Etosha National Park is gelegen in het noorden van Namibië. Dit park staat bekend vanwege zijn grote populatie dieren waaronder de Big Five en zijn unieke natuur bestaande uit onder andere de Etosha zoutpan.

Reizigers over Etosha National Park

 • “Op eigen houtje wildlife spotten”

  J.

 • “Wild spotten in Etosha”

  Roy van Staaij

 • “Etosha in de winter”

  Danya

Lees alle uitgebreide reiservaringen

Etosha National Park bezocht?

Dan lezen we graag jouw ervaringen en tips!

Deel jouw reiservaring

Of lees 22 Etosha National Park reiservaringen

Facts & Figures over het Etosha National Park

Etosha National Park is opgericht aan het begin va de 20e eeuw en het is één van de grootste natuurparken in het zuiden van het continent Afrika. In vroegere tijden was de lokale volksstam de San bewoner van dit park. Halverwege de vorige eeuw zijn zij echter verdreven uit Etosha, waardoor dit gebied nu enkel natuurpark is en geen woongebied meer. De naam Etosha is af te leiden van de taal van de San-bevolking en betekent zoveel als ‘plaats van droog water’ of ‘grote witte plaats’. Deze naam hebben de San vermoedelijk aan dit gebied gegeven vanwege de enorme zoutpan gelegen middenin Etosha. Etosha ligt in het noorden van Namibië en heeft een oppervlakte van ruim 22.000 km2.

Vliegtickets Namibië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Namibië
V.a. 685

Overnachten in Etosha National Park

Vergelijk alle hotels in Etosha National Park
Bekijk hotels

Natuur in Etosha

Etosha zoutpan

Zebra’s in de Etosha zoutpan.

De natuurlijke omgeving in Etosha is uniek voor de gehele regio. Middenin het national park ligt namelijk een zoutpan met een oppervlakte van ongeveer 5.000 km2. De zoutpan is 130 km lang en 50 km breed en ziet eruit als een groen-witte oppervlakte die zich uitstrekt zover als je kunt kijken. Deze zoutpan is ruim 100 miljoen jaar geleden ontstaan na het uitdrogen van een rivier. De zoutpan neemt ongeveer 25% van de oppervlakte van hele Etosha National Park in beslag. Rondom de zoutpan bestaat de natuur voornamelijk uit open graslanden met acacia bomen en droog bushveld. Her en der in het national park zijn zowel natuurlijke als handgemaakte waterholes die dienen als drinkplaats voor het wild.

Wildlife in Etosha

Big Five in het Etosha National Park

Spot de Big Five in het Etosha National Park, waaronder de leeuw.

Etosha National Park staat bekend vanwege de enorm grote hoeveelheid wilde dieren; er leven hier namelijk 114 verschillende diersoorten. Wanneer je op safari gaat is de kans dan ook groot dat je diverse dieren redelijk makkelijk kunt spotten. Vier dieren van de Big Five, te weten de leeuw, olifant, luipaard en neushoorn, zijn in Etosha aanwezig. Alleen de buffel mist. Zebra’s, giraffen, kudu’s, gnoes, hyena’s en wildebeesten leven ook in het park. Voor de vogelliefhebber heeft Etosha tevens veel te bieden, aangezien er ongeveer 340 vogelsoorten te zien zijn in het park. Dit varieert van struisvogels en secretary birds tot flamingo’s en uilen. Er zijn verharde en onverharde wegen in het park die vaak redelijk onderhouden zijn en die toegankelijk zijn met een gewone personenauto. Tevens is het mogelijk om een safari in een jeep onder begeleiding van een lokale gids te boeken. De gids heeft toestemming om in bepaalde delen van het park te komen waar je zonder begeleiding niet naartoe kunt.

Etosha National Park

Olifanten en zebra’s drinken bij een waterhole.

Accommodatie in het park

Er zijn drie kampen waar bezoekers kunnen overnachten, namelijk Okaukeujo, Halali en Namutoni. Ieder kamp beschikt over diverse faciliteiten zoals: een restaurant, een bar, een zwembad en een winkeltje. De kampen bieden voor ieder wat wils; overnachtingsmogelijkheden variëren van kamperen in een eigen tent tot het huren van een privé lodge. Voor welk kamp je kiest, hangt af van je route en de tijd die je in Etosha wilt doorbrengen. Okaukeujo is het bekendste kamp, aangezien veel reizigers die een rondreis door Namibië maken Etosha via dit kamp binnenkomen en verlaten. Houdt er wel rekening mee dat de poorten van alle kampen enkel open zijn tussen zonsopgang en zonsondergang. Mocht je van kamp naar kamp willen rijden, dan moet je er dus voor zorgen dat je voor sluiting van de poorten op je plaats van bestemming bent aangekomen. Ieder kamp heeft tevens een waterhole dat ’s avonds verlicht wordt. Voornamelijk in het droge seizoen is dit één van de weinige drinkbronnen voor het wildlife. In het donker kun je dan ook in alle rust bij het waterhole gaan zitten om dieren te spotten die komen drinken. Tip: voor de echte dierengek is het mogelijk om met je slaapzak bij het waterhole te gaan overnachten om zo niets te missen!

Reizen naar Etosha – hoe kom je er?

Etosha National Park ligt in het noorden van Namibië op ongeveer 5 uur tijden van de hoofdstad Windhoek en 7 a 8 uur rijden van Swakopmund. De meeste reizigers brengen een bezoek aan Etosha vanuit bijvoorbeeld Spitzkoppe, de Brandberg of Windhoek. In deze regio kent men geen openbaar vervoer. Het is dus noodzakelijk om een auto te huren of een tour te boeken als je Etosha wilt bezoeken.

Top 3 Namibië specialisten

Local Hero Travel
Local Hero Travel

Je “Local Hero” Christine maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website

Kras
Kras

Kras biedt scherp geprijsde groeprondreizen en safari reizen naar Namibië met Nederlandstalige reisleiding.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan individuele Namibië rondreizen & groepsrondreizen, met o.a. kampeersafari’s en rondreizen per huurauto.
Bezoek website

Beste reistijd Etosha National Park

Van mei tot oktober kent Etosha het droge seizoen en dit is tevens de beste tijd van het jaar om dit national park te bezoeken. Vanwege de weinige regenval zijn er minder natuurlijke drinkplaatsen voor het wildlife, waardoor zij meer te zien zijn bij de bestaande waterholes. Daarnaast is in deze tijd de vegetatie vaak lager en verdord waardoor dieren zich minder makkelijk achter bomen of struiken kunnen verschuilen. In de overige maanden van november tot april valt er geregeld neerslag. De temperaturen liggen in deze maanden wel hoger, zo tussen de 25 en 35 graden.

Namibië rondreis aanbiedingen

22 Etosha National Park reiservaringen en tips • 59 landen bezocht
  39 reviews
  15 waarderingen

  “Etosha in de winter”

  Geplaatst 11-05-2019

  Geweldig, zo veel dieren! In de winter (onze zomer) is er weinig begroeiing en weinig water. Alle dieren verzamelen zich rond de weinige waterpoelen en zijn daardoor zeer makkelijk te spotten. Ook bij de lodge (Okaukuejo Camp) waar we sliepen was een waterplek, en vanaf een bankje kon je zo een halve dierentuin zien: giraffen, olifanten, neushoorns, jakhalzen, antilopen, een dikke slang, fantastisch!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 57 landen bezocht
  27 reviews
  2 waarderingen

  “Wildlife op 5 min van je slaapplek”

  Geplaatst 15-04-2019

  We kampeerden in een enorm lodge in het midden van het nationaal park. Hier was een grote waterpoel waar de wilde dieren kwamen (neushoorns, olifanten, giraffen). Dit was een prachtige plek om dieren te spotten, terwijl je zelf op een veilige afstand op een bankje zit toe te kijken, om vervolgens 5 minuten te lopen voordat je je bed inrolt.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 43 landen bezocht
  39 reviews
  34 waarderingen

  “Tegenvaller”

  Geplaatst 13-04-2019

  Het een prachtig park. Niet het echte Afrika met een savanne, maar wel heel bijzonder. Toch hebben meerdere factoren bijgedragen aan het feit dat we Etosha vonden tegenvallen. Allereerst had het de dagen voorafgaande aan ons verblijf veel geregend, waardoor de meeste dieren zich verschuilen en niet hoeven te gaan drinken bij een waterhole. Het aantal bijzondere dieren (leeuwen, neushoorns, etc.) viel dus tegen. Daarnaast zie je tijdens het rijden niet super veel toeristen, maar op de campings des te meer. Je staat hutje mutje, of het nou hoogseizoen is of niet. Daarbij is het personeel erg onvriendelijk en ongeïnteresseerd bij de entree en de receptie van de camping.
  Op de eerste dag waren we de weg kwijt (je krijgt geen plattegrond van het park, er staan nauwelijks wegwijzers en het is immens groot) en kwamen hierdoor 19:05 terug bij de camping. Echter sloot de gate om 19:00 uur. Onze entreepas werd afgepakt en die konden we de dag erna op gaan halen incl. boete van 150 euro. Een bedrag dat naar Namibisch maatstaven absurd is. Je wordt weggezet als domme, witte en rijke toerist. We waren al snel klaar met de medewerkers en waren blij toen we het park uitreden.
  Tips: koop een plattegrond, die ze overigens alleen in de winkeltjes onder de toonbank hebben liggen en zorg ervoor dat je liever een uur te vroeg dan 1 minuut te laat terug op de camping bent!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 25 landen bezocht
  29 reviews
  8 waarderingen

  “Één grote dierentuin”

  Geplaatst 28-11-2017

  Etosha national park is werkelijk prachtig. Je kunt hier bijna de gehele big-five spotten. Alleen de waterbuffel leeft hier niet. Dit komt doordat het hier gewoon te droog is.
  Juist door de droogte trekken de meeste dieren naar de waterplaatsen en zul je dus vele dieren zien.
  Het is wel handig om met een verhoogde auto het park in te gaan, zodat je beter zicht hebt. Wij waren ket een georganiseerde reis en de gidsen weten goed was ze je heen moeten brengen. Soms communiceren ze ook met elkaar om te horen waar de dieren zitten.
  Ook in de nacht is het zeker de moeite waard om naar een van de waterplaatsen te gaan, je zult ook dan vele verschillende dieren treffen. En de nacht eromheen geeft iets magisch.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 48 landen bezocht
  26 reviews
  12 waarderingen

  “Eén van de mooiste natuurparken van Zuidelijk-Afrika”

  Geplaatst 27-11-2017

  Zoals eigenlijk heel Namibië is ook Etosha NP erg droog en er valt gedurende het jaar weinig regen. Het voordeel hiervan is dat de vele dieren in het park massaal naar de (kunstmatige)waterplaatsen komen. Hierdoor zijn ze ook gedurende de dag goed te zien. Maar ook 's nachts kun je bij bijna iedere campsite bij de verlichte waterplaats gaan zitten om de vele dieren te spotten.
  Wij zijn er inmiddels 4x geweest en ik zou er graag nog minimaal 4x heen gaan.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 19 landen bezocht
  13 reviews
  14 waarderingen

  “Prachtige natuur en natuurlijk de dieren”

  Geplaatst 26-11-2017

  Wij waren er net na het regenseizoen, dus het was zoeken naar de dieren, maar alleen het rijden door dit park is een unieke ervaring.
  We hebben de eerste dag met een gids door het park gereden, maar de andere 3 dagen met onze eigen auto.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 47 landen bezocht
  27 reviews
  28 waarderingen

  “Etosha National Park”

  Geplaatst 20-11-2017

  We zijn nu 4 keer in Namibië geweest en 4x een paar dagen in Etosha. Eén van de beste dingen van Etosha vinden wij de waterplaatsen bij de kampen, waar je 's nachts de dieren kan zien dankzij de lampen. Na een lange dag rondrijden in het park is het soms wel vermoeiend om ook nog uren aan de waterplaats te zitten, maar het is het echt waard. Maar ook overdag kun je hier uren zitten. Er is altijd wel iets te zien. Er zijn natuurlijk veel toeristen, maar vooral aan de westkant is het nog vrij rustig. Daar kun je nog wel eens de enige zijn bij een leeuw. Onze voorkeur heeft het om in Etosha te zijn aan het einde van het droge seizoen. Dan komen alle dieren naar de waterplaats. En dat kunnen er echt ontzettend veel zijn. Zie bijgevoegde foto. En dat is maar een heel klein deel van wat we zagen. Dit uitzicht hadden we 360 graden om ons heen! Het luipaard in de andere foto vonden we aan een zandweg aan de westkant van het park. We hebben anderhalf uur vlak naast haar geparkeerd gestaan. En pas de laatste 15 minuten was er een andere auto bij. Als je heel goed kijkt zie je ons ook op die foto, weerspiegelt in haar ogen. Maar het is dus zeker niet overal toeristisch. Heel mooi park!

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 21 landen bezocht
  27 reviews
  9 waarderingen

  “Heel gaaf: Wat een dieren!”

  Geplaatst 20-11-2017

  Fantastisch wildpark. Wild, wild en nog eens wild. Drie dagen lang hebben wij door Etosha National Park gereden om wild te spotten. En wild spotten is gelukt! Een selectie uit het wild dat we hebben gespot: Giraffen, olifanten, leeuwen, zebra’s (heel veel) , kudu’s en neushoorns. Het is leuk om te moeten wachten totdat bv. een kudde antilopen oversteekt. Iets waar je je in Nederland niks bij kunt voorstellen. Uiteindelijk heb ik de Big 5 bijna compleet, alleen de buffel ontbreekt (die is er ook niet). Wij hebben in het park overnacht op verschillende campings. Iets dat je van tevoren wel moet boeken.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 69 landen bezocht
  26 reviews
  9 waarderingen

  “In een woord: gaaaaaan!”

  Geplaatst 13-11-2017

  Het eerste dier dat we spotten was een giraffe. Daar hebben we zo'n 50 foto's van gemaakt. Daarna hebben we er nog honderden gezien... en olifanten, en neushoorns, en leeuwen en en en... Wat was het mooi. Wij hadden zelf een auto gehuurd en zijn met z'n tweeen het park in gegaan. Uiteindelijk hebben we overnacht in Okakeujo. Een goed te betalen en prachtige lodge.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren • 20 landen bezocht
  56 reviews
  23 waarderingen

  “Wild hoogtepunt van Namibië”

  Geplaatst 13-11-2017

  Schitterend park! Heel, heel veel wild, mooie drinkplaatsen en prima restcamps. Etosha is echt een hoogtepunt van Namibië. Je ziet hier gegarandeerd olifanten, bijna zeker neushoorns, met wat geluk ook wel leeuwen en misschien zelfs luipaarden. Buffels zijn er niet, dus de echte Big5 lukt niet maar dat maakt niets uit!

  Okakeujo is het grootste camp, met een hele mooie verlichte drinkplaats (waar je alleen heen kan als je overnacht in het camp). Er zijn wel wat levensmiddelen te krijgen, maar beter doe je je aankopen in Outjo. Halali is veel rustiger en de drinkplaats is heel iets minder mooi, maar hier hebben wij wel een hele grote kudde olifanten, met veel kleintjes, gezien, midden op de dag.

  2 nachten kan je zeker doorbrengen in Etosha, en misschien is een dag er vlak buiten om een kwalitatief goede gamedrive in Etosha te doen ook wel de moeite waard. Je kan overigens echt heel goed zelf rondrijden, daar niet van.

  Reageren

  Om te reageren moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.

  Annuleren


Deel jouw Etosha National Park reiservaring en tips!

Ben jij in Etosha National Park geweest? Dan horen wij graag jouw reisverhaal en ervaring!

De volgende velden zijn niet (correct) ingevuld:

(optioneel)

Upload hier je 3 mooiste en meest sprekende foto's van deze plaats

(optioneel)

Top 3 Namibië specialisten

Local Hero Travel

Local Hero Travel

Je “Local Hero” Christine maakt jouw reis uniek met haar insider tips. Gelijk persoonlijk contact en lokaal geregeld.
Bezoek website


Kras

Kras

Kras biedt scherp geprijsde groeprondreizen en safari reizen naar Namibië met Nederlandstalige reisleiding.
Bezoek website


FOX Verre Reizen

FOX Verre Reizen

Ruim aanbod aan individuele Namibië rondreizen & groepsrondreizen, met o.a. kampeersafari's en rondreizen per huurauto.
Bezoek website

Meer Namibië reisorganisaties

Tenzing Travel
Tenzing Travel

Persoonlijk advies.
Bezoek website

Sawadee
Sawadee

Avontuurlijk kamperen.
Bezoek website

Riksja Namibië
Riksja Namibië

Zelf samenstellen met bouwstenen.
Bezoek website

SNP
SNP

Actieve natuurreizen.
Bezoek website

Shoestring
Shoestring

Budgetreizen Namibië.
Bezoek website

Van Verre Afrika
Van Verre Afrika

Reizen op maat naar Afrika.
Bezoek website

Jambo Safari Club
Jambo Safari Club

Afrika specialist.
Bezoek website

Djoser
Djoser

Geliefde groepsrondreizen.
Bezoek website

Koning Aap
Koning Aap

Écht op reis.
Bezoek website

Bezienswaardigheden Namibië

Alle bezienswaardigheden in Namibië

Vliegtickets naar Namibië


Hotels in Namibië zoeken

Hotels in Namibië zoeken

Boek je rondreis naar Namibië

Local Hero Travel
1. Local Hero Travel

Je eigen reis, lokaal geregeld.
Bezoek website

Kras
2. Kras

Groepsrondreizen.
Bezoek website

FOX Verre Reizen
3. FOX Verre Reizen

Individuele en groepsrondreizen.
Bezoek websiteBekijk 78 Namibië rondreizen
Vanaf €2215 incl. vliegticket

Vliegtickets Namibië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Namibië
V.a. 685