27 Vakantiedagen

Inentingen, gezondheidszaken en hygiëne

De hygiëne is Schotland staat op hetzelfde niveau als in Nederland. Vaccinaties zijn niet verplicht, er zijn geen besmettelijke ziekten in Schotland die niet in Nederland voorkomen. Het wordt uiteraard steeds aanbevolen om je te laten inenten tegen ziekten als hepatitis, tetanus en mazelen. De gezondheidszorg in Schotland staat op een hoog peil. Net als in Nederland staan huisartsen (GP’s of General Practitioners) in voor de eerstelijnszorg. Voor een raadpleging bij een specialist moet je doorverwezen worden door een huisarts.

Vraag bij je ziekteverzekeraar een Europese Gezondheidskaart (EHIC) aan, zodat de zorgverleners weten dat het grootste deel van je medische kosten wordt gedragen door je ziekteverzekeraar. Een goede reisverzekering dekt bovendien eventuele extra kosten, bijvoorbeeld repatriëring.

De meeste geneesmiddelen zijn verkrijgbaar in de Schotse apotheken. Voor sommige is een voorschrift van een dokter nodig. Neem speciale medicatie mee van thuis, maar kijk na of je geneesmiddelen eventueel onder de Opiumwet vallen. In dat geval moet je bij controle een medische verklaring kunnen voorleggen.

Lees verder: Geografie >

Top 3 Schotland specialisten

ANWB

ANWB

De ANWB is specialist in Schotland-autorondreizen, waaronder diverse familierondreizen.
Bezoek website


Voigt Travel

Voigt Travel

Specialist in Schotland flydrives, camperreizen én rondreizen met eigen auto. Of stel er zelf je Schotland-reis op maat samen!
Bezoek website


De Jong Intra Vakanties

De Jong Intra Vakanties

Een oude vertrouwde in de reiswereld: De Jong Intra biedt al sinds 1972 talloze Schotland autorondreizen en accommodatiearrangementen.
Bezoek website

Boek je rondreis naar Schotland

ANWB
1. ANWB

Autorondreizen.
Bezoek website

Voigt Travel
2. Voigt Travel

Fly & drive rondreizen.
Bezoek website

De Jong Intra Vakanties
3. De Jong Intra

Autoreizen & accommodaties.
Bezoek websiteBekijk Schotland rondreizen
Vanaf €841 incl. vliegticket

Vliegtickets Schotland

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Schotland
V.a. 34
t>