27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 8 november 2023

Canada is het land van de prachtige natuur: de nationale parken, beren, elanden en uitgestrekte rustige wegen waar je tijden niemand tegen zult komen. Maar Canada is zéker ook het land van de schitterende meren, vaak spectaculair gelegen tussen de bergpieken met helderblauw water. Waar je de mooiste meren van Canada kunt vinden? We vertellen het je hieronder!

1. Lake Louise, Banff National Park

Lake Louise, Banff National Park

Een rondreis Canada wint aan populariteit, mede door dit bekende meer. Op bijna alle top-zoveels van Canada’s must-sees komt Lake Louise wel voor. Het kan er daarom ook erg druk zijn, maar het heeft dan wel een grote parkeerplaats. Lake Louise ligt in Banff National Park, vlakbij het gelijknamige stadje. Het is prachtig, maar erg toeristisch. In de zomer kun je hier prima kanoën en ’s winters is het dichtgevroren. Het is ongeveer 2,5 kilometer lang en 90 meter diep.

2. Emerald Lake, Yoho National Park

Emerald Lake

Gelegen in Yoho National Park ligt dit prachtige meer dat, zoals de naam al aangeeft, een prachtige, smaragdgroene kleur heeft. Van alle meren in Yoho is Emerald Lake het grootst. De omgeving is uitstekend geschikt om te wandelen. In de zomer kun je er ook kano’s huren. Omdat het erg noordelijk gelegen is, is het meer vaak van november tot juni bevroren. De prachtige kleur van Emerald Lake is het mooist in juli, wanneer de sneeuw van de omliggende bergen begint te smelten.

3. Peyto Lake, Rocky Mountains

Peyto Lake

Langs de Icefields Parkway (één van de mooiste scenic routes ter wereld) ligt misschien wel het spectaculairste meer van de Canadese Rockies. Het is makkelijk vanaf de weg te bereiken (de wandeling naar het uitkijkpunt duurt ongeveer 10 minuten) en dan kun je genieten van het prachtige uitzicht! Net als andere meren in de Rocky Mountains heeft het een opvallend blauwe kleur dat ontstaat door de bergkristallen in het water.

4. Moraine Lake, Banff National Park

Valley of the Ten Peaks bij Moraine Lake

Moraine Lake is het minder bekende, maar zeker niet minder mooie, zusje van Lake Louise, ook in Banff National Park. Het is veel minder toeristisch dan Lake Louise, dus veel minder druk. Je vindt hier ook geen toeristische faciliteiten. Door de omliggende kliffen lijkt Moraine Lake ook ruiger dan Lake Louise.

5. Lake Ontario

Toronto

Dit is niet een meer dat alleen maar is omgeven door prachtige bossen en adembenemende kliffen: vanaf Lake Ontario heb je juist een prachtig uitzicht op de grootste stad van Canada, Toronto, met de CN Tower en het sportstadion Rogers Centre. Het grenst in het zuiden aan Amerika en is één van de vijf ‘Great Lakes’ in Noord-Amerika.

Rondreis of roadtrip Canada boeken?

6. Otter Lake, Saskatchewan

Otter Lake

Otter Lake is één van de prachtige meren die de provincie Saskatchewan rijk is. Saskatchewan heeft meer dan 100.000 meren waar je prima kunt vissen, kanoën en kamperend van de zonsondergangen kunt genieten.

7. Bow Lake, Rocky Mountains

Bow Lake

Dit mooie meer ligt ook vlak naast de Icefields Parkway in de Rocky Mountains, tussen Banff en Jasper National Park. Je hoeft alleen maar je auto uit te stappen en je kunt al genieten van het prachtige uitzicht. De omgeving is fantastisch, maar in de zomer kan het enigszins druk zijn.

8. Lake Minnewanka, Banff

Lake Minnewanka

Dit is één van de mooiste meren in de omgeving van Banff. Niet heel erg bekend en daardoor ook niet drukbezocht. Zoals bij bijna alle bovengenoemde meren kun je hier heerlijk wandelen. Ook kun je boottochten maken. Lake Minnewanka is het langste meer in de bergparken van de Rocky Mountains.

9. Maligne Lake, Jasper National Park

Spirit Island in Maligne Lake

Het bekendste meer van Jasper National Park is Maligne Lake, een helderblauw meer omgeven door diepgroene sparren en bergen. In het midden van het meer ligt één van de meest gefotografeerde eilandjes ter wereld: Spirit Island. Het eiland is te bezoeken met een boottour.

Rondreis of roadtrip Canada boeken?

Meer lezen:


 , , , , ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)