27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 2 januari 2023

Met de camper door de Verenigde Staten? Amerika heeft eindelijk weer een groen reisadvies en is misschien wel hét land bij uitstek voor het maken van een camperreis. Wat is er leuker dan dit doen in een huis op wielen, zodat je kunt gaan en staan waar je wilt? Om je op weg te helpen hebben we 5 geweldige camperroutes voor je uitgezocht. Welke kies jij voor je rondreis Amerika?

1. Het Wilde Westen

Het Wilde Westen van Amerika, wie heeft er niet ooit eens van gedroomd om hier doorheen te rijden? Tijdens je rit door de uitgestrekte landschappen kom je enkele van de mooiste nationale parken tegen zoals de Grand Canyon, Bryce Canyon National Park, Zion National Park, Antelope Canyon en waan je jezelf even een cowboy in Monument Valley. Verder naar het westen kun je de kermis van Las Vegas bewonderen, de droogste en heetste plek van Amerika bezoeken in Death Valley of ’s werelds grootste boom qua volume bekijken in het Sequoia National Park. Rijd vanaf hier door naar het Yosemite National Park, met zijn unieke rotsformaties, watervallen en heldere rivieren. Begin en eindig je rondreis in Los Angeles of San Francisco, óf nog beter: begin in de ene stad en eindig in de andere.

2. Route 66

Route 66

Route 66 is dé legendarische autoroute door Amerika die loopt van Chicago helemaal door naar Santa Monica aan de westkust. Alhoewel de oude Route 66 officieel in 1985 werd opgeheven, kun je de bijna 4.000 kilometer lange route natuurlijk nog steeds volgen. Tijdens je reis kom je door maar liefst 8 staten, namelijk Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en Californië. Na Chicago doe je steden als St. Louis en Albuquerque aan en ook Las Vegas ligt op deze route. Maar het mooiste zijn misschien wel de vele verlaten landschappen en stoffige dorpjes die je onderweg tegenkomt. Veel mensen die deze route rijden maken ook even een stop bij de Cadillac Ranch bij Amarillo, in de staat Texas. Wat je hier tegenkomt is een bijzondere rij kleurrijke, half begraven Cadillacs uit de jaren ’50. Het eindpunt van de route ligt in Los Angeles, waar je natuurlijk even over de Walk of Fame in Hollywood moet lopen en bijvoorbeeld één van de attractieparken kunt bezoeken. Een bezoek aan Santa Monica Beach maakt deze reis compleet. Om Route 66 in een fijn tempo af te leggen hebben je zo’n 2 á 3 weken de tijd nodig.

3. De Sunshine State: Florida

South Beach Miami

Een rondreis door Florida begint doorgaans in het zonnige Miami, een stad met een latino sfeer en fantastische stranden. In het Everglades National Park kun je op zoek gaan naar de Amerikaanse krokodillen en in Fort Myers vind je de mooiste stranden van Florida. Orlando bezoek je vanwege de vele pretparken, zoals Walt Disney en Universal Studios. Wie iets meer tijd heeft, kan een uitstapje maken naar de Florida Keys, een tropische archipel van zo’n 1.700 koraaleilanden die net boven de zeespiegel uitsteken. De ‘Keys’ zijn met een bijna 200 kilometer lange overzeese snelweg (de Overseas Highway) met elkaar verbonden. Een rondje Florida is in totaal iets meer dan 1.600 kilometer en hiervoor heb je zo’n 2 weken de tijd nodig.

Camperrondreis of roadtrip Amerika boeken?

4. De oostkust van Amerika

Empire State Building

Zeg je Eastcoast, dan zeg je natuurlijk New York. In deze wereldstad kun je je altijd wel een paar dagen vermaken met het bezoeken van musea, winkelen of door je te vergapen aan de indrukwekkende skyline. Maar de oostkust heeft meer interessante steden met veel geschiedenis, zoals Philadelphia, Boston en presidentsstad Washington D.C.. Maar behalve deze steden heeft het oosten van Amerika meer te bieden: zoals New England met haar ruige kust, vuurtorens en pittoreske dorpjes of de Niagara Falls bij de grens met Canada, die behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Deze route langs de hoogtepunten van de oostkust van Amerika is zo’n 4.000 kilometer land en kun je afleggen in zo’n 3 weken.

5. Noordwest Amerika (en Canada)

Grand Prismatic Spring

De staten Washington, Idaho en Oregon in het noordwesten van Amerika worden wel eens over het hoofd gezien. Geheel onterecht, want hier vind je enkele prachtige nationale parken zoals het Olympic National Park en Crater Lake National Park. Aangezien deze regio grenst aan Canada, kun je dit ook goed combineren met enkele hoogtepunten van dat land. Bezoek daar bijvoorbeeld Vancouver Island om walvissen en orka’s te spotten en bekijk de stad Vancouver zelf. Als je het noordwesten aandoet, maak dan ook zeker een uitstapje naar ’s werelds oudste nationale park: het Yellowstone National Park. Hier zie je geisers, heetwaterbronnen, prachtige bossen en veel wildleven. Eindig je rondreis in het groene Portland, waar je geniet van de wine & dine. Als je noordwest Amerika combineert met Canada ben je zo’n 4.000 kilometer onderweg, idealiter in 3 weken tijd. Handig startpunt is de stad Seatle.

Camperrondreis of roadtrip Amerika boeken?

Meer lezen:


 , , , , , , , , , ,

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)