De prachtige ruige natuur vol groen, uitgestrekte heuvels en steile kliffen, de vele historische kastelen en pittoreske dorpjes met altijd één pub maken Ierland tot wat het is: een prachtland. De beste manier om Ierland te ontdekken is per (huur)auto. De afstanden zijn klein en de landschappen schitterend. De vriendelijke en gezellige Ieren nemen je graag mee naar de pub om je de plaatselijke muziek te laten horen en een pint met je te drinken. Hoofdstad Dublin is een zeer geschikte stad voor een citytrip.

Highlights & mooiste plekken Ierland

Ierland beslaat zo'n 80% van het gelijknamige eiland en omvat daarnaast enkele andere eilanden en eilandgroepen. Hieronder de belangrijkste bestemmingen.

 • Cork

  Cork

  Boeiende & levendige stad
  0 reviews

  Historische kastelen en kerkgebouwen, boeiende musea, drukbezochte markten en bekende winkelstraten wisselen elkaar af in deze levendige stad.

  Lees meer >

 • Dingle

  Dingle

  Indrukwekkend schiereiland
  0 reviews

  Een indrukwekkende kustlijn, schilderachtige plaatsjes en een overweldigend landschap: dat zijn de belangrijkste troeven van het Ierse schiereiland Dingle. Hier wordt de Ierse taal nog gesproken en ervaar je het echte, authentieke Ierland.

  Lees meer >

 • Top
  Dublin

  Dublin

  Stedentrip naar de hoofdstad
  39 reviews

  Dublin: een wat minder bekende Europese hoofdstad, die echter een citytrip meer dan waard is. Bezoek de vele historische gebouwen, musea en parken in het centrum. Proef ook van het Guinnessbier en Ierse whisky, geschonken in een gezellige pub in Temple Bar.

  Lees meer >

 • Killarney

  Killarney

  Startpunt voor de Ring of Kerry
  1 reviews

  Het schilderachtige stadje Killarney is het vertrekpunt van de Ring of Kerry en de Kerry Way. Het ligt aan het nationaal park Killarney, bekend om zijn drie prachtige meren en overweldigend natuurschoon.

  Lees meer >

 • Top
  Kliffen van Moher

  Kliffen van Moher

  Natuurwonder aan de westkust
  0 review

  Ierland bezit veel indrukwekkende rotskusten, maar de kliffen van Moher spreken ronduit tot de verbeelding. Ze behoren tot de hoogste kliffen van Europa en zijn een ‘must see’ voor elke toerist die op vakantie is in Ierland.

  Lees meer >

 • Ring of Kerry

  Ring of Kerry

  Indrukwekkende autoroute
  0 reviews

  Het is een van de indrukwekkendste autoroutes in Ierland: de Ring of Kerry. Niet minder dan 179 kilometer langs lieflijke dorpjes, pittoreske stadjes, overweldigende landschappen, adembenemende bergpassen en ruige kusten.

  Lees meer >

 • Wicklow Mountains

  Wicklow Mountains

  Middelhoge bergketen onder Dublin
  0 reviews

  Een schitterend gebied voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers: de Wicklow Mountains. Dit oudste nationaal park in Ierland ligt dicht bij Dublin en kan perfect gecombineerd worden met een citytrip naar de Ierse hoofdstad.

  Lees meer >

Rondreizen naar Ierland

Top 3 Ierland specialisten

Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos Reizen - onderdeel van de ANWB - is specialist in rondreizen en fly drives naar Ierland, inclusief overtocht.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras heeft een ruim aanbod met zo’n 20 verschillende Ierland-reizen waaronder individuele flydrives en groepsreizen (ook busreizen!).
Bezoek website


Echt Ierland

Echt Ierland

Specialist voor een bijzondere Ierland vakantie. Met verblijf in kleinschalige hotels. En reizen in een rustig reistempo.
Bezoek website


Meer Ierland reisorganisaties

TUI
SNP
Booking.com
De Vakantiediscounter
BBI Travel
Walking Holiday Ireland
De Jong Intra Vakanties
SRC Reizen
Eurocampings