27 Vakantiedagen

Vliegen naar Amerika

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Amerika via:

Er zijn vele mogelijkheden om naar Amerika te vliegen. De populairste aanvlieghavens in het oosten zijn New York, Chicago of Washington D.C., in het westen zijn dit San Francisco, Los Angeles of Las Vegas. De gemiddelde ticketprijzen liggen tussen de €500 en de €900, afhankelijk van de afstand en het seizoen. Er zijn vele maatschappijen die vanuit Nederland naar Amerika vliegen, zoals bijvoorbeeld KLM, United Airlines, Delta Airlines en vele Europese maatschappijen. KLM, maar ook United en Delta Airlines bieden rechtstreekse vluchten aan naar de States. Wil je kosten besparen dan is een vlucht met een overstap aan te raden. British Airlines biedt vaak voordelige vluchten aan via Londen, Icelandair biedt een voordelige en leuke route naar New York via Reykjavik. Met chartermaatschappij Arke vlieg je voordelig en rechtstreeks naar Florida, soms al vanaf €399.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Amerika

  • Check de ticketprijzen op de websites van de airlines zelf. Soms kan dit schelen. KLM of British Airlines hebben vaak aanbiedingen.
  • Als je flexibel bent in de data, probeer of het goedkoper wordt door op een andere dag te vertrekken of terug te keren.
  • Kijk verder dan Schiphol. Het kan goedkoper zijn om te vliegen vanuit bijvoorbeeld Brussel of Düsseldorf.
  • Hoewel dit meer tijd en moeite kost, geldt over het algemeen dat 1 of meerdere keren overstappen je ticket een stuk voordeliger maakt.
  • Houdt de vergelijkingssites in de gaten zoals Cheaptickets.nl en Vliegtickets.nl. Hier kun je snel een vergelijking maken tussen vele maatschappijen en verschillende periodes.

Flydrives naar Amerika

Niets gaver een Amerika rondreis maken met je eigen huurauto. Op sommige vliegticketsites kun je je vliegticket Amerika direct combineren met het boeken van je huurauto. De allergoedkoopste flydrives naar Amerika kun je boeken naar Orlando, bij TUI vanaf €522.

Binnenlandse vluchten Amerika

Nergens zijn zoveel binnenlandse vluchten als in de VS. Tickets zijn voordelig en vrijwel elke stad heeft zijn eigen vliegveld. Enkele luchtvaartmaatschappijen die binnen Amerika vliegen zijn Southwest Airlines, US Airways, United Airlines, American Airlines en Virgin America. Vliegen binnen Amerika is over het algemeen redelijk voordelig, een enkele reis van bijvoorbeeld New York naar Los Angeles boek je al vanaf €160. Hieronder een overzicht van de grootste luchthavens van het land.

New York John F. Kennedy Airport

Het grootste vliegveld van New York, dit vliegveld krijgt van alle luchthavens in de VS de meeste internationale passagiers over de vloer.

Miami International Airport

Dit grootste vliegveld van de staat Florida verwerkt de meeste internationale vluchten en is ook een belangrijke luchthaven voor vrachtverkeer.

Chicago O’Hare Airport

De luchthaven van Chicago is een belangrijke ‘hub’ voor vluchten naar het westen van Amerika.

Las Vegas McCarran International Airport

Luchtvaartmaatschappij Southwestern Airlines verzorgt vanuit de internationale luchthaven van Las Vegas de meeste binnenlandse vluchten van het land. De luchthaven telt, hoe kan het ook anders, maar liefst 1234 gokautomaten.

San Francisco International Airport

Deze luchthaven heeft de prijs voor Beste Luchthaven van Noord Amerika gewonnen en is de op een na grootste luchthaven van Californië. Luchtvaartmaatschappij Virgin America heeft hier zijn thuisbasis.

Los Angeles International Airport

Los Angeles heeft de grootste en drukste luchthaven van West Amerika, ook wel bekend als LAX. Dit vliegveld is een belangrijke hub voor de luchtvaartmaatschappijen United-, Alaska- en American Airlines.

Vliegtickets naar Amerika boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Amerika boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Amerika niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Dusseldorf.

Bij het zoeken naar Amerika vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Amerika via:

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

TUI
1. TUI

Individuele rondreizen en groepsreizen.
Bezoek website

Tenzin Travel
2. Tenzin Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Amerika rondreizen
Vanaf €101 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250

Volg ons op Facebook