Yellowstone is één van de mooiste parken van de Verenigde Staten. Het is het land van de geisers en heetwaterbronnen, prachtige bossen en weides en een grote verscheidenheid aan wildleven.

Reizigers over Yellowstone National Park

 • “Vergeet Old Faithfull Geyser, Lone star it is!”

  Sandra

 • “Natuurwonders in overvloed, zeer groot National Park”

  Jordy (JOAT Travel)

 • “Neem genoeg tijd”

  Lisette

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Yellowstone National Park bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 24 Yellowstone National Park reiservaringen

Laatst bijgewerkt op 2 januari, 2020

Yellowstone National Park

Het park ligt voor het grootste gedeelte in Wyoming en is het oudste Nationale Park ter wereld. Het dankt zijn naam aan de gele klei op de zandbanken van de Yellowstone River en staat sinds 1978 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Yellowstone National Park is met een oppervlakte van 8982 km2 ook meteen het grootste Nationale park van Amerika, trek dus genoeg tijd uit om het park te bezoeken.

Vliegtickets Salt Lake City

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Salt Lake City
V.a. 750

Overnachten in West Yellowstone

Vergelijk alle hotels in West Yellowstone
Bekijk hotels

Mammoth Hot Springs

Mammoth Hot Springs

De Mammoth Hot Springs terrassen.

De Mammoth Hot Springs area is het centrale punt in Yellow Stone National Park met een bezoekerscentrum en een aantal historische gebouwen. De Park Headquarters zijn gevestigd in de gebouwen waar vroeger, voordat het gebied een National Park werd, de militairen verbleven die het park behoedden voor teveel toeristen en jagers. Vlakbij liggen de bekende Mammoth Hot Springs terrassen. Door de heetwaterbronnen met travertijn (kalksteen) zijn de terrassen gevormd in vele kleuren en lagen. De terrassen zijn verdeeld in de Lower en Upper terraces. Rond de Lower Terraces zijn wandelpaden aangelegd, waardoor je ze van dichtbij kunt bekijken. De Upper Terraces zijn per auto goed te zien via de Upper Terrace loop.

Het Upper Geyser Basin & Old Faithful

Upper Geyser Basin

Het Upper Geyser Basin.

De bekendste geiser en het symbool van Yellowstone National Park is Old Faithful. Deze geiser is zeer betrouwbaar; ongeveer elke 91 minuten spuit hij zo’n 25000 liter kokend water 40 meter de lucht in. Old Faithful is onderdeel van het Upper Geyser Basin, in dit gebied ligt bijna een kwart van alle geisers in de wereld. Het Basin biedt vele kilometers aan wandelpaden die je langs de geisers voeren. In het bezoekerscentrum hangt een bord met daarop de geschatte tijden waarop de meest betrouwbare geisers zullen uitbarsten.

Grand Prismatic Spring

Grand Prismatic Spring

De wereldberoemde Grand Prismatic Spring in het Yellowstone National Park.

De meest in het oog springende bron in Yellowstone National Park is de Grand Prismatic Spring, gelegen in het Midway Geyser Basin. De bron heeft een diameter van 113 meter en is 49 meter diep, hij behoort hiermee tot de grootste warmwaterbronnen ter wereld! Het water in de bron heeft een uitzonderlijk diepblauwe kleur en heeft een constante temperatuur van 85 °C. De randen van de Grand Prismatic Spring kleuren fel geel, oranje en groen door de bacteriën die hier leven. Wandel de route naar Fairy Falls voor prachtige uitzichten op de bron of volg de boardwalk loop die ook langs de Excelsior Geyser voert.

Het Canyon gebied van Yellowstone National Park

Yellowstone Canyon

De Yellowstone River in de Yellowstone Canyon.

Ook Yellowstone heeft een Grand Canyon, de Yellowstone River stroomt door een spectaculair ravijn van 32 kilometer lang en 470 meter diep. Het is zeer de moeite waard om een wandeling langs één van de randen van deze Grand Canyon te maken. In Canyon Village ligt een bezoekerscentrum, enkele restaurants en een hotel. Vanuit dit punt kun je per auto diverse fantastische uitzichtpunten bereiken. Ook zijn er in de buurt twee prachtige watervallen te zien, de Upper en Lower Falls. Deze laatste waterval is met zijn 93 meter zeer spectaculair en dubbel zo hoog als de Niagara watervallen.

Yellowstone Lake

Een bezoek aan Yellowstone Lake is een echte aanrader. Dit meer is het grootste bergmeer in Amerika en heeft een oppervlakte van 352 vierkante kilometer. Yellowstone Lake is erg populair bij recreatieve vissers. Vanuit de plaatsjes Bridge Bay en Grant Village kun je bootjes of kano’s huren, ook is het mogelijk een rondvaart over het meer te maken.

Yellowstone wildlife

Yellowstone National Park

In het Yellowstone National Park leven zo’n 5.000 bizons.

Yellowstone National Park staat bekend om het rijke wildleven. In het park leven grizzly- en bruine beren, bizons, coyotes, herten, elanden en berggeiten, daarnaast kun je er vele vogelsoorten spotten waaronder de adelaar. In de winter kun je de sporen van wolven in de sneeuw volgen. Bij de bezoekerscentra kun je informeren op welke tijden van de dag je het meeste wildleven kunt spotten. Voorzichtigheid bij het zien van beren is geboden, het is niet toegestaan deze dieren te benaderen.

Yellowstone National Park – hoe kom je er

Je kunt het Yellowstone National Park bezoeken tijdens een roadtrip door Amerika, of door te vliegen naar de dichtstbijzijnde luchthaven in West Yellowstone. De meeste reizigers vliegen echter op Jackson Hole Airport, maar vanuit Nederland is het goedkoper om naar Salt Lake City te vliegen en vanaf daar een huurauto te nemen. Gezien de grote van het park is een huurauto sowieso handig, ook omdat er geen openbaar vervoer is in het park. Vliegtickets naar Salt Lake City heb je al vanaf €522.

Yellowstone zelf is bereikbaar via vijf hoofdingangen:

Noordelijke ingang

Deze ingang is de enige die het hele jaar open is, en is bereikbaar via de US-89 bij het plaatsje Gardiner, in het zuiden van Montana.

Noordoostelijke ingang

Deze ingang ligt op de grens van Wyoming en Montana aan de US-212 en is gesloten van november tot april/mei.

Oostelijke ingang

De oostelijke ingang ligt in Wyoming ten westen van de plaats Cody en is gesloten van november tot mei.

Zuidelijke ingang

Deze ingang is ook alleen geopend van mei tot november en bereikbaar via de US-89 vanuit Jackson.

Westelijke ingang

Deze ingang ligt in de staat Montana aan de US-20 bij West Yellowstone. De weg is gesloten van november tot begin mei.

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Beste reistijd Yellowstone National Park

Omdat het park hoog gelegen is, zul je tot in mei sneeuw kunnen verwachten. De beste reistijd is mei tot en met september. Wil je de drukte vermijden, bezoek het park dan niet in juli en augustus.

Amerika rondreis aanbiedingen

24 Yellowstone National Park reiservaringen en tips • 56 landen bezocht
  27 reviews
  8 waarderingen

  “Geweldig”

  Geplaatst 12-05-2019

  Yellowstone heeft een reiziger zoveel te bieden. Het heeft indrukwekkende vergezichten als wel als mooie geizers. Je kijkt hier als toerist je ogen uit. Bovendien is er in het park zoveel te ontdekken. Ik ben ontzettend blij dit park bezocht te hebben en ik hoop dat ik hier snel nog een keer weer kan komen. Ik zou dit park aan iedereen aanraden. Zelfs als je niet van natuur houdt is het toch een geweldig park.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 16 landen bezocht
  26 reviews
  18 waarderingen

  “In één woord PRACHTIG!”

  Geplaatst 09-05-2019

  Via Cody zijn we Yellowstone binnengekomen. In Cody nog boodschappen ingeslagen en getankt, want in Yellowstone zelf liggen de prijzen heel hoog. We hadden het park ingedeeld om in 3 nachten/4 dagen te bezoeken. En je komt echt nog tijd te kort. Het loont echt de moeite om vroeg op pad te gaan. Niet alleen vanwege het spotten van beren, maar ook zodat je de natuur in alle rust ervaart. Heerlijk is dat! In de loop van de dag ontstaan er veel files bij de trekpleisters, omdat er dan te weinig parkeerruimte is. Wij kwamen in een file doordat er tientallen bizons ons tegemoet kwamen op de weg. Bizar! Maar een super gave ervaring.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 16 landen bezocht
  26 reviews
  10 waarderingen

  “Mooiste nationale park van Amerika”

  Geplaatst 07-05-2019

  Ik vond Yellowstone National Park het mooiste nationale park wat ik in de VS heb bezocht (en die anderen zijn ook echt heel mooi). De unieke natuurverschijnselen die je in dit park kunt waarnemen waren echt een hele bijzondere ervaring. De gedachte dat je in de grootste vulkaan op het vaste land rondloopt, de thermiek die overal zichtbaar is en de hordes Bisons zijn zaken die ervoor zorgen dat je van de ene verbazing in de andere vervalt. Alleen rondrijden is al al een hele ervaring, maar ga ook zeker wandelen en als het even kan ook kamperen in het park. Je krijgt op die manier de natuur het beste mee en zult zeker qua wildlife het nodige spotten. De Old Faithful is niet voor niets de grootste bezienswaardigheid samen met de Grand Prismatic Spring. Trek hier maar lekker de tijd voor uit, want je kunt dit alleen in je opnemen als je er gewoon even rustig naar kan kijken en van kan genieten wat mij betreft. Het park is zeker de moeite waard om je route voor om te leggen als het even kan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  26 reviews
  6 waarderingen

  “Hello beauty of America”

  Geplaatst 24-04-2019

  De reden dat we naar Amerika gingen en dat was het zeker waard. Yellowstone heeft onwijs veel verschillende natuur te bieden. Opzich niet gek, aangezien Yellowstone het grootste NP is van Amerika. MAAR, buiten deze waanzinnige natuur, heeft Yellowstone ook wildlife. Bizons, beren, wolven etc. Wij hebben onwijs genoten van de Bizons die lekker uitgebreid over de weg wandelen en de file in Amerika veroorzaakt! Neem alsjeblieft de tijd in dit park!

  Bearspray! NO GO. Ze verhuren bearspray voor 10 dollar per dag of je kunt het kopen voor 30 dollar. Dit mag niet mee in het vliegtuig. Je kunt het alleen gebruiken op 3 meter afstand van een beer (alsof je dan nog zonder te trillen de beerspray kan pakken). Ons is vertelt in het Glacier NP dat je vooral tijdens het wandelen veel moet praten, zeker om de vijf minuten iets moet laten horen (zingen of praten of een fluitje), de beren kunnen je al veel eerder horen dan je denkt en zij zullen dan weg gaan, aangezien het geluid voor hen als 'gevaar' klinkt. In Yellowstone zeggen ze eigenlijk dat bearspray een must have is, maar Teton NP verhuurd dit helemaal niet? Toch een verkoop truc?? Wij hebben een beer die op ongeveer 4 meter afstand voor ons uit sprong (zonder beerspray), de beer ging er als een gek vandoor. Hij/zij was banger voor ons dan wij voor hem/haar (alhoewel ik wel moest gillen en toen heel snel stil was). Koop dus alleen bearspray als het voor jou gevoel rust geeft, maar zorg er vooral voor dat je blijft praten/zingen/fluiten etc.!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 26 landen bezocht
  13 reviews
  3 waarderingen

  “Kleurrijk Yellowstone!”

  Geplaatst 07-04-2019

  Yellowstone is een prachtig national park, misschien wel een van de mooiste in de Verenigde staten van Amerika! De natuurwonderen die je hier kunt zien zijn ongelooflijk! Tip: ga buiten de schoolvakanties om, anders kan het er nogal druk zijn. Ook is er een audiotour voor in de auto beschikbaar, welke een hele andere dimensie geeft aan het Yellowstone avontuur. Ga vooral naar de geiser Old Faithful, bijna ieder uur gaat deze spuwen. Wees ook niet verrast om wilde dieren tegen te komen, tijdens het picknicken werden wij vergezeld door bisons en elks.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  34 reviews
  32 waarderingen

  “Natuurwonders in overvloed, zeer groot National Park”

  Geplaatst 26-11-2017

  Yellowstone is een zeer speciale combinatie aan natuurschoon, naast de alom bekende geysers ( het grootste geyserveld ter wereld) heb je er een Canyon , verschillende watervallen, Lake Yellowstone en heel veel kans op Bizons en beren.
  Het park is zo groot dat slapen in de omgeving vrij lastig is voor en betaalbare prijs. uiteraard kun je ook in een Lodge in het park slapen maar dat is zeker niet goedkoop. Is het budget dus belangrijk maar wil je toch dit park bezoeken? mijn tip is dan om ten westen in Idaho te overnachten, of in het oosten in Cody.
  Het park is groot maar er zijn wel degelijk routes mogelijk om het park in 1 dag grotendeels te bekijken.

  Meer tips, stuur mij gerust een bericht

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 44 landen bezocht
  27 reviews
  28 waarderingen

  “uniek in de wereld”

  Geplaatst 25-11-2017

  Van alle indrukwekkende parken in de USA spant Yellowstone wel de kroon: je ontmoet er herten, bizons (bij de vleet) en vindt er de meest fascinerende geysers en poelen (met name de MorningGlory pool is van onwerkelijke schoonheid). Verblijf in het park kan lastig zijn (lang tevoren volgeboekt). Wij verbleven met onze RV aan de westzijde van het park (en zo konden we ook Montana afstrepen als bezochte staat :-)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 23 landen bezocht
  13 reviews
  12 waarderingen

  “Neem genoeg tijd”

  Geplaatst 23-11-2017

  De meeste reizigers komen hier maar voor 2 dagen, maar zelf ben ik hier een week geweest en zal dat ook iedereen aanraden. Ga vroeg het park in om wildlife te spotten. Wij hebben onder andere wolven en beren gezien. Ook de geisers zijn een aanrader. Bezoek niet alleen de bekende, maar wandel vooral door naar de verlaten geisers.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  53 reviews
  30 waarderingen

  “Vergeet Old Faithfull Geyser, Lone star it is!”

  Geplaatst 23-11-2017

  Van een local in Cody, WY kregen we de tip om naar Lone Star Geyser te lopen en wat zijn we hem dankbaar voor deze tip.
  Old Faithfull is toegankelijk met de auto, en massa's bussen waardoor iedereen deze geiser wel ziet tijdens een bezoek in Yellowstone. Deze geiser gaat om het uur af en de tijden zijn terug te vinden in het bezoekerscentrum daar in de buurt.

  Bij Lone star gaat het wel even anders, je moet het meer plannen, want het wordt niet aangegeven wanneer deze afgaat.
  Iedere 3 uur gaat de lone star af, en je loopt in ongeveer 30 - 45 min van de parkeerplaats naar de geiser toe.
  Waar bij old faithfull plateaus en bankjes staan met honderden toeristen, waren we bij lone star alleen.
  Op enkele meters afstand van ons ging de geiser tekeer en spoot het stoom en water! heel indrukwekkend om dit van zo dichtbij te kunnen bekijken, en helemaal alleen. Geen poespas met bankjes, parkeerplaatsen en geklap van andere toeristen. Maar gewoon 1 met de natuur.

  Het vergt dus wel wat planning; we zijn er heen gereden en zagen mensen op het pad lopen waaraan we vroegen of zij wisten of de Lone star was afgegaan. Aan de hand van deze info konden we rekenen wanneer hij weer zou afgaan, en konden we in de tussentijd iets anders gaan doen (wij gingen dus de old faithfull checken) om daarna weer op tijd te beginnen aan de wandeling naar de Lone star!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 27 landen bezocht
  53 reviews
  30 waarderingen

  “Moet je naar toe ”

  Geplaatst 22-11-2017

  Yellowstone is by far het mooiste park van de VS. Je mag dit park absoluut niet overslaan in een roadtrip door het westen.
  Je hebt hier zo veel dieren en natuur en natuurlijk de bijzondere geisers en prismatic lake.
  We hebben er beren, wilde honden etc. gezien.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Yellowstone National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Yellowstone National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Amerika specialisten

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen biedt een groot aanbod van privéreizen naar Amerika, vaak met eigen huurauto! Daarnaast biedt FOX ook groeps- en single rondreizen.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherpgeprijsde fly-drives, individuele rondreizen per huurauto, groepsreizen en stedentrips aan naar Amerika.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Amerika rondreizen per auto of camper? Tenzing helpt je met het realiseren van een onvergetelijke rondreis door de VS. Ze bieden tientallen individuele autoreizen, maar maken ook offertes en reisplannen op maat.
Bezoek website

Meer Amerika reisorganisaties

Djoser
Djoser

Groepsreizen.
Bezoek website

TUI
TUI

Veel rondreizen.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only prijzen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

De Nationale Parken.
Bezoek website

Vliegwinkel.nl
Vliegwinkel.nl

Goedkope flydrives.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen.
Bezoek website

333 Travel
333 Travel

Individuele rondreizen & flydrives.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Amerika

Alle bezienswaardigheden in Amerika

Vliegtickets naar Amerika


Hotels in Amerika zoeken

Hotels in Amerika zoeken

Boek je rondreis naar Amerika

FOX Verre Reizen
1. FOX Verre Reizen

Privérondreizen met huurauto.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Scherp geprijsd.
Bezoek website

Tenzing Travel
3. Tenzing Travel

Maatwerk reizen.
Bezoek websiteBekijk 575 Amerika rondreizen
Vanaf €174 incl. vliegticket

Vliegtickets Amerika

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Amerika
V.a. 250

Volg ons op Facebook