27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

Voor een bezoek aan Oeganda is het belangrijk om informatie in te winnen over de vaccinaties. Verplichte vaccinaties zijn er niet, tenzij je zeven dagen voordat je Oeganda in reist in een gele koorts-gebied bent geweest. Als je Oeganda over land binnenkomt, dien je te beschikken over een cholerastempel. Vaccinaties die voor Oeganda worden aangeraden ongeacht verblijfsduur zijn die voor DTP en hepatitis A. Als je geen mazelen of een vaccinatie tegen mazelen hebt gehad, is het aan te raden om een BMR-inenting te halen. Bij een verblijf van langer dan drie maanden is het aan te raden om je in te enten tegen hepatitis B, rabiës, buiktyfus en tuberculose. Bij nauw contact met de bevolking of bij een verblijf van langer dan zes maanden is het ook verstandig een vaccinatie tegen meningitis te halen.

In Oeganda komt malaria voor. Het wordt daarom aangeraden om er malariatabletten en anti-muggenspray zoals DEET te gebruiken. Bedekkende kleding en/of een klamboe kunnen muggensteken voorkomen.

De hygiëne wat betreft het bereiden van eten en drinken is in Oeganda anders dan in Nederland. De kans dat je reizigersdiarree oploopt is groot. Het is aan te raden om diarreeremmers en ORS mee te nemen. Ook kun je bilharzia (minuscule wormpjes die zich nestelen in de blaas of darmen) of filiriasis (minuscule wormpjes die zich in de lymfebanen nestelen) krijgen. Deze ziektes kun je oplopen door zwemmen of pootje baden in zoetwatermeren en rivieren, of door mensen die gestoken zijn door besmette muggen. Vermijd daarom zoet water en ontsmet regelmatig je handen.

In de grotere steden bevinden zich goede ziekenhuizen en privé-klinieken. De medische zorg in Oeganda is van redelijke kwaliteit.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Oeganda specialisten

Koning Aap

Koning Aap

Koning Aap heeft een drietal Oeganda rondreizen in zijn aanbod, waaronder een gave Internationale Kampeerreis.
Bezoek website


Sawadee

Sawadee

Sawadee biedt verschillende Oeganda groepsreizen, waaronder een met gorilla permitgarantie én een combi met Rwanda.
Bezoek website


Djoser

Djoser

Djoser biedt een combinatiegroepsreis van Oeganda met Tanzania en Zanzibar. Een absolute droomreis!
Bezoek website

Boek je rondreis naar Oeganda

Koning Aap
1. Koning Aap

Avontuurlijke rondreizen.
Bezoek website

Sawadee
2. Sawadee

Rondreis met gorilla permitgarantie.
Bezoek website

Djoser
3. Djoser

Op zoek naar chimpansees en berggorilla’s.
Bezoek websiteBekijk Oeganda rondreizen
Vanaf €3759 incl. vliegticket

Vliegtickets Oeganda

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Oeganda
V.a. 467
t>