27 Vakantiedagen

Namibië is een van de meest unieke landen van Afrika, met schitterende landschappen en een fascinerend wildleven. Hoewel nog geen kwart ervan geasfalteerd is, zijn de wegen in Namibië goed te berijden (maak zelf een rondreis!) en ook geschikt om er zélf te rijden met een gehuurde fourwheeldrive. Onderweg zie je hoge zandduinen, grillige bergen, uitgestrekte woestijnlandschappen, droge savannes, uitgesleten rivierravijnen en vele natuurparken en wildlife. De echte avonturier gaat op zoek naar de Bosjesmannen in de Kalahari woestijn.

Belangrijkste highlights & bestemmingen

Hoofdstad(je) Windhoek is met de enige internationale luchthaven meestal het startpunt van een rondreis door het uitgestrekte Afrikaanse land. Ook is Namibië uitstekend te combineren met een rondreis/roadtrip door bijvoorbeeld Zuid-Afrika of Botswana.

 • De Himba-stam

  De Himba-stam

  Tradities & gebruiken
  8 reviews

  Iedereen heeft wel eens een plaatje gezien van een roodbruine halfnaakte Himba-vrouw. Breng een bezoek aan deze lokale volksstam in Namibië en leer meer over hun culturen en gebruiken.

  Lees meer >

 • Top
  Etosha National Park

  Etosha National Park

  Schitterend wildreservaat
  22 reviews

  Etosha National Park is gelegen in het noorden van Namibië. Dit park staat bekend vanwege zijn grote populatie dieren waaronder de Big Five en zijn unieke natuur bestaande uit onder andere de Etosha zoutpan.

  Lees meer >

 • Top
  Fish River Canyon

  Fish River Canyon

  Namibische Grand Canyon
  12 reviews

  De tweede grootste canyon ter wereld, na de Grand Canyon in Amerika, is gelegen in Namibië en heet de Fish River Canyon. Een bezoek aan deze kloof is de moeite waard vanwege de weidse uitzichten en de verlatenheid van dit gebied.

  Lees meer >

 • Lüderitz

  Lüderitz

  Verlaten nederzetting
  3 reviews

  Lüderitz is helemaal in het zuidwesten van Namibië gelegen, ver van alle andere steden en de meeste toeristische trekpleisters. Het havenstadje staat bekend vanwege de nabijgelegen spookstad Kolmanskop die geheel door de woestijn is overgenomen.

  Lees meer >

 • Namib-Naukluft

  Namib-Naukluft

  Machtige woestijn
  3 review

  De Namib-Naukluft woestijn heeft een oppervlakte van bijna 50.000 km2 en is gelegen in het westen van Namibië. Jaarlijks trekt deze woestijn duizenden bezoekers, vooral vanwege zijn bekendste trekpleisters Sossusvlei, Deadvlei en Dune 45.

  Lees meer >

 • Top
  Sossusvlei

  Sossusvlei

  Rode zandduinen
  19 reviews

  Sossusvlei is een gebied gelegen middenin de grote Namib-woestijn in Namibië. Dit gedeelte van de woestijn is wereldberoemd vanwege zijn enorm hoge zandduinen en bijzondere kleuren.

  Lees meer >

 • Spitzkoppe

  Spitzkoppe

  Granieten bergen
  6 reviews

  Spitzkoppe, ook wel de Matterhorn van Namibië genoemd, staat bekend vanwege zijn uniek gevormde bergen en rotspartijen. Een bezoek aan dit mooie landschap is een echte aanrader!

  Lees meer >

 • Swakopmund

  Swakopmund

  Toerisme en adrenaline
  15 reviews

  Swakopmund is een klein stadje ingeklemd tussen de Atlantische Oceaan en de zandduinen van de Namib woestijn. Vanwege zijn Duitse historie en architectuur is deze plek geliefd bij de vele bezoekers.

  Lees meer >

 • Windhoek

  Windhoek

  Hoofdstad vol historie
  9 reviews

  Windhoek is de hoofdstad van Namibië en staat daarom bekend als het economische hart van dit land. Reizigers doen Windhoek voornamelijk aan als begin- of eindpunt van hun reis door het land.

  Lees meer >

Rondreizen naar Namibië

Top 3 Namibië specialisten

Riksja Namibië

Riksja Namibië

Bij Riksja Travel werken alleen maar leuke mensen! Een toffe reisorganisatie waar je met behulp van bouwstenen je eigen Namibië / Afrika rondreis kunt samenstellen.
Bezoek website


Tenzing Travel

Tenzing Travel

Een échte Namibië-specialist met een breed scala aan vaststaande rondreizen door heel Namibië én de mogelijkheid om je privé-rondreis op maat te laten maken! Vrijblijvende adviezen & offertes.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Avontuurlijke reizen-specialist Djoser heeft fraaie Namibië groepsrondreizen, waaronder ook fantastische 'kampeerrondreizen' en combireizen met o.a. Botswana, Zuid-Afrika en Victoria Falls!
Bezoek website


Meer Namibië reisorganisaties

Tenzing Travel
Sawadee
ANWB Vakanties
SNP
Shoestring
TUI
Koning Aap
Hotels Namibië

Hotels in Namibië

Vergelijk hier alle hotels in Namibië

Bekijk hotels

Meer over hotels in Namibië