27 Vakantiedagen

Reizen binnen Frankrijk – openbaar vervoer & transport

Frankrijk is een erg uitgestrekt land. Om in Frankrijk te reizen, kun je echter van een uitstekend wegennet en van goede voorzieningen voor het openbaar vervoer gebruikmaken.

Bussen

Het gebruik van langeafstandsbussen is in Frankrijk de laatste jaren sterk toegenomen. Busmaatschappijen zoals Flixbus, Ouibus, Starshipper en Megabus verzorgen busverbindingen tussen de belangrijkste Franse steden en tussen Europese steden en Frankrijk. Het is mogelijk om vanuit Amsterdam, Antwerpen en Parijs met de bus naar Parijs of andere plaatsen in Frankrijk te reizen.

Vliegen

De twee internationale luchthavens van Parijs (Charles de Gaulle en Orly) zijn de grootste luchthavens in Frankrijk. Andere belangrijke internationale luchthavens vind je vooral in het zuiden van Frankrijk: bij Nice, Lyon, Marseille en Toulouse. De meeste grote Franse steden zijn bereikbaar met het vliegstuig, hoewel de hogesnelheidstrein een goedkoper alternatief kan zijn. Air France is de grootste luchtvaartmaatschappij in Frankrijk.

Treinen

Het spoorwegennet in Frankrijk is zeer uitgebreid en vrijwel elke Franse stad is bereikbaar per trein. Tussen de grootste steden werd een hogesnelheidsverbinding aangelegd. De hogesnelheidstreinen TGV verbinden meer dan 200 Franse steden. Kijk op NS International voor mogelijke routes en prijzen vanuit Nederland.

Auto

Frankrijk bezit een dicht vertakt wegennet. In totaal tref je in Frankrijk meer dan één miljoen verharde wegen aan, waaronder meer dan 11000 kilometer autosnelwegen. Parijs is het belangrijkste verkeersknooppunt. Op de meeste autosnelwegen moet tol betaald worden (péage). Bij de tolstations is het mogelijk om cash of met een creditcard te betalen. In de wagen moet verplicht een alcoholtest aanwezig zijn. Bepaalde Franse steden hebben een milieuzone ingevoerd. Je mag enkel in deze milieuzones rijden met een geldige milieusticker, die je op voorhand via het internet moet aanvragen.

Lees verder: Eten & drinken >

Top 3 Frankrijk specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Frankrijk aanbieder, met zowel hotels en appartementen als ook stacaravans en bungalowtenten op talloze campings.
Bezoek website


ANWB Campings

ANWB Campings

Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Frankrijk. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website


Natuurhuisje

Natuurhuisje

Je eigen vakantiehuis te midden van de prachtige Franse landschappen. Natuurhuisje biedt meer dan 1800 sfeervolle huizen en chalets.
Bezoek website

Meer Frankrijk reisorganisaties

Allcamps
Allcamps

Laagste prijs garantie.
Bezoek website

Roan
Roan

Al 30 jaar campingsexpert.
Bezoek website

Prijsvrij
Prijsvrij

Internet only stuntprijzen.
Bezoek website

Gites
Gites

Authentieke vakantiehuizen.
Bezoek website

Booking.com
Booking.com

Hotels, b&b’s & chambre d'hotes.
Bezoek website

De Vakantiediscounter
De Vakantie discounter

Internet only stuntprijzen.
Bezoek website

Roompot
Roompot

Vakantieparken & campings.
Bezoek website

27Vakantiedeals Frankrijk
27Vakantiedeals Frankrijk

Boek je vakantie naar Frankrijk

TUI
1. TUI

‘Allround’ Frankrijk aanbieder.
Bezoek website

ANWB Campings
2. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Natuurhuisje
3. Natuurhuisje

Vakantiehuizen in de natuur.
Bezoek website
Vliegtickets Frankrijk

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Frankrijk
V.a. 28