Laatst bijgewerkt op 7 januari, 2020

De Iguazu Falls bevinden zich op de grens van Argentinië en Brazilië en vormen samen de grootste verzameling watervallen ter wereld. Een onmiskenbaar hoogtepunt voor iedereen die door Argentinië (of Brazilië) reist.

Iguazu Falls

Het complete Iguazu National Park bestaat uit bijna 300 watervallen, waarvan de bekendste de Garganta del Diablo of ‘Devils Throat’ (‘keel van de duivel’) is. Dit is een enorme waterval van een halve cirkel van 150 meter breed. De watervallen ontstonden zo’n 200.000 jaar geleden toen de aarde zo’n tachtig meter verzakte na een vulkanische uitbarsting.

Vliegtickets Buenos Aires

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Buenos Aires
V.a. 518

Overnachten in Puerto Iguazú

Vergelijk alle hotels in Puerto Iguazú
Bekijk hotels

Iguazu Falls bezoeken vanuit Argentinië of Brazilië?

Iguazu Falls

Uitzicht op de Iguazu Falls vanaf de Argentijnse kant.

De Iguazu Falls zijn zowel vanuit de Argentijnse kant als de Braziliaanse kant te bezoeken. Het grootste gedeelte ligt op Argentijnse bodem. Vanuit de Braziliaanse kant is echter weer het meest complete plaatje te zien, omdat het water richting Brazilië loopt. Vanuit Brazilië kan je de beste foto’s maken vanwege het grootse uitzicht, maar vanuit Argentinië kan je de watervallen van dichterbij ervaren. Op de vraag of je de Iguazu Falls vanuit Argentinië of vanuit Brazilië moet bezoeken is eigenlijk maar één goed antwoord; vanuit allebei!

Wandelen aan de Argentijnse kant

Regenwoud rondom de Iguazu Falls

Het fraaie regenwoud rondom de Falls.

Zowel aan de Braziliaanse als de Argentijnse kant bestaat het Iguazu National Park behalve uit watervallen ook uit regenwoud. Dit biedt een prachtige achtergrond voor de watervallen, maar ook een mooie gelegenheid voor wandelingen en de kans op het zien van wilde dieren. Er zijn verschillende paden aangelegd met houten bruggen en relingen, vanaf bijna elk punt heb je uitzicht over een of meerdere watervallen. De wandelmogelijkheden aan de Argentijnse kant zijn groter, maar zoals gezegd is het aangezicht op de Falls vanaf Braziliaanse kant weer spectaculairder en fotogenieker. Aan Argentijnse zijde kun je naar de top van de Devil’s Throat lopen; aan Braziliaanse kant kun je juist weer de voet bereiken.

Beleving vanuit Argentijnse zijde

Iguazu Falls vanaf de Argentijnse kant

Vanaf de Argentijnse kant maak je de watervallen van dichtbij mee.

Vanaf de Argentijnse entree van het Iguazu National Park kun je een treintje nemen waarmee je door het park kan reizen (er zijn ook bussen) en in en uit kan stappen waar je wilt. Het eindpunt van de trein is vlakbij de Devil’s Throat. Na een lange brug kom je bij het uitkijkpunt bovenop de Devil’s Throat, met een fantastisch uitzicht en een oorverdovend geluid van de waterval onder je! Andere uitkijkpunten in het park bevinden zich ook veelal vlakbij een waterval. Vanuit de Argentijnse kant maak je het water en de watervallen van dichterbij mee dan aan de Braziliaanse kant. Je kan tours doen met een soort jeep door het regenwoud om daarna in een speedboot te stappen en door en onder de watervallen door te varen; een hele bijzondere (en natte) ervaring! Het Argentijnse park is te bezoeken vanaf het stadje Puerto Iguazú, waar eigenlijk iedereen alleen naartoe gaat vanwege een bezoek aan de watervallen.

Openingstijden en prijzen Iguazu National Park

Zowel aan Braziliaanse als Argentijnse kant van het Iguazu National Park moet je entree betalen om het park in te mogen; vanuit Argentijnse zijde kost dit ongeveer €25 voor personen vanaf 12 jaar (en vanuit de Brazilië ongeveer 17 euro). Het park is alle dagen van het jaar geopend van 8:00 tot 18:00 uur (entreebewijs te koop tot 16:30) en biedt parkeermogelijkheden en de mogelijkheid tot het huren van een gids. Zorg dat je je paspoort meeneemt!

Overnachten in Iguazú

Aan de Argentijnse kant van het Iguazu National Park is geen mogelijkheid om te overnachten, de hostels en hotels liggen allemaal in het nabijgelegen stadje Puerto Iguazú. Hier zijn veel opties te vinden; van budget tot luxe.

Reizen naar de Iguazu Falls – hoe kom je er?

Vanaf de Braziliaanse kant is het gemakkelijk om naar de Argentijnse kant te gaan, ook voor één dag. Een paspoort is vereist, maar dan hoef je alleen langs de douane om de Argentijnse kant van het park te bewonderen. Vanaf Buenos Aires doet een directe vlucht naar Puerto Iguazú er twee uur over, de bus zo’n 17 uur.

Top 3 Argentinië specialisten

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

ANWB Vakanties biedt meerdere privé-rondreizen door Argentinië, maar ook groepsrondreizen die Argentinië combineren met Chili en/of Brazilië.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website

Beste reistijd Iguazu Falls

Hoewel de parken vanuit zowel Argentinië als Brazilië het hele jaar door geopend zijn, is het beste moment om ze te bezoeken in de herfst of de lente. De temperatuur is dan het prettigst (niet te warm) en de kans op regen is kleiner dan tijdens de Nederlandse winter, de Argentijnse zomer. Tijdens onze zomer, de Argentijnse winter, is er kans op droogte en in dat geval zullen de watervallen wellicht minder spectaculair zijn.

14 Iguazu Falls reiservaringen en tips • 39 landen bezocht
  18 reviews
  8 waarderingen

  “Waterpret met een bak herrie”

  Geplaatst 10-01-2016

  Met de bus te breiken vanuit Buenos Aires (wel een hele lange zit van +-22h) en de moeite waard. Een gigantisch watervallen park welke je herkend van veel documentaires op tv. Wat je bij blijft is - naast hoe mooi het is - de herrie. Wat een kabaal maken die watervallen. Je kunt het best op dag 1 de Braziliaanse kant aandoen en daarna de Argentijnse kant. Dit omdat de Argentijnse kant vele malen grotere is. In het park liggen een stuk of 8 wandelroutes welke erg de moeite zijn. Zo kom je op plaatsen waar niet elke tourist komt. Je kunt het best 's morgens rond 8h starten zodat je de vele bussen vol schoolkinderen en ouderen voor bent. Dit loopt lekkerder. Er zijn veel Coaties welke je tas willen inzien. Laat daarom je tas dicht zodat deze lief uitziende diertjes er niet met je mobiel ofzo vandoor gaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 35 landen bezocht
  25 reviews
  8 waarderingen

  “Wat is de wereld mooi!!!”

  Geplaatst 04-12-2015

  Bestaat er een mooiere plek dat dit? Ik heb het nog niet mogen zien! Wat is dit een super mooie plek, een echte must see!!!! Vanuit de Argentijnse kant kun je een deel van de 275 watervallen van dichtbij bekijken. Tip: bewandel eerst de under trail, ga met een boot heel dicht langs de watervallen (kletsnat gegarandeerd, maar op deze manier beleef de watervallen intens!) en ga als laatste naar devils troat. Dan heb je mi de perfecte opbouw! Ook het met een helikopter boven de falls vliegen, is een echte aanrader. Het platform is vlakbij de ingang aan de Braziliaanse kant. Eerst vliegen en dan de watervallen vanaf de grond vanaf de Braziliaanse kant bekijken (mooie overall views) en je dag kan niet meer stuk. Voor de Argentijnse kant heb je wel een dag nodig, de Braziliaanse heb je in een uurtje of 2 echt wel gezien (maar is wel zeker de moeite waard om te bewonderen)

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 36 landen bezocht
  8 reviews
  0 waarderingen

  “Neem je poncho mee!”

  Geplaatst 05-11-2015

  Het stadje zelf is een beetje industrieel en iedereen komt echt maar voor 1 ding, de immens indrukwekkende watervallen. De entree is relatief prijzig maar het o zo waard! De Argentijnse kant is veel groter opgezet waardoor je er met gemak een halve dag kunt doorbrengen, daar waar je aan de Braziliaanse kant zo klaar bent. Je kunt boven de watervallen langslopen, eronder door (neem dan zeker een poncho mee!), per boot de watervallen bekijken of mits je budget het toelaat een helicopter vlucht maken. De platforms zijn redelijk groot waardoor het nooit lang wachten is voor een perfecte fotospot. Dit is sowieso een must-do tijdens je Argentinië reis!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 76 landen bezocht
  28 reviews
  26 waarderingen

  “Onvergetelijk en indrukwekkend natuurgeweld!”

  Geplaatst 25-09-2015

  In één woord: Wow!

  Het enige negatieve puntje dat ik zou kunnen bedenken is de entreeprijs. Voor toeristen is de prijs een stuk hoger dan voor de locals en ook de rondvaartboot of een hapje eten, is hier duurder dan je gewend ben van Zuid-Amerika.
  Maar dat alles is de ervaring meer dan waard! Maak de rondvaart en je wordt zeiknat door de watervallen heen gevaren. Vanaf de paden en loopbruggen heb je aan de andere kant weer geweldige uitzichten en je ziet veel wilde dieren. Als je geluk hebt zelfs jaguars, maar je zal sowieso apen, neusberen, allerlei mooie vogels en vlinders en toekans zien.
  Echt de moeit waard dus!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Iguazu Falls reiservaring en tips!

Ben jij in Iguazu Falls geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Argentinië rondreis aanbiedingen

Top 3 Argentinië specialisten

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties

ANWB Vakanties biedt meerdere privé-rondreizen door Argentinië, maar ook groepsrondreizen die Argentinië combineren met Chili en/of Brazilië.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Het geliefde Djoser biedt 3 uitgebreide rondreizen naar Argentinië, inclusief combinaties met Chili en Peru.
Bezoek website


Shoestring

Shoestring

Budgetreizen vol vrijheid. Shoestring biedt avontuurlijke reizen (groeps óf individueel) incl. Patagonië trekkings en Ushuaia expedities.
Bezoek website

Meer Argentinië reisorganisaties

Riksja Argentinië
Riksja Argentinië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

YourWay2Go
YourWay2Go

Zoals jij het wilt.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP Natuurreizen

Natuurspecialist.
Bezoek website

Kras Reizen
Kras

NL-sprekende reisleiding.
Bezoek website

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Specialistisch advies.
Bezoek website

SRC
SRC

Groene cultuurreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Argentinië & Brazilië samen!
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk reizen.
Bezoek website

Better Places
Better Places

Individuele rondreizen.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Argentinië

Alle bezienswaardigheden in Argentinië

Vliegtickets naar Argentinië


Hotels in Argentinië zoeken

Hotels in Argentinië zoeken

Boek je rondreis naar Argentinië

ANWB Vakanties
1. ANWB Vakanties

Individueel & groeps.
Bezoek website

Djoser
2. Djoser

Geliefde groepsreizen.
Bezoek website

Shoestring
3. Shoestring

On a budget.
Bezoek websiteBekijk 74 Argentinië rondreizen
Vanaf €2799 incl. vliegticket

Vliegtickets Argentinië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Argentinië
V.a. 518

Volg ons op Facebook