27 Vakantiedagen

Inentingen, hygiëne en ziekenhuizen

Voor een reis naar Frankrijk bestaan er geen verplichte of aanbevolen inentingen. Er zijn niet meer risico’s op besmettingen of ongevallen dan in Nederland of België. Zoals voor elke buitenlandse reis, is het aangeraden om een buitenlandformulier (E111) van je zorgverzekeraar mee te nemen. Met dit formulier kun je eventuele medische kosten declareren. Ook vraag je best een European Health Insurance Card aan bij je zorgverzekeraar.

Over de gezondheidszorg in Frankrijk hoef je je niet druk te maken. De Franse gezondheidszorg werd door de WHO (World Health Organization) zelfs uitgeroepen tot de beste ter wereld! De kwaliteit van de medische diensten is uitstekend. Voor spoedeisende hulp bel je in Frankrijk het bekende Europese noodnummer 112. Met een vaste telefoon kun je hiervoor ook het noodnummer 15 gebruiken. Heb je minder dringende medische hulp nodig, dan ga je te rade bij een huisarts. De namen en telefoonnummers van huisartsen (médecins généralistes) vind je in het telefoonboek, op het internet, op het politiekantoor of in je hotel, camping, vakantiedomein. Apothekers in Frankrijk bieden eveneens medische eerste hulp. Tijdens het weekeinde of ’s nachts is er steeds een apotheker in je buurt met wachtdienst. De verstrekte medicijnen moet je onmiddellijk betalen, maar vergeet niet om een ‘Feuille de soins’ te vragen. Dit is een formilier waarop je de stickertjes van de medicijnen kleeft, en waarmee je achteraf je kosten kunt declareren bij je verzekeraar.

Het kraanwater in Frankrijk is over het algemeen drinkbaar. Van water uit kraantjes of bronnen waar ‘eau non potable’ op staat, moet je afblijven. Over de Franse hygiëne hoor je weleens klagen. Het is steeds mogelijk dat je een wat minder proper toilet of minder schone hotelkamer tegenkomt. Dit verschilt echter sterk van plaats tot plaats en mag niet veralgemeend worden. Het gebruik van hurktoiletten komt in Frankrijk vrij veel voor, hoewel je ook voldoende ‘gewone’ toiletten vindt.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Frankrijk specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Frankrijk aanbieder, met zowel hotels en appartementen als ook stacaravans en bungalowtenten op talloze campings.
Bezoek website


ANWB Campings

ANWB Campings

Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Frankrijk. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website


Natuurhuisje

Natuurhuisje

Je eigen vakantiehuis te midden van de prachtige Franse landschappen. Natuurhuisje biedt meer dan 1800 sfeervolle huizen en chalets.
Bezoek website

27Vakantiedeals Frankrijk
27Vakantiedeals Frankrijk

Boek je vakantie naar Frankrijk

TUI
1. TUI

‘Allround’ Frankrijk aanbieder.
Bezoek website

ANWB Campings
2. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Natuurhuisje
3. Natuurhuisje

Vakantiehuizen in de natuur.
Bezoek website
Vliegtickets Frankrijk

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Frankrijk
V.a. 28
t>