27 Vakantiedagen

Beste reistijd Slovenië

Slovenië kent warme tot hete zomers en koude tot milde, maar natte, winters. ’s Zomers kan er ook geregeld een bui vallen. Er komen daarentegen geen extreme weersomstandigheden voor, zoals hittegolven of stormen. In de Sloveense Alpen kan het ’s winters sneeuwen. Dit gebied is daarom een geschikte wintersportbestemming.

Hoogseizoen (juni t/m augustus)

  • Het hoogseizoen is de drukste periode in Slovenië. Vooral in Ljubljana, aan de Sloveense kust en bij de meren kan het tijdens deze maanden goed druk zijn. Boek daarom vroeg van te voren je accommodaties.
  • Tijdens de zomermaanden heb je de grootste kans op zonnige dagen en warme temperaturen. Houd bij je bezoek aan Slovenië echter altijd rekening met een enkele regenachtige dag per week.
  • Beste maand om te gaan als je de natuur meer voor jezelf wilt hebben is juni, voor de officiele schoolvakanties beginnen.

Tussenseizoen (april & mei – september & oktober)

  • In september tref je in Slovenië vaak nog steeds warm weer aan. Vooral langs de kust en in het binnenland kan de temperatuur oplopen tot rond de 25 graden. Deze periode is ideaal om Mount Triglav te beklimmen.
  • In deze maanden liggen de kosten voor een accommodatie lager dan in het hoogseizoen, als dankzij de zomervakantie de vraag veel groter is.
  • Mei is de beste maand om te gaan raften. De rivieren zijn in de wintermaanden volgeregend waardoor de stromingen en watervalletjes op zijn wildst zijn.

Laagseizoen (november – maart)

  • Dit is het beste seizoen om te wintersporten in Slovenië.
  • Tussen kerst en oud & nieuw is het druk in de grote steden van Slovenië.
  • De meeste campings, en attracties in kleine steden, zijn in deze periode gesloten.

De gemiddelde temperatuur en neerslag in Slovenië

°C 2 5 10 15 20 24 28 26 22 15 8 5
mm 87 90 75 100 115 125 104 115 135 145 121 112
J F M A M J J A S O N D

Lees verder: Gezondheid >

Top 3 Slovenië specialisten

TUI

TUI

De bekendste ‘allround’ Slovenië aanbieder, met tientallen verschillende hotels, appartementen en campings plús meerdere autorondreizen.
Bezoek website


Pharos Reizen

Pharos Reizen

Pharos is onderdeel van de ANBW en specialiseert zich in autovakanties. Ze bieden meerdere bijzondere Slovenië autorondreizen en actieve vakanties, inclusief combinaties met buurlanden.
Bezoek website


ANWB Campings

ANWB Campings

Zoek, vergelijk en reserveer alle erkende ANWB campings in Slovenië. Actueel en betrouwbaar, geïnspecteerd door ANWB, beoordeeld door kampeerders.
Bezoek website

Boek je vakantie naar Slovenië

TUI
1. TUI

‘Allround’ Slovenië aanbieder.
Bezoek website

Pharos Reizen
2. Pharos Reizen

Autorondreizen & actieve vakanties.
Bezoek website

ANWB Campings
3. ANWB Campings

Erkende campings.
Bezoek websiteBekijk Slovenië aanbiedingen
Vanaf €2041 incl. vliegticket

Vliegtickets Slovenië

Vind de goedkoopste vliegtickets naar Slovenië
V.a. 74