Fransen houden van veel en lekker eten. De Franse keuken en Franse wijn zijn vermaard over de hele wereld. In elke Franse regio tref je specifieke streekgerechten en lokale specialiteiten aan. In Frankrijk eet men minstens drie keer per dag.
Het ontbijt (petit déjeuner) bestaat typisch uit stokbrood met boter en jam. Vaak tref je ook croissants aan. De belangrijkste maaltijd is meestal de lunch (déjeuner) die wordt genuttigd tussen 12 uur en 14 uur. Fransen eten tweemaal per dag een warme maaltijd. De lunch bestaat uit een koud voorgerecht (bijvoorbeeld een salade) en een warm hoofdgerecht. Het hoofdgerecht is een vlees- of visschotel, met aardappelen, frites of groenten. Daarna volgen doorgaans wat kaasjes (dat kan ook ‘vloeibare kaas’ zijn: fromage blanc) en tenslotte het dessert, bestaande uit een stukje taart of chocolademousse.
De Fransen beginnen vrij laat aan het diner, vaak pas rond 20 uur. Het diner verschilt niet zo veel van de lunch: een voorgerecht (salade of soep), een hoofdgerecht met vlees of vis, vaak weer wat kaas en dan een nagerecht. Zoals gezegd: Fransen houden van veel en lekker eten! Brood is een onmisbaar element bij elke maaltijd. Bij het diner wordt dikwijls wijn (en water) gedronken.
Lees verder: Geld & kosten >
De grootste ‘allround’ Frankrijk aanbieder, met zowel hotels en appartementen als ook stacaravans en bungalowtenten op talloze campings.
Bezoek website
Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Frankrijk. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website
Je eigen vakantiehuis te midden van de prachtige Franse landschappen. Natuurhuisje biedt meer dan 1800 sfeervolle huizen en chalets.
Bezoek website