijn in de Upper Canyon geweest. Het is een smalle spleet in de grond uitgeslepen door de het water, welke alleen onder begeleiding van de Navajo indianen bezocht kan worden. Er kan gekozen worden voor een Upper en Lower Canyon. De Upper bestaat uit prachtige oranje zandlagen die golvend over de wand lopen. Bij de tour van 12.00 uur schijnt de zon prachtig naar binnen wat het nog extra magisch maakt. Nadeel van de Upper Canyon is dat het vrij druk is, je loopt in file door de kloof heen. Dat haalt de magie ook zeker wel weg. Lower Canyon schijnt de zon niet naar binnen maar schijnt wel minder druk te zijn.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Prachtig, maar toeristisch”

  Geplaatst 25-04-2019

  Antelope Canyon is een absolute aanrader. Het was prachtig om te zien. Een nadeel was dat je in de file liep met alle andere toeristen. Bij elke plek waar een mooie foto genomen kon worden stond een rij. Je werd zelfs geïnstrueerd hoe en waar de mooiste foto’s te maken. Ondanks dit, toch zeker gaan!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 28 landen bezocht
  15 reviews
  1 waardering

  “De moeite waard!”

  Geplaatst 15-04-2019

  Je bent korte maar mooie ervaring rijker na het bezoeken van Antelope Canyon! Je wordt meegenomen door een gids die je de canyon laat zien. De route door de canyon is 1-1.5km, dus het is geen dagactiviteit, maar niettemin de moeite waard. De gidsen maken mooie foto’s. Wel toeristisch, dus je hebt helaas geen mogelijkheid om de Canyon voor jezelf te hebben.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 35 landen bezocht
  26 reviews
  20 waarderingen

  “Antelope Canyon: niet aan voorbij rijden!”

  Geplaatst 12-04-2019

  wij hebben de upper Antelope Canyon bezocht onder leiding van een Navajo gids die tevens een muzikant bleek te zijn. Hij had een fluit meegenomen en speelde in de Antelope canyon prachtige deuntjes. We hadden de dag van tevoren geboekt bij de receptie van onze camping in Page en hadden nog plek (wij waren in de maand september daar). Het staat bekend als een drukke plek vol toeristen, maar eenmaal in de canyon merkten we daar niet zo veel van, want de gidsen hielden rekening met elkaar en hielden de groepen perfect gescheiden. Het was dus net of we als groepje alleen in de canyon waren. We hadden ook volop tijd om foto's te maken en die zijn schitterend gelukt. Het was indrukwekkend. De gids wees alles goed aan. Dat er om de hoek een andere groep stond te wachten, daar merkten we niets van. De Lower Antelope Canyon was overigens gesloten vanwege te veel water. Maar de upper Antelope Canyon heeft dat meer dan goed gemaakt. Niet te missen!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 29 landen bezocht
  29 reviews
  15 waarderingen

  “Verbluffend!”

  Geplaatst 30-11-2017

  Dit was toch wel de highlight van onze trip door de Verenigde Staten. Mogelijk ken je de foto's van de Windows Screensavers maar het is dus ook daadwerkelijk mogelijk om deze foto's zelf te maken. We hadden een klein groepje van slechts zes mensen waardoor er genoeg tijd was om foto's te (laten) nemen en de unieke fotolocaties te weten te komen. Het is de moeite om hiervoor om te rijden want het maakt absoluut een onvergetelijke indruk.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 17 landen bezocht
  14 reviews
  59 waarderingen

  “Antelope Canyon is erg mooi maar ook prijzig”

  Geplaatst 27-11-2017

  We zijn alleen in de upper canyon geweest. Er zitten best veel minpunten aan een bezoek, maar neemt niet weg dat de Antelope Canyon zeer indrukwekkend is. De vormingen in het zand, het licht wat er door heen valt, heel bijzonder.
  Maar als je kijkt hoe het georganiseerd is... Je moet perse met indianen mee op een tour, anders kan je er niet in of uberhaupt bij komen. Omdat ze een soort monopoly hebben, rekenen ze ook echt een hoge prijs, volgens mij was het tussen de 40 en 60 dollar per persoon. Daarnaast is het in de Canyon ook nog druk, en dat terwijl het smal is en je liever niet tegen de muren aan gaat staan om de mooie vormen te behouden (deze zijn kwetsbaar daarom mag je ook geen tassen mee nemen).
  Daarnaast "rukt" de gids ook vaak de camera uit je hand om de foto mooi te maken, eerlijk, een amateur zal niet snel lukken om dit mooi op de foto te leggen maar toch. Het was dus heel commercieel opgezet.
  Maar jeetje, wat is het een prachtig fenomeen.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Antelope Canyon reiservaring en tips!

Ben jij in Antelope Canyon geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

Vliegwinkel.nl
Vliegwinkel.nl

Goedkope flydrives.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Tenzing Travel
3. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek websiteBekijk 624 Amerika rondreizen
Vanaf €174 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250

Volg ons op Facebook