27 Vakantiedagen

Goedkoop vliegen naar Ierland

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Ierland via:

Als je geen lange boottrip wilt maken om Ierland te bereiken, kies je het best voor het vliegtuig. Een vlucht naar Ierland vanuit Nederland duurt gemiddeld 2 uur. De belangrijkste luchthavens in Ierland zijn deze van Dublin en Cork. Dublin krijgt het grootste aantal passagiers te verwerken. De nationale luchtvaartmaatschappij van Ierland is Aer Lingus, met als thuisbasis Dublin Airport. Vanuit Amsterdam, Eindhoven en Brussel zijn er rechtstreekse vluchten naar Dublin. Vanaf Amsterdam vertrekken er ook directe vluchten naar Cork.

Rechtstreekse vluchten vanuit Nederland en België naar Ierland

KLM, Ryanair en Aer Lingus verzorgen dagelijkse vluchten van Amsterdam Schiphol naar Dublin Airport. Met British Airways vlieg je rechtstreeks van Brussel Zaventem naar Dublin. Ook Ryanair en Aer Lingus brengen je op werkdagen met een directe vlucht van Brussel naar de Ierse hoofdstad.

Vanaf de kleinere luchthaven Eindhoven vlieg je in het toeristische hoogseizoen met Ryanair naar Dublin. Vanuit Charleroi in België vertrekken er in het hoogseizoen eveneens directe vluchten van Ryanair naar de Ierse hoofdstad.

Aer Lingus verzorgt rechtstreekse vluchten van Amsterdam Schiphol naar Cork.

De Ierse luchthavens

Dublin Airport

Dit is de grootste en belangrijkste luchthaven van Ierland. Dublin Airport kende 29,6 miljoen passagiers in 2017. De luchthaven ligt op ongeveer 10 kilometer ten noorden van het stadscentrum. Met de auto doe je er 20 minuten over om het centrum van Dublin te bereiken. De bus is een goed alternatief: er rijden talrijke bussen naar alle wijken in Dublin en omgeving. Een busrit naar het centrum duurt ongeveer 40 minuten. Dublin Airport is een moderne luchthaven met veel voorzieningen voor de reizigers. Je mag rekenen op gratis wifi, uitgebreide parkeergelegenheid, eetgelegenheden, autoverhuur enzovoorts.

Cork Airport

Cork Airport is de op een na grootste luchthaven in Ierland. De luchthaven ligt ten zuiden van de stad, op ongeveer 9 kilometer van het centrum van Cork. Cork is een goede uitvalsbasis om de zuidwestelijke kuststreken van Ierland te verkennen. Het centrum van Cork is vanaf de luchthaven gemakkelijk met de bus te bereiken. Het vliegveld beschikt over ongeveer 4300 parkeerplaatsen. Verschillende autoverhuurbedrijven hebben een filiaal in Cork Airport. Een rit met de auto naar het centrum duurt 15 tot 20 minuten.

Kleinere luchthavens

Ierland beschikt ook over een aantal kleinere luchthavens, die echter niet rechtstreeks te bereiken zijn vanuit Nederland en België. Shannon Airport ligt aan de westkust van Ierland, op ongeveer een half uur rijden van de stad Limerick. Ireland West Airport Knock ligt in het noordwesten van het land, op ca. 20 kilometer van het plaatsje Knock. Kerry Airport situeert zich in het graafschap Kerry, op 17 kilometer van Killarney.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Ierland

  • Bekijk vergelijkingssites op het internet, bijvoorbeeld Vliegtickets.nl, Cheaptickets.nl en Tix.nl. Met een beetje zoeken vind je vaak goedkopere tickets bij een andere maatschappij, in een andere periode of vanuit een andere vertrekplaats.
  • Over het algemeen zijn vluchten buiten de weekends en buiten de schoolvakanties goedkoper. Vertrekken van en naar een kleinere luchthaven is doorgaans ook voordeliger. Denk bijvoorbeeld aan een vertrek vanaf Eindhoven, Brussel-Charleroi of kleinere Duitse luchthavens.
  • Kijk ook uit naar speciale acties en promoties van vliegtuigmaatschappijen. Meestal is het voordeliger om zo vroeg mogelijk te boeken.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Ierland via:

Bezienswaardigheden Ierland

Alle bezienswaardigheden in Ierland

Vliegtickets Ierland


Hotels in Ierland zoeken

Hotels in Ierland zoeken

Boek je rondreis naar Ierland

ANWB
1. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Echt Ierland
3. Echt Ierland

Ierland specialist.
Bezoek websiteBekijk Ierland rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Ierland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Ierland
V.a. 29

Volg ons op Facebook