27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voor een bezoek aan Botswana is het belangrijk om informatie in te winnen over de vaccinaties. Verplichte vaccinaties zijn er niet, tenzij je zeven dagen voordat je Botswana in reist in een gele koorts gebied of land bent geweest. Vaccinaties die voor Botswana worden aangeraden ongeacht verblijfsduur zijn die voor DTP en hepatitis A. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, is het aan te raden om een BMR inenting te halen. Bij een verblijf van langer dan drie maanden is het aan te raden om inentingen te halen tegen hepatitis B, rabiës, buiktyfus en tuberculose. In het noorden van Botswana komt malaria voor. Het wordt daarom aangeraden om malariatabletten en anti-muggenspray zoals DEET te gebruiken. Bedekkende kleding en/of een klamboe kunnen muggensteken voorkomen.

De hygiëne wat betreft het bereiden van eten en drinken is in Botswana anders dan in Nederland. De kans bestaat dat je reizigersdiarree oploopt is groot. Het is aan te raden om diarreeremmers en ORS mee te nemen. Ook kun je bilharzia (minuscule wormpjes die zich nestelen in de blaas of darmen) of filiriasis (minuscule wormpjes die zich in de lymfebanen nestelen) krijgen. Deze ziektes kun je oplopen door zwemmen of pootje baden in zoet water meren en rivieren en door mensen die gestoken zijn door besmette muggen. Vermijd daarom zoet water en ontsmet vaak je handen.

In de grote steden van Botswana bevinden zich redelijk moderne ziekenhuizen en is er een netwerk aan medische posten.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Botswana specialisten

Djoser

Djoser

Specialist in avontuurlijke groepsreizen met veel individuele vrijheid. Tip: hun 24-daagse reis Zuid Afrika, Botswana & Namibië!
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Bij Tenzing kun je kiezen uit zowel kampeerreizen in groepsvorm als privé-rondreizen Botswana, of luxe reizen op maat.
Bezoek website


Riksja Namibië

Riksja Namibië

Stel zelf de individuele Botswana en/of Namibië reis samen die bij jouw wensen past door bouwstenen te combineren tot een rondreis.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Botswana

Djoser
1. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Kampeerreizen of reizen op maat.
Bezoek website

Riksja Namibië
3. Riksja Namibië

Zelf je reis samen stellen.
Bezoek websiteBekijk Botswana rondreizen
Vanaf €3007 incl. vliegticket

Vliegtickets Botswana

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Botswana
V.a. 830
t>