27 Vakantiedagen

Laatst bijgewerkt op 2 januari 2023

Een roadtrip met eigen huurauto of camper door Amerika: de ultieme droom voor velen. Maar de Verenigde Staten zijn groot. Waar te beginnen? Laat je inspireren door deze 5 mooie routes! Welke kies jij voor je rondreis Amerika?

Door Kristel Houtappels

1. Highway 1

De California State route 1, ook wel Highway 1 genoemd, is een adembenemend mooie, kronkelige route die zich ruim 1000 kilometer uitstrekt langs de westkust van Amerika. Je kunt ervoor kiezen alleen het stuk te rijden tussen San Francisco en Los Angeles, maar het is ook mogelijk om er een langere trip van te maken van bijvoorbeeld Seattle naar San Diego. De variatie maakt deze route perfect! Onderweg kom je uitgestrekte bossen, kleine vissersdorpjes en verlaten strandjes tegen, maar ook de hipste hotspots van de westkust en een variatie aan grote steden die zeker een bezoek waard zijn. En dat alles met een ononderbroken uitzicht op de grote oceaan.

De korte route van San Francisco naar LA is ca. 650 kilometer lang. De langere variant van Seattle naar Dan Diego is ongeveer 2400 kilometer lang.

Losse vliegtickets naar San Francisco boek je voordelig bij Cheaptickets.nl vanaf €573,-. Ze bieden ook vliegtickets aan naar Seattle vanaf €622,-.Een camper huren kan o.a. via camperreis-specialist Travelhome of Tenzing Travel; een huurauto via Sunny Cars.

Bixby Creek Bridge, Highway 1
Verenigde-Staten-Highway-no-1

2. Het beste van het Westen

In 2 a 3 weken kun je de grote steden en de prachtige natuur van het zuidwesten van Amerika perfect combineren. Start in LA en begin uiteraard met een bezoek aan Hollywood. Stap daarna in je auto of camper en laat je meevoeren door Yoshua Tree park naar het prachtige Lake Havasu. Vervolgens reis je naar Grand Canyon Village, 5 kilometer van de Grand Canyon gelegen. Neem zeker een dag de tijd om dit beroemde wereldwonder te bezoeken. Via Bryce en Zion National park kom je aan in Las Vegas. Na een paar dagen van gokken en feesten is het weer tijd voor rust en natuur! Via Death Valley-, Sequoia- en Yosemite National Park eindig je je trip met een paar dagen San Francisco.

De route is ongeveer 3100 kilometer lang, de aanvliegroute is Los Angeles. Je kunt vanuit San Francisco terugvliegen, maar het is ook mogelijk de route te verlengen via de Highway 1 en weer terug te vliegen vanuit Los Angeles.

Boek hier je vliegticket naar Los Angeles al vanaf €571,- retour. Een camper huren kan o.a. via camperreis-specialist Travelhome of Tenzing Travel; een huurauto via Sunny Cars.

Glacier Point
verenigde staten - las vegas2

3. Get your kicks…

On Route 66! De beroemdste historische route van Amerika loopt van Chicago naar Santa Monica bij Los Angeles en werd in de jaren 30 veelvuldig door Amerikanen gebruikt om het westen van het land te bereiken. Voel de nostalgie en treed in de voetsporen van de eerdere gelukszoekers. Breng voordat je op pad gaat zeker een paar dagen door in Chicago, een stad vol blues en jazz, een indrukwekkende skyline en talrijke musea. Je komt tijdens de reis door maar liefst 8 staten en krijgt een heel goed beeld van het alledaagse leven van de Amerikanen. Geniet onderweg van de natuur, de rijke Amerikaans-Indiaanse cultuur en de bijzondere dorpen en steden. Sluit af aan zee in de heerlijke badplaats Santa Monica.

De aanvliegstad is Chicago, retour vanuit Los Angeles. De route is ongeveer 3950 kilometer lang.

Een vliegticket naar Chicago vind je bij Cheaptickets al vanaf €502,-. Een camper huren kan o.a. via camperreis-specialist Travelhome of Tenzing Travel; een huurauto via Sunny Cars.

13860967_Verenigde Staten - santa monica
17282255_Verenigde Staten - Chicago

4. The deep South

Een bijzondere tour door het muzikale zuidoosten van Amerika. Je reis start in Atlanta, hoofdstad van Georgia en een belangrijk knooppunt in de regio. Via het schitterende Great Smokey Mountains National Park kom je in Nashville Tennessee, de bakermat van de country muziek. Geniet hier van de live muziek en de cowboy way-of-life! De route brengt je vervolgens in Memphis, een must voor alle Elvis Presley fans. Ook Tupelo, de geboorteplaats van Elvis, ligt op de route. Het hart van de blues vind je in Natchez, gelegen aan de Mississippi rivier. Bij Henderson kun je een bezoek brengen aan de unieke moerasgebieden van Louisiana. Een tour met een airboat is een spectaculaire aanrader! De waanzinnige afsluiter van deze trip is New Orleans, de stad van de jazz en het beroemde Mardi Gras carnaval in het begin van het jaar.

De route is ca. 2100 kilometer lang, aanvliegstad is Atlanta, retour vanuit New Orleans. Het is mogelijk om je reis te verlengen en door te reizen naar Florida, vlieg dan vanuit Miami terug.

Een los vliegticket boek je al va. €574, bijvoorbeeld hier bij Cheaptickets.nl. Een camper huren kan o.a. via camperreis-specialist Travelhome of Tenzing Travel; een huurauto via Sunny Cars.

13882328_Verenigde Staten - Great Smokey Mountains NP
16347899_Verenigde Staten - New Orleans (ED)

5. New York – Miami

Deze geweldige reis begint in New York, de Big Apple! Geniet de eerste dagen van alles wat deze wereldstad te bieden heeft. Reis daarna per trein naar Philadelphia en breng een bezoekje aan de beroemde Independence Hall. De treinreis eindigt in Washington D.C., de hoofdstad van Amerika. Na deze bijzondere steden is het tijd voor een rust en natuur. Haal je auto of camper op en rijd via Shenandoah National Park, de Blue Ridge Mountains en Great Smokey Mountains National Park naar Savannah, een prachtige koloniale plaats aan de kust in Georgia. Daarna is het tijd voor Florida! Bezoek Orlando met de vele pretparken en rijd langs de kust naar het bruisende Miami. Een verlenging in het heerlijk relaxte Key-West is ook zeker aan te raden!

De route van New York naar Miami bedraagt ca. 2900 km. Aanvliegstad is New York, maar het is ook mogelijk om je trip te starten vanuit Boston.

Goedkope vliegtickets naar New York vind je hier bij Cheaptickets vanaf €450,- en naar Boston vanaf €479,-. Een camper huren kan o.a. via camperreis-specialist Travelhome of Tenzing Travel; een huurauto via Sunny Cars.

28862071_Verenigde Staten - Shenandoah
T

Rondreis of roadtrip Amerika boeken?

Zelf al in de USA geweest? Plaats jouw review hier.

Meer lezen:


 , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 reactie

  • avatar
    Frans Smook op 22-01-2017
    Gast

    We willen een trip maken door West-Amerika voor ongeveer 3weken
    Een auto huren ,en overnachtigingen zelf gaan regelen

Reageren

*Verplicht
*Verplicht
(optioneel)