Het eten in Botswana bestaat voornamelijk uit de landbouwproducten van het land. Vooral vleesgerechten met rundvlees en wild dat van speciale privé wildfarms afkomstig is, zie je terug in de Botswaanse keuken. Vaak worden deze gerechten geserveerd met ‘pap’ gemaakt van zacht maïs. In de hoofdstad Gaborone is er een grotere verscheidenheid aan restaurants, van Italiaans tot Chinees. De inwoners van de afgelegen gebieden houden van moroma, een ondergrondse knol, en eetbare paddenstoelen. Een traditioneel hapje is ook de mopane worm, een rups die wordt bereidt in warm as, wordt gekookt in zout water of wordt gefrituurd. Fruit wordt geïmporteerd uit Zuid-Afrika, evenals wijn en sterke alcoholische dranken. Het kraanwater in Botswana is in de steden geschikt voor consumptie. Toch wordt aangeraden om mineraalwater aan te schaffen om reizigersdiarree te voorkomen.
Lees verder: Geld & kosten >
Specialist in avontuurlijke groepsreizen met veel individuele vrijheid. Tip: hun 24-daagse reis Zuid Afrika, Botswana & Namibië!
Bezoek website
Bij Tenzing kun je kiezen uit zowel kampeerreizen in groepsvorm als privé-rondreizen Botswana, of luxe reizen op maat.
Bezoek website
Stel zelf de individuele Botswana en/of Namibië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website