27 Vakantiedagen

Vliegen naar Namibië

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Namibië via:

Namibië kent maar één internationaal vliegveld namelijk in de hoofdstad Windhoek. Hier landen voornamelijk vluchten vanuit andere buurlanden in zuidelijk Afrika en enkele vluchten die vanuit Europa komen. Voor een bezoek aan het zuiden van Namibië kan echter ook op Kaapstad worden gevlogen om vervolgens met een auto de grens over te steken.

Welke routes?

Vanuit Nederland kan er niet rechtstreeks gevlogen worden naar Namibië. Het is mogelijk om vanuit Schiphol met KLM naar Kaapstad of Johannesburg te vliegen. Hier gaan dagelijks rechtstreekse vluchten heen. In Zuid-Afrika kan vervolgens overgestapt worden op een regionale vlucht naar bijvoorbeeld Windhoek. Er vertrekken dagelijks meerdere vluchten vanuit Zuid-Afrika naar Windhoek in Namibië. Een retourtjes Amsterdam – Windhoek met één tussenstop in Zuid-Afrika heb je vanaf ca. €850 tot €1.000. Vanwege het koloniale verleden tussen Duitsland en Namibië is het vanuit Duitsland wel mogelijk om rechtstreeks zonder tussenstop tussen deze twee landen te vliegen. Helaas vertrekken deze rechtstreekse vluchten niet vanuit Düsseldorf, maar vanuit Frankfurt: een stukje rijden dus eerst. Voor een retourtje Frankfurt – Windhoek betaal je ongeveer € 650 à €850 en het betreft een 10 uur durende vlucht.

Vliegen vanuit Afrika

Vluchten vanuit de buurlanden naar Namibië worden geregeld aangeboden. Er gaan voornamelijk veel vluchten vanuit Kaapstad en Johannesburg in Zuid-Afrika naar Windhoek en omgekeerd. Vanuit Luanda in Angola is het tevens mogelijk rechtstreeks naar Windhoek te vliegen. Vanuit de buurlanden Botswana en Zambia gaan weinig tot geen directe vluchten. Voor een enkeltje Johannesburg – Windhoek betaal je tussen de €100 en €200 afhankelijk van met welke maatschappij er gevlogen wordt.

Vliegen binnen Namibië

Vanwege de grote afstanden binnen Namibië zijn er meerdere vliegvelden, zowel in steden als bij toeristische bezienswaardigheden. In Windhoek ligt het enige grote vliegveld van het land, de andere vliegvelden zijn over het algemeen erg klein. Hierdoor wordt er voornamelijk met kleine vliegtuigjes gevlogen waardoor de prijzen hiervan redelijk hoog kunnen uitvallen en vluchten, met name in het hoogseizoen, snel vol kunnen raken. Deze binnenlandse vluchten naar toeristische trekpleisters worden vaak door privé maatschappijen en chartervliegtuigen uitgevoerd. De kosten van een enkeltje Windhoek naar bijvoorbeeld Sossusvlei of Etosha lopen daarom in de honderden zo niet duizenden euro’s. Namibië heeft één nationale luchtvaartmaatschappij, genaamd Air Namibia.

Vliegvelden in Namibië

Het internationale vliegveld van Namibië is gevestigd in Windhoek. Verder zijn er enkele kleinere vliegvelden gelegen bij andere steden. Veel toeristische bestemmingen hebben ook vliegvelden waar met een privé vliegtuig geland kan worden.

Internationale Luchthaven Hosea Kutako in Windhoek

Dit vliegveld is ongeveer 45 km buiten Windhoek gevestigd en heeft maar één landingsbaan. Jaarlijks reizen er ongeveer 750.000 passagiers via deze luchthaven. Het vliegveld is genaamd naar een voormalig leider van de lokale Herero stam.

Walvis Bay Airport

Dit is het vliegveld dat wordt gebruikt door reizigers die een bezoek willen brengen aan de Namibische kust. Ondanks dat Windhoek het internationale vliegveld is, vertrekken er vanuit Walvisbaai toch enkele vluchten naar buurland Zuid-Afrika.

Luchthaven Grootfontein

Deze luchthaven ligt net buiten het dorpje Grootfontein en is ontstaan vanuit een militair vliegveld.

Luchthaven Rundu

Rundu is gelegen op de grens tussen Angola en Namibië en heeft een eigen luchthaven waar vandaan enkele malen per week een vlucht naar Windhoek vertrekt.

Vliegtickets naar Namibië boeken

Vergelijk voordat je een vliegticket naar Namibië boekt altijd meerdere vliegticketsites. De sites die wij áltijd checken zijn sowieso Cheaptickets.nl en (vooral voor vliegtickets binnen Europa) Vliegtickets.nl, maar soms ook Tix.nl. Zoek voor vliegtickets naar Namibië niet alleen met Amsterdam als vertrekvliegveld, maar kijk ook naar de prijzen en mogelijkheden vanaf andere internationale vliegvelden zoals Brussel of Düsseldorf.

Bij het zoeken naar Namibië vliegtickets geldt dus eigenlijk maar één advies: heel veel vergelijken. Ook al maken vliegticketsites vaak gebruik van dezelfde databases, er kunnen flinke verschillen ontstaan in hun prijzen door speciale deals met vliegmaatschappijen, actuele promoties per site of verschillen in toeslagenen en extra kosten. Wij hebben zelf de beste ervaringen met en Cheaptickets.nl.

Vergelijk de prijzen van vliegtickets naar Namibië via:

Bezienswaardigheden Namibië

Alle bezienswaardigheden in Namibië

Vliegtickets naar Namibië


Hotels in Namibië zoeken

Hotels in Namibië zoeken

Boek je rondreis naar Namibië

Riksja Namibië
1. Riksja Namibië

Zelf samenstellen.
Bezoek website

Tenzing Travel
2. Tenzing Travel

Offertes op maat.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk Namibië rondreizen
Vanaf €643 incl. vliegticket

Vliegtickets Namibië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Namibië
V.a. 685

Volg ons op Facebook