27 Vakantiedagen

Overnachten in Ierland – soorten accommodaties

Ierland biedt vele mogelijkheden tot overnachten: van budgetvriendelijke kampeerterreinen en hostels tot exclusieve zelfcatering voor grote groepen, of stijlvolle hotels in de stadscentra.

Budget accommodaties (€15 – €40)

Wil je niet te veel geld besteden aan je verblijf in Ierland, dan is kamperen of overnachten in een hostel een goede keuze. Verspreid over het land vind je meer dan 100 campings en kampeerterreinen geschikt voor tenten, campers en caravans. Kamperen met een tent kost gemiddeld zo’n €10 tot €15 per nacht.

Een overnachting in een hostel kost je €15 tot €25 per persoon per nacht. Voor deze prijs slaap je in een eenvoudige gemeenschappelijke slaapzaal. Er zijn ook hostels waar je een tweepersoonskamer of een familiekamer kunt boeken, maar dit is uiteraard wel duurder. Meestal kun je gebruikmaken van een gemeenschappelijke keuken om je eigen maaltijden te bereiden.

Bekijk alle budget accommodaties in Ierland.

Middenklasse accommodaties (€25 – €50)

Bed and Breakfasts vind je verspreid over heel het land. De B&B’s verschillen in comfort en grootte. Bij de meeste beschik je over een eigen badkamer en toilet.

Een guesthouse is een soort B&B die over meer dan 5 kamers beschikt. Een guesthouse bezit vaak een eigen (klein) restaurant, waar eenvoudige maaltijden verkrijgbaar zijn.

In een budgethotel vind je een kamer vanaf ongeveer €80 per persoon per nacht. Met heel de familie op reis in Ierland? Overweeg dan om een vakantiehuisje te huren. Je betaalt zo’n €500 tot €1000 per week.

Bekijk alle middenklasse accommodaties in Ierland.

Luxe accommodaties (€50 en hoger)

Voor een tweepersoonskamer in een vier-of vijfsterrenhotel ben je in de Ierse grote steden al snel €200 per nacht kwijt, zeker in Dublin. Wie niet op een euro meer of minder moet kijken, kan natuurlijk ook overnachten in een luxueus kasteel of country house met alles erop en eraan. Verwacht dan wel een prijs van €250 per nacht voor een tweepersoonskamer.

Bekijk alle luxe accommodaties in Ierland.

Hotels in Ierland zoeken

Hotels in Ierland zoeken

Boek je rondreis naar Ierland

ANWB
1. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek website

TUI
2. TUI

Ruim aanbod rondreizen.
Bezoek website

Echt Ierland
3. Echt Ierland

Ierland specialist.
Bezoek websiteBekijk Ierland rondreizen
Vanaf €103 incl. vliegticket

Vliegtickets Ierland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Ierland
V.a. 29