27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 7 januari, 2020

De Iguazu Falls bevinden zich op de grens van Argentinië en Brazilië en vormen samen de grootste verzameling watervallen ter wereld. Een onmiskenbaar hoogtepunt voor iedereen die door Argentinië (of Brazilië) reist.

Iguazu Falls

Het complete Iguazu National Park bestaat uit bijna 300 watervallen, waarvan de bekendste de Garganta del Diablo of ‘Devils Throat’ (‘keel van de duivel’) is. Dit is een enorme waterval van een halve cirkel van 150 meter breed. De watervallen ontstonden zo’n 200.000 jaar geleden toen de aarde zo’n tachtig meter verzakte na een vulkanische uitbarsting.

Vliegtickets Buenos Aires

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Buenos Aires
V.a. 518 Cheaptickets.nl

Overnachten in Puerto Iguazú

Vergelijk alle hotels in Puerto Iguazú
Bekijk hotels Booking.com

Iguazu Falls bezoeken vanuit Argentinië of Brazilië?

Iguazu Falls

Uitzicht op de Iguazu Falls vanaf de Argentijnse kant.

De Iguazu Falls zijn zowel vanuit de Argentijnse kant als de Braziliaanse kant te bezoeken. Het grootste gedeelte ligt op Argentijnse bodem. Vanuit de Braziliaanse kant is echter weer het meest complete plaatje te zien, omdat het water richting Brazilië loopt. Vanuit Brazilië kan je de beste foto’s maken vanwege het grootse uitzicht, maar vanuit Argentinië kan je de watervallen van dichterbij ervaren. Op de vraag of je de Iguazu Falls vanuit Argentinië of vanuit Brazilië moet bezoeken is eigenlijk maar één goed antwoord; vanuit allebei!

Wandelen aan de Argentijnse kant

Regenwoud rondom de Iguazu Falls

Het fraaie regenwoud rondom de Falls.

Zowel aan de Braziliaanse als de Argentijnse kant bestaat het Iguazu National Park behalve uit watervallen ook uit regenwoud. Dit biedt een prachtige achtergrond voor de watervallen, maar ook een mooie gelegenheid voor wandelingen en de kans op het zien van wilde dieren. Er zijn verschillende paden aangelegd met houten bruggen en relingen, vanaf bijna elk punt heb je uitzicht over een of meerdere watervallen. De wandelmogelijkheden aan de Argentijnse kant zijn groter, maar zoals gezegd is het aangezicht op de Falls vanaf Braziliaanse kant weer spectaculairder en fotogenieker. Aan Argentijnse zijde kun je naar de top van de Devil’s Throat lopen; aan Braziliaanse kant kun je juist weer de voet bereiken.

Beleving vanuit Argentijnse zijde

Iguazu Falls vanaf de Argentijnse kant

Vanaf de Argentijnse kant maak je de watervallen van dichtbij mee.

Vanaf de Argentijnse entree van het Iguazu National Park kun je een treintje nemen waarmee je door het park kan reizen (er zijn ook bussen) en in en uit kan stappen waar je wilt. Het eindpunt van de trein is vlakbij de Devil’s Throat. Na een lange brug kom je bij het uitkijkpunt bovenop de Devil’s Throat, met een fantastisch uitzicht en een oorverdovend geluid van de waterval onder je! Andere uitkijkpunten in het park bevinden zich ook veelal vlakbij een waterval. Vanuit de Argentijnse kant maak je het water en de watervallen van dichterbij mee dan aan de Braziliaanse kant. Je kan tours doen met een soort jeep door het regenwoud om daarna in een speedboot te stappen en door en onder de watervallen door te varen; een hele bijzondere (en natte) ervaring! Het Argentijnse park is te bezoeken vanaf het stadje Puerto Iguazú, waar eigenlijk iedereen alleen naartoe gaat vanwege een bezoek aan de watervallen.

Openingstijden en prijzen Iguazu National Park

Zowel aan Braziliaanse als Argentijnse kant van het Iguazu National Park moet je entree betalen om het park in te mogen; vanuit Argentijnse zijde kost dit ongeveer €25 voor personen vanaf 12 jaar (en vanuit de Brazilië ongeveer 17 euro). Het park is alle dagen van het jaar geopend van 8:00 tot 18:00 uur (entreebewijs te koop tot 16:30) en biedt parkeermogelijkheden en de mogelijkheid tot het huren van een gids. Zorg dat je je paspoort meeneemt!

Overnachten in Iguazú

Aan de Argentijnse kant van het Iguazu National Park is geen mogelijkheid om te overnachten, de hostels en hotels liggen allemaal in het nabijgelegen stadje Puerto Iguazú. Hier zijn veel opties te vinden; van budget tot luxe.

Reizen naar de Iguazu Falls – hoe kom je er?

Vanaf de Braziliaanse kant is het gemakkelijk om naar de Argentijnse kant te gaan, ook voor één dag. Een paspoort is vereist, maar dan hoef je alleen langs de douane om de Argentijnse kant van het park te bewonderen. Vanaf Buenos Aires doet een directe vlucht naar Puerto Iguazú er twee uur over, de bus zo’n 17 uur.

Top 3 Argentinië specialisten

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

ANWB Vakanties biedt meerdere privé-rondreizen door Argentinië, maar ook groepsrondreizen die Argentinië combineren met Chili en/of Brazilië.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website

Beste reistijd Iguazu Falls

Hoewel de parken vanuit zowel Argentinië als Brazilië het hele jaar door geopend zijn, is het beste moment om ze te bezoeken in de herfst of de lente. De temperatuur is dan het prettigst (niet te warm) en de kans op regen is kleiner dan tijdens de Nederlandse winter, de Argentijnse zomer. Tijdens onze zomer, de Argentijnse winter, is er kans op droogte en in dat geval zullen de watervallen wellicht minder spectaculair zijn.

14 Iguazu Falls reiservaringen en tips

 • Jolien Oomens

  “Vakantiegevoel”

  Geplaatst 15-04-2019

  In Puerto Iguazu begon voor ons (na Buenos Aires) pas het vakantiegevoel. Een gezellig, rustiger stadje met overal leuke (eet)tentjes en straatjes. De dagtrip naar de Iguazu Falls was indrukwekkend. Wij hebben alleen de waterval vanaf de Argentijnse kant gekeken en dat was hartstikke mooi. We hebben met een bootje eronder gevaren.
  Daarnaast is het park waar je doorheen loopt ook erg mooi. Mooie natuur om te wandelen, met als finale de watervallen uiteraard.

 • A.L. de Swart

  “Iguazu falls”

  Geplaatst 13-04-2019

  We hebben de iguazu falls verdeeld in 2 dagen om rustig beide kanten te kunnen bekijken. Druk en veel toeristen maar wel indrukwekkend. We hebben rustig aan gedaan waardoor we genoten van de dieren in de natuur. Een toekan gezien, enorme mieren, vogels die netjes maken enz. De meeste mensen vliegen daar zo voorbij dat vinden wij zonde.
  Trek er zeker meer tijd voor uit.

 • Charlotte Margadant

  “Overal watervallen!”

  Geplaatst 08-04-2019

  Bezoek deze watervallen vanaf de Argentijnse kant maar ook vanaf de Braziliaanse kant! Loop zoveel je kan want zulke immense watervallen zal je waarschijnlijk maar één keer in je leven zien. En vergeet je insect repellant niet!

 • Kelly Bijwaard

  “Adembenemend mooi”

  Geplaatst 28-11-2017

  We hebben beide kanten bezocht van de Iguazu falls maar de argentijnse kant stak er voor ons echt bovenuit. Tip is begin meteen bij het aller verste punt waar je heen kan lopen (neem het treintje!). Je krijgt dan een ervaring die je nooit meer zal vergeten. Vanaf nu ben ik verpest wat watervallen betreft, het kan haast nooit meer beter dan wat ik daar heb gezien en meegemaakt echt prachtig!!!

 • Leonie Broeze

  “Schitterend, zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant”

  Geplaatst 20-11-2017

  Deze watervallen behoren tot de breedste van de wereld: 2,7 km. breed. De naam betekent ‘groot water’ in de indianentaal Guaraní. De watervallen doen de naam eer aan, want groots is het. Niet alleen voor je ogen is het een spektakel, maar ook voor je oren. Wij hebben zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant bezocht. De Argentijnse kant om dichtbij te komen, inclusief een boottochtje in de watervallen en de Braziliaanse kant voor het mooie overzicht. Het is erg indrukwekkend. Voor de Argentijnse kant zou ik zeker een dag uittrekken. Voor de Braziliaanse kant heb je minder tijd nodig.

 • Tess

  “Spectaculair”

  Geplaatst 02-11-2017

  Zowel van de Braziliaanse kant als van de Argentijnse kant is dit natuur spektakel te aanschouwen. Door de Braziliaanse kant loop je wat sneller heen. Ik zou hier vooral aan het eind van de dag heen gaan. Als de zon wat lager aan de hemel staat is het echt een prachtig schouwspel met de waterdampen en de kleur van het water. Aan de Braziliaanse kant kan je ook meer regenbogen zien. Aan de Argentijnse kant daarentegen kan je de hele dag ronddolen. Er is ook veel wildlife te zien, neusberen en diverse vogels. Beide kanten zijn absoluut een bezoek waard. Een spectaculaire en indrukwekkende plek om te zijn!

 • Michelle van Zwieten

  “Wauw wauw wauw”

  Geplaatst 28-10-2017

  Dit is een niet te beschrijven natuurwonder. Zowel de Braziliaanse kant als de Argentijnse kant is het bezoeken waard. Je kijkt je ogen uit. Iedere hoek is weer anders. Wat een natuurgeweld. De Argentijnse kant heeft iets meer te zien door de vele paden en de kans om een toekan te spotten.

 • Elsemieke Stout

  “Foz de Iguacu”

  Geplaatst 25-10-2017

  Ik heb nog nooit zo'n natuurwonder gezien. Wat waren de Foz de Iguacu mooi. Aan de Argentijnse kant is de Devils Troat een waar natuurgeweld. De hoeveelheid water die daar naar beneden komt vallen, maakt een oorverdovend geluid. Je moet dit ooit eens gezien hebben.

 • Danya

  “Mooiste waterval van de wereld”

  Geplaatst 23-10-2017

  Ik heb veel watervallen gezien, maar dit is toch zeker de allerallermooiste! Zo indrukwekkend hoeveel water daar naar beneden komt! Het is eigenlijk niet één waterval, maar een hele reeks. Het mooist is als je de waterval zowel van de Argentijnse als Braziliaanse kant bekijkt. Ook heel leuk zijn de neusberen in het park, die zijn totaal niet schuw.

 • Claudia Boumans

  “De mooiste kant van de watervallen”

  Geplaatst 26-01-2016

  De Argentijnse kant van de wartervallen zijn volgens mij de mooiste, maar dat is ieder zijn eigen mening. Deze kant is vanaf de Braziliaanse kant goed te bekijken en je kunt hier fantastische foto's maken.

  In het nationaal park aan de Argentijnse kant, kunnen we vanaf het treinstation met een minitreintje het park in. Helemaal tot boven. Vanaf hier moeten we nog 1200 meter lopen naar de Devils Throaght, Duivelskeel. Een cirkelvormige waterval van 80 meter hoog. Vanaf het treinstation gaat een brug (ook geschikt voor rolstoelen) richting deze waterval.
  Op het eind heb je weer een platform en sta je echt erboven. Wat een geweld, super. En ook zijn er weer de zwaluwen zij vliegen door de waterval heen. Prachtig.
  Na terug komen op het treinstation kun je met het treintje de andere kant op.
  Van hier uit kun je de bovenste route lopen, ook hier weer perfect aangelegde bruggen. Onderweg kunnen er weer fantastische foto´s gemaakt worden, de braziliaanse kant is nog niet te zien. Nadat je alle watervallen van boven hebt kunnen zien, kun je terug gaan en kiezen om met de boot te gaan (deze gaat dus echt niet de watervallen in, is dus niet de moeite waard). Beter is het om de onderste route nog te lopen, hier heb je perfect zicht op de watervallen, en ook op het braziliaanse deel.


Deel jouw Iguazu Falls reiservaring en tips!

Ben jij in Iguazu Falls geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)
Jouw e-mailadres wordt niet getoond op de site

Argentinië rondreis aanbiedingen

Top 3 Argentinië specialisten

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties biedt meerdere privé-rondreizen door Argentinië, maar ook groepsrondreizen die Argentinië combineren met Chili en/of Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website

Meer Argentinië reisorganisaties

Riksja Argentinië
Riksja Argentinië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurspecialist.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

SRC
SRC

Groene cultuurreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Argentinië & Brazilië samen!
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Argentinië

Alle bezienswaardigheden in Argentinië

Vliegtickets naar Argentinië


Hotels in Argentinië zoeken

Hotels in Argentinië zoeken

Boek je rondreis naar Argentinië

ANWB Vakanties
1. ANWB Vakanties

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
3. Shoestring

On a budget.
Bezoek websiteBekijk 72 Argentinië rondreizen
Vanaf €2979 incl. vliegticket

Vliegtickets Argentinië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië
V.a. 518

Volg ons op Facebook