27 Vakantiedagen

Reizen binnen Botswana – Openbaar vervoer & transport

Botswana beschikt over een bescheiden netwerk van binnenlandse vluchten en busverbindingen. Botswana is vooral leeg en enorm groot, waardoor openbaar vervoer eigenlijk alleen in de grote steden beschikbaar is. In de grote steden kun je gebruik maken van de lijnbus, taxi’s en kombis (witte minibusjes). De beste manier om Botswana te verkennen, is door een auto te huren en zelf te rijden.

Bussen

In en rond de grote steden van Botswana rijden een lijnbussen. De lijnbus legt geen grote afstanden af en komt alleen langs kleinere dorpjes langs de doorgaande weg. In het westen rijden ook veel minder bussen dan in het oosten. Kaartjes kunnen gekocht worden in de bus en hoeven niet van te voren gereserveerd te worden. De bussen zijn vaak vol en rijden langzaam.

Binnenlandse vluchten in Botswana

Rondvlucht boven de Okavango Delta

Rondvlucht boven de Okavango Delta.

Sir Seretse Khama International Airport is het centrale vliegveld van Botswana. Het ligt op vijftien kilometer van de hoofdstad Gaborone, is goed onderhouden en erg modern. De steden Maun, Kasane en Francistown hebben een eigen vliegveldje met fly-in vliegtuigjes. De nationale luchtvaartmaatschappij is Air Botswana, die ook vliegt op luchthavens in Namibië, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Goedkoop binnenlands vliegen zit er niet in. Een enkeltje Gaborone – Maun ligt namelijk tussen de €250 en €500.

Treinen

Botswana beschikt over enkele spoorlijnen, maar deze zijn niet geschikt voor passagiersvervoer.

Auto & motor

Aangezien de infrastructuur van Botswana in goede staat is, is zelf eropuit trekken met een (4WD) auto een aanrader. Houdt er wel rekening mee dat iedereen in Botswana links rijdt. Auto’s kunnen worden gehuurd in Gaborone en in Maun. Het is ook mogelijk om vanuit Zuid-Afrika een auto te huren en door te rijden naar Botswana. Alleen de doorgaande wegen zijn geasfalteerd. De overige wegen bestaan uit zand- of modderwegen. Vooral in het regenseizoen wordt aangeraden om met een 4WD auto te rijden, omdat de wegen dan minder begaanbaar zijn.

Lokaal vervoer

Het lokale vervoer in Botswana bestaat uit de bus, taxi’s en de kombis. Het nadeel van reizen met lokaal vervoer is dat bussen en taxi’s alleen in de grotere steden rijden en naar de kleine dorpjes langs de doorgaande weg. Grote afstanden worden hiermee dus niet afgelegd. De kombis leggen een vaste route af, maar stoppen overal om passagiers in- en uit te laten stappen. Ze vertrekken als ze helemaal vol zijn en hebben dus geen vaste vertrektijden. De kombis zijn niet goed onderhouden en het wordt afgeraden om hier gebruik van te maken.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Botswana specialisten

Djoser

Djoser

Specialist in avontuurlijke groepsreizen met veel individuele vrijheid. Tip: hun 24-daagse reis Zuid Afrika, Botswana & Namibië!
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing kun je kiezen uit zowel kampeerreizen in groepsvorm als privé-rondreizen Botswana, of luxe reizen op maat.
Bezoek website


Riksja Namibië

Riksja Namibië

Stel zelf de individuele Botswana en/of Namibië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Meer Botswana reisorganisaties

Shoestring
Shoestring

Verre budgetreizen.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Groepsreizen zuidelijk Afrika.
Bezoek website

SNP Natuurreizen
SNP

Privé safari’s.
Bezoek website

ANWB Vakanties
ANWB Vakanties

Individueel en groeps.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Avontuurlijk rondreizen.
Bezoek website

Van Verre
Van Verre

Privé-safari's op maat.
Bezoek website

Mooi Vakanties
Mooi Vakanties

Rondreizen op maat.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Botswana

Djoser
1. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Kampeerreizen of reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Namibië
3. Riksja Namibië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Botswana rondreizen
Vanaf €3007 incl. vliegticket

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 830