27 Vakantiedagen

Waar ligt Frankrijk precies?

Frankrijk ligt in West-Europa. Het land grenst in het noorden aan België, het Groothertogdom Luxemburg en Duitsland. Aan de oostgrens van Frankrijk liggen Duitsland, Zwitserland en Italië. De westelijke grens wordt gevormd door de Noordzee en de Atlantische Oceaan. Spanje, het dwergstaatje Andorra, het prinsdom Monaco en de Middellandse Zee liggen ten zuiden van Frankrijk. Het Franse eiland Corsica ligt in de Middellandse Zee, ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië en ten zuiden van het Franse en Italiaanse vasteland. Tot Frankrijk behoren eveneens een aantal overzeese gebieden, meestal eilanden die verspreid zijn over de hele wereld en de laatste overblijfselen zijn van het Franse koloniale verleden.

Het Franse landschap

Het Franse landschap is erg afwisselend en bestaat uit talrijke natuurgebieden. Zowel laagvlakten, heuvellandschappen als middelhoge en hoge berggebieden komen voor. De Pyreneeën en de Franse Alpen vormen de hoogste berggebieden. De Franse laagvlakten en heuvelachtige gebieden vind je vooral in het noordwesten van het land, en in de oostelijke Rijnvlakte. Tot de middelhoge berggebieden behoren onder meer de Vogezen, het Centraal Massief en de Jura. De belangrijkste Franse rivieren zijn de Loire, de Seine, de Garonne, de Maas en de Rhône.

Lees verder: Vervoer >

Top 3 Frankrijk specialisten

TUI

TUI

De grootste ‘allround’ Frankrijk aanbieder, met zowel hotels en appartementen als ook stacaravans en bungalowtenten op talloze campings.
Bezoek website


ANWB Campings

ANWB Campings

Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Frankrijk. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website


Natuurhuisje

Natuurhuisje

Je eigen vakantiehuis te midden van de prachtige Franse landschappen. Natuurhuisje biedt meer dan 1800 sfeervolle huizen en chalets.
Bezoek website

27Vakantiedeals Frankrijk
27Vakantiedeals Frankrijk

Boek je vakantie naar Frankrijk

TUI
1. TUI

‘Allround’ Frankrijk aanbieder.
Bezoek website

ANWB Campings
2. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek website

Natuurhuisje
3. Natuurhuisje

Vakantiehuizen in de natuur.
Bezoek website
Vliegtickets Frankrijk

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Frankrijk
V.a. 28